Home Dating apps Tinderverse: datingapp wil grenzen online en offline vervagen

Tinderverse: datingapp wil grenzen online en offline vervagen

1 minuten leestijd
0
videodaten

Daten in de metaverse? Als het aan Tinder ligt, is dat geen onmogelijke werkelijkheid. De datingapp onderzoekt namelijk hoe de grenzen tussen offline en online werelden kunnen vervagen. Dat zegt Tinder-baas Renate Nyborg in een interview op de Reuters Next-conferentie.

De vrouw die nu met de scepter zwaait op het hoofdkantoor van Tinder noemt de onlangs gelanceerde Explore-functie als de eerste stap richting de dating metaverse. Interactieve evenementen zoals ‘Swipe Night’ gaan hier verder op is en stellen gebruikers in staat hun eigen avonturen te kiezen en te matchen met anderen op basis van hun keuzes.

Tinderverse

Gevraagd naar de plannen van het Tinder rond daten in de metaverse, zegt Nyborg: “Vanuit een Tinder-perspectief hebben we intern gesproken over een Tinderverse, wat meer gaat over het vervagen van de grenzen tussen offline en online.” Nyborg vertelde helaas niet wat de exacte plannen zijn van Tinder om die grens te vervagen.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

De metaversie is het concept waarin mensen samenkomen in een virtuele ruimte en daarin kunnen bewegen – een virtuele wereld waartoe mensen toegang hebben met hun apparaten. De ruimtes kunnen gebruikmaken van virtual reality (VR) of augmented reality (AR). Facebook veranderde onlangs de bedrijfsnaam naar Meta om zich meer te bewegen richting deze virtuele ruimtes. Als afkorting voor de ‘metaverse’ wil Meta nieuwe technologieën ontwikkelen die het virtuele leven kunnen vergemakkelijken.

Meta is echter niet het enige bedrijf dat een kans ziet om als eerste deze nieuwe wereld te betreden. Datingapps zien die kans ook nadat de coronacrisis heeft laten zien dat mensen zich enkel en alleen via het internet verbonden kunnen voelen. De beursgenoteerde datingapp Bumble zei onlangs tegen aandeelhouders dat het zich wil voorbereiden op ‘wat er gaat gebeuren in de metaverse’.

Tinder-eigenaar Match Group is ook op zoek naar nieuwe manieren om te daten in de metaverse. Eén van de zusterbedrijven van Tinder heeft al een testapp ontwikkeld, genaamd Single Town, waarin singles kunnen daten in de metaverse.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating apps

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

‘Lichaamsgeur onderscheidt vriend van vijand’

Soms ontmoet je iemand en voel je meteen dat je op één lijn zit. Het is misschien niet een…