Nummer vragen op dating app: hoe je het doet

Thomas Lammers
Door Thomas Lammers
7 minuten leestijd

Je bent driftig aan het swipen totdat plotseling die ene match verschijnt – precies degene waar je op hoopte. Tot je verrassing klikt het meteen, toont ze interesse in wie je bent, en voor je het weet, ben je al een half uur aan het chatten zonder een seconde aandacht te schenken aan je andere matches. Dit zou zomaar de juiste persoon voor jou kunnen zijn.

Maar hier is het ding, je wilt haar graag van die datingapp af krijgen voordat andere mannen een kans krijgen. Het verplaatsen van het gesprek naar WhatsApp biedt tal van voordelen en brengt die eerste date een stapje dichterbij. Om dat te bereiken, heb je natuurlijk haar telefoonnummer nodig. Maar hoe vraag je nu eigenlijk om haar nummer op die datingapp?

Het nummer vragen

Het lijkt soms alsof het juiste moment om haar nummer te vragen altijd net buiten bereik is. Je vraagt je af of je het terloops moet doen tijdens een gesprek of dat je het gesprek moet onderbreken met de mededeling dat je haar nummer wilt. Maar het is eigenlijk helemaal niet zo ingewikkeld als het lijkt. Hoe je het vraagt? Nou, je hoeft alleen maar te zeggen dat je wilt overstappen naar WhatsApp. Geen gedoe met vragen, gewoon recht voor z’n raap.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken."

Het is echt zo simpel als het klinkt. Je hoeft niet in de knoop te raken met ingewikkelde zinnen of strategische timing. Gewoon eerlijk en direct zijn. “Hey, laten we onze gesprekken naar WhatsApp verplaatsen,” zeg je met een zelfverzekerde toon. Geloof ons, dit werkt het beste.

En weet je wat? De meeste vrouwen zullen dit gebaar waarderen. Het toont dat je geïnteresseerd bent en dat je wilt blijven praten. De volgende keer dat je in een leuk gesprek zit, hoef je niet langer te aarzelen. Gewoon die zin eruit gooien, en je bent klaar om door te gaan op WhatsApp.

Waarom geen vraag?

Wanneer je een vraag stelt, kan het gemakkelijker zijn voor haar om nee te zeggen. Maar als je gewoon iets mededeelt zonder het te vragen, wordt het een stuk lastiger voor haar om te weigeren. Dus, in plaats van te vragen om haar nummer, vertel haar gewoon dat je het gesprek wilt voortzetten op WhatsApp. Geef haar ook een goede reden waarom je dat wilt. Vervolgens, deel jouw telefoonnummer zonder het op te dringen. Het moet klinken alsof het de meest natuurlijke zaak ter wereld is. Dat laat zien dat je zelfverzekerd bent en in controle over het gesprek. Dit zijn wat voorbeelden:

  • “..Lijkt me gaaf om dat ook eens te doen! Laten we nummers uitwisselen, gaan we op WhatsApp verder.”
  • “Leuk je hier ontmoet te hebben. Voor ik nu echt ga, geef me je nummer zodat ik je kan appen.”
  • “..en dat is waarom je dat nooit meer moet doen. Laten we op WhatsApp verder gaan. Dit is mijn nummer: 06-12345678.”
  • “Laten we dit gesprek voortzetten op WhatsApp, want ik wil niet dat dit stopt. Hier is mijn nummer: 06-12345678.”

Wanneer?

Oké, laten we eerlijk zijn, het is soms lastig om te bepalen wanneer je dat ene belangrijke moment moet aangrijpen zonder het gesprek te onderbreken of haar af te schrikken. Maar eigenlijk is het helemaal niet zo moeilijk als het lijkt. In elk gesprek zijn er van die natuurlijke momenten waarop het onderwerp verschuift, en dat is precies waar jij wilt toeslaan.

Dus, stel je voor, je bent gezellig aan het kletsen, en je merkt dat jullie langzaam het einde van het huidige gespreksonderwerp naderen. Dit is hét moment. Het moment waarop je je kans moet grijpen. Laat haar weten dat je het gesprek wilt voortzetten op WhatsApp, en ja, zet je telefoonnummer erbij. Als je toevallig actief bent op een datingapp met gebruikersnamen, zet er dan ook je echte naam bij. Het maakt het allemaal wat persoonlijker.

Let op: doe dit niet als je haar al dagen niet gesproken hebt

De reden waarom

Je besluit om de volgende stap te zetten en voor te stellen om het gesprek naar WhatsApp te verplaatsen. Maar voordat je dat doet, moet je voorbereid zijn op de onvermijdelijke vraag: “Waarom WhatsApp?” We hebben wat tips voor je om deze vraag met vertrouwen te beantwoorden. Bovendien laten we je enkele goede redenen zien waarom overschakelen naar WhatsApp een slimme zet is als je aan het daten bent. Laten we beginnen met die onvermijdelijke vraag om te beantwoorden: “Waarom WhatsApp?” Dit zijn een paar slimme antwoorden die je kunt gebruiken:

  • “Die meldingen van [naam van datingapp] laten soms op zich wachten, en ik wil jouw berichten niet missen.”
  • “De app loopt vaak vast en eerlijk gezegd, ik wil niet dat ons gesprek ergens halverwege verdwijnt.”
  • “Mijn berichten zijn soms verdwenen op [naam van datingapp].”

Zoals je ziet, hoef je niet meteen te onthullen dat je haar graag snel wilt ontmoeten voor die allereerste date. Dat kan namelijk een beetje te veel zijn in het begin en haar afschrikken. Ze is misschien nog niet klaar om snel af te spreken. Maar dat betekent niet dat je geen slimme redenen kunt bedenken om naar WhatsApp over te schakelen.

Geef er je eigen draai aan, en voordat je het weet, hoef je niet eens om haar nummer te vragen als je op WhatsApp verder wilt gaan. Het wordt allemaal een stuk soepeler.

Verliefd worden is meer...

... dan geluk hebben. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij één app weten ze precies hoe ze die twee mensen kunnen samenbrengen voor een langdurige relatie. De matching in deze succesvolle app heeft één doel: het koppelen van mensen die écht bij elkaar passen. Ontdek zelf hoe Elitedating een extreem hoog succespercentage behaalt.

Deel dit artikel
Geef je reactie