Home Algemeen WhatsApp zonder telefoonnummer: hoe doe je dat?

WhatsApp zonder telefoonnummer: hoe doe je dat?

3 minuten leestijd
4
Whatsapp zonder nummer

Het is een veilig idee: Whatsappen zonder hier je eigen telefoonnummer voor te gebruiken. Vooral wanneer je regelmatig gebruikmaakt van dating apps of datingplatforms kan je behoefte hebben aan direct WhatsApp contact, terwijl je de ander liever niet meteen jouw nummer geeft.

Dat is tegenwoordig gelukkig vrij simpel op te lossen, je kunt namelijk anoniem Whatsappen met een ‘nepnummer’. In dit artikel lees je welke stappen je moet doorlopen om anoniem te kunnen appen.

Waarom zou je dit doen?

Er zijn tal van redenen te bedenken waarom je niet zomaar je privénummer wil delen met iemand die je bijvoorbeeld via een dating app hebt leren kennen. Wanneer je met iemand aan de praat bent geraakt en het lijkt wel te klikken, komt uiteindelijk regelmatig de vraag: “Mag ik je telefoonnummer? Dan kunnen we Whatsappen en dat is wat makkelijker”. En dat klopt ook wel: je hoeft dan niet steeds die dating app te openen en kunt contact houden zoals je dat met alle mensen uit je omgeving doet.

Klaar met swipen?

lexa "NIET swipen, MEER diepgang: Lexa is precies dat. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

Eerlijk is eerlijk: je kent die ander nog helemaal niet. Je bent er nooit 100% zeker van of jouw match wel is wie hij of zij zegt dat ‘ie is. Of dat diegene überhaupt wel te vertrouwen is. Jouw telefoonnummer zou zomaar eens misbruikt kunnen worden voor doeleinden die niets met jou te maken hebben. Geen nood, de oplossing is simpel: je kunt WhatsApp nu gebruiken zonder jouw privénummer op te geven.

Hoe doe je dit?

Google heeft een dienst ontwikkeld waarin je voorzien wordt van een gratis nepnummer, bekend onder de naam Google Voice. De applicatie is speciaal ontworpen om mensen de mogelijkheid te bieden om anoniem te kunnen bellen, sms’en en appen.

Je krijgt namelijk een neptelefoonnummer dat je bij WhatsApp in kunt voeren zodat deze chat app prima zijn werk kan doen. En dat is erg handig, vooral wanneer je een leuke potentiële date aan de haak hebt geslagen, maar eerst nog even de kat uit de boom wil kijken voor je jouw privénummer met diegene deelt.

Volg deze stappen om anoniem te kunnen Whatsappen

Om anoniem te kunnen Whatsappen adviseren wij dus om gebruik te maken van Google Voice, de dienst om anoniem te kunnen bellen, sms’en en Whatsappen. Er is nog een tweede optie die je zou kunnen uitproberen, die vindt je aan het einde van dit artikel. Volg om Google Voice te gebruiken de volgende stappen en je kunt aan de slag.

1. Ga naar Google Voice

Via de website https://voice.google.com kun je je aanmelden. Het is belangrijk dat je al een Google Account hebt om in te loggen. Heb je die nog niet? Maak deze dan eerst aan en log daarna in met je e-mailadres en wachtwoord.

2. Locatie

In het midden van de pagina vind je een vlak waar je jouw (of een andere) stad in kunt vullen. Als het goed is wordt dit automatisch aangevuld met de juiste opties, selecteer de locatie naar wens.

3. Kies een nummer

Google Voice geeft je een aantal telefoonnummeropties om uit te kiezen, noteer het nummer dat je wil. Dit is het nieuwe nepnummer dat je straks kunt gebruiken om anoniem te Whatsappen. Selecteer nu het nummer en klik op volgende.

4. Vul jouw nummer in

Je komt nu op een pagina terecht waar je je eigen telefoonnummer in moet vullen. Geen zorgen, je blijft straks nog steeds volledig anoniem. Google gebruikt je eigen nummer om een bevestigings-sms naar toe te sturen.

5. Voer de bevestigingscode in

Wanneer je je nummer hebt ingevuld klik je op ‘code verzenden’. Hierna ontvang je een code via een sms naar jouw huidige telefoonnummer. In de sms staat een zes-cijferig nummer dat je in het tekstveld op de website van Google Voice invoert. Klik vervolgens op ‘verifiëren’.

6. Claim je anonieme nummer

Door op ‘claimen’ te klikken bevestig je dat dit het nummer is dat je gaat gebruiken en rond af.

7. Ga naar Google Voice

Nu je alle stappen hebt doorlopen open je de Google Voice-pagina en klik je op het berichtenicoon, hier zal je later de bevestigingscode van WhatsApp ontvangen.

Heb je alle stappen doorlopen? Mooi, dan is het nu enkel nog een kwestie van WhatsApp opnieuw op je telefoon installeren. Dit is gemakkelijk: het vereist enkel een deïnstallatie en vervolgens weer een herinstallatie. WhatsApp zal dan vragen welk telefoonnummer je wil gebruiken. Voer hier je nieuwe anonieme telefoonnummer in. Een bevestigingsbericht met verificatiecode zal in je Google Voice-pagina verschijnen. Et voilà, je kunt nu vrolijk anoniem appen met wie je maar wil!

Dit trucje schijnt ook te werken

Wat ook schijnt te werken is WhatsApp gebruiken met een oud nummer dat niet meer in gebruik is. Stap jij binnenkort over van telefoon en telefoonnummer? Je kunt dan WhatsApp blijven gebruiken met je oude nummer door je telefoon aan te laten staan op het moment dat het nummer wordt overgezet. WhatsApp blijft bruikbaar met jouw oude nummer, terwijl je nieuwe nummer al in werking is gezet.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Algemeen

4 Reacties

 1. Anoniem

  1 april 2020 at 13:55

  Leuk en aardig, maar dit werkt nog niet in Nederland

  Reageer

  • Fluff McFluffson

   27 april 2020 at 19:43

   Dan vind ik het helemaal niet zo leuk of aardig.

   Reageer

 2. eee

  18 augustus 2020 at 16:27

  Veul tijd gestoken in een artikel die niet klopt, da’s ook wel knap.

  Reageer

 3. RB

  25 maart 2021 at 12:28

  Dus omdat het starten van een dating app teveel werk is, moet je maar whatsapp deinstalleren en installeren…. klinkt handiger en sneller ja!

  Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

7 redenen waarom je een vrijgezellenreis zou moeten proberen

Misschien ben je in een fase beland waarin iedereen om je heen een relatie heeft of een ge…