Home Algemeen Hoe weet je dat je niet van haar houdt?

Hoe weet je dat je niet van haar houdt?

2 minuten leestijd
0
date speciaal

Dat je al een tijdje samen bent met je vriendin betekent nog niet dat je toekomst volledig uitgestippeld is. Het is niet meer de standaard dat relaties voor altijd zijn. De aantallen scheidingen en de groei ervan laat zien dat de meeste relaties de tand des tijds niet overleven1. In het begin is het zinderend en interessant maar als de nieuwigheid voorbij is gaat het over tot liefhebben en houden van. Wat als je de eerste periode met succes overleeft hebt maar nu niet weet of je wel echt van haar houdt? De volgende stap zetten terwijl je niet zeker van je zaak bent is niet verstandig. Let op de volgende aspecten om erachter te komen of je echt van haar houdt of misschien er al klaar mee bent.

Van wie krijg je steun?

Als je steun van iemand nodig hebt, bijvoorbeeld bij keuzes omtrent werk en gevoelens, van wie krijg je dit dan? In de meeste gezonde relaties is de partner de allereerste persoon met wie dit soort zaken besproken worden. Pas als dit niet genoeg is wendt men zich tot anderen zoals vrienden en familieleden. Als je niet de support van je partner krijgt dan is dit een indicatie dat ze niet de ruggensteun is die je nodig hebt.

Wanneer vermaak je je het best?

Breng je liever tijd door met je vrienden dan met je vriendin? Dan is dit een teken dat je misschien niet zoveel van haar houdt als je jezelf voorhoudt. Het is normaal dat je een keer uit huis wilt ontsnappen om tijd door te brengen met je vrienden. Als je dit echter het liefst iedere dag wil doen zodat je niet “opgescheept” bent met je vriendin dan zegt dit genoeg.

Hoe vaak denk je aan andere vrouwen?

In een langdurige relatie is het compleet normaal om eens aan andere vrouwen te denken en hoe het zou zijn. Dat doet iedereen. Het is een ander verhaal als je eraan denkt om stiekem met andere vrouwen te chatten. Dit is een belangrijk teken dat je hart misschien niet bij je huidige partner ligt. Mocht je zelfs nog verder gaan zoals daten en vreemdgaan dan is het goed mogelijk dat je niet van haar houdt.

Hoe denk je over de toekomst?

Hoe je denkt over de toekomst, en dan vooral met wie je dan bent, zegt veel over je huidige relatie. Als de vrouw met wie je een relatie hebt niet in je toekomstplannen voorkomt dan hou je niet genoeg van haar. Anders kwam ze wel in beeld bij elke gedachte aan de toekomst.

Wat heb je over voor de relatie?

Een relatie is als een weg met hobbels waarbij je kennismaakt met de ups en downs. De hobbels kun je overwinnen als je bereid bent om te werken aan de relatie. Als je niet bereid bent om te veranderen of te werken aan jezelf en de relatie dan is het moeilijk om de relatie in leven te houden. Je weet dat je niet van haar houdt als je er niets voor over hebt om samen aan de problemen te werken.

Waarom heb je de relatie nog?

Om de één of andere reden ben je nog steeds samen met je vriendin terwijl je online zoekt naar tekenen dat je niet meer van haar houdt. Waarom heb je het nog niet uitgemaakt? Is het omdat je niet alleen wil zijn, geen geld voor een eigen huis hebt of iets vergelijkbaars? Dan weet je zelf eigenlijk al dat je niet meer van haar houdt. Als je echter nog om haar geeft dan is het nu nog niet de juiste tijd om het uit te maken. Probeer te werken aan wat je dwars zit en mocht het uiteindelijk niet werken dan kun je de relatie alsnog beëindigen.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep voor Relatieplanet kiest. Ontdek zelf waarom deze datingsite al 10 jaar op rij is verkozen tot de 'beste datingwebsite van Nederland'.

Bezoek Relatieplanet
Laad meer artikelen
Laad meer in Algemeen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Venustrafobie: de angst voor mooie vrouwen

Wanneer je als jonge man met een prachtvrouw als Jessie Jazz Vuijk of Doutzen Kroes wordt …