Home Dating 8 tips voor een goede profieltekst op een online datingsite

8 tips voor een goede profieltekst op een online datingsite

3 minuten leestijd
0
profieltekst

Als je profiel er niet goed uitziet dan is de kans klein dat je veel reacties krijgt. Het datingprofiel is je visitekaartje waarmee je andere singles uitnodigt om contact op te nemen. Wat moet er in het profiel staan en wat juist niet?

Het profiel moet aan bepaalde regels voldoen zodat het boven de rest uitsteekt en opvalt tussen de lange lijsten met profielen van singles. Hier volgen een aantal tips voor een goede profieltekst op een datingsite:

1. Een pakkende titel

Gebruik een teaser als titel; het valt op en de ander wordt overgehaald om te klikken op je profiel. Dit werkt op dezelfde manier als de populaire clickbait-artikelen die je tegenwoordig in je Facebook-tijdlijn voorbij ziet komen. Met titels als “Schokkend, hoe deze man zichzelf verbaast…” word je verleid om te klikken. De teaser moet de andere persoon ertoe verleiden om het profiel te bekijken. Dit kun je op verschillende manieren toepassen. Verzin bijvoorbeeld een mysterieuze titel waardoor de ander benieuwd is wat er op het profiel te lezen is.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

2. Kort maar krachtig

Hou je profiel kort maar krachtig. Degene die je profiel bezoekt moet de hele tekst in één keer uit kunnen lezen zonder te hoeven scrollen. Het profiel is er niet voor bedoeld om er je gehele levensverhaal neer te zetten maar om de ander uit te nodigen om je een bericht te versturen. Schrap alle overbodige tekst en vraag je bij elke zin af of het helpt om de ander te verleiden om je een bericht te versturen.

3. Stop met het gebruiken van lijstjes

Een opsomming van je kenmerken, eigenschappen, voordelen of interesses zit niemand op te wachten. Iedereen doet dat al. Vrouwen zijn emotionele mensen die liever een verhaal lezen dan een opsomming. In de wereld van online marketing wordt er steeds meer gebruik gemaakt van storystelling1. Dit is niet zonder reden. Het is wat mensen tegenwoordig willen lezen. Maak een leuk en interessant verhaal in plaats van een opsomming.

4. Wees positief

Mensen zijn graag bij andere mensen die positieve ingesteld zijn. Niemand heeft interesse in iemand die alleen maar negatief is. Dat is niet aantrekkelijk en je verleidt er al helemaal niemand mee om je een bericht te versturen. Voorkom het gebruik van negatieve woorden en laat niet merken dat je negatieve ervaringen hebt gehad met vorige dates of relaties. Als je dit zo graag wilt delen, doe het dan later tijdens één van de dates (niet de eerste).

5. Wees specifiek maar niet té

Geef duidelijk aan waar je naar op zoek bent. Het is verstandig om eerlijk je voorkeuren aan te geven zodat mensen die niet aan je eisen voldoen geen tijd aan je verspillen. Ben je bijvoorbeeld 1.85m als vrouw? Geef dit dan aan zeg dat je op lange mannen valt. Gebruik geen specifieke termen als “langer dan 1.82m”. Stel dat je opeens iemand misloopt die perfect bij je past maar “slechts” 1.81m is?

6. Lieg niet over je leeftijd

Het heeft geen zin om erover te liegen. Je verspilt je eigen tijd maar ook die van de ander. De waarheid komt toch boven tafel bij een ontmoeting. Je voorkomt hiermee dat er veel tijd geïnvesteerd wordt in iets dat gedoemd is te mislukken door een groot leeftijdsverschil.

7. Gebruik humor

Humor wordt door iedereen die je profiel leest gewaardeerd. Het maakt de profieltekst leuker om te lezen en je roept de positieve gevoelens op. Als je als man een vrouw aan het lachen kunt maken dan ben je al op de helft. Gebruik je eigen kenmerkende humor zodat je afwijkt van de rest van de profielen.

8. Goede foto’s

Zonder goede foto’s maak je weinig kans. Vooral bij apps zoals Tinder draait het vooral om de foto’s en minder om de profieltekst. Zorg voor een aantal foto’s waar je goed opstaat. Gebruik niet steeds dezelfde pose en varieer in het soort foto. Enkele foto’s zijn voldoende waarvan er minimaal één nodig is waar je met je gehele lichaam op staat. Wat je ook doet, gebruik geen foto’s van meer dan twee jaar oud. Je voorkomt hiermee dat je teveel afwijkt van wat de ander verwacht.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Hoe je de vonk laat overslaan tijdens je dates

Een klein beetje passie van beide kanten kan het verschil maken tussen een leuke en een le…