Home Dating apps Tinder’s “Swipe Night” rolt in 2020 uit naar meer landen

Tinder’s “Swipe Night” rolt in 2020 uit naar meer landen

1 minuten leestijd
0
tinder dark

Een komeet zal de aarde binnen drie uur vernietigen. Je komt voor de keuze te staan: zou je een persoon of een puppy redden? In de interactieve televisieserie van Tinder wordt de laatste fase voor de ondergang van de wereld geschilderd.

Onder Tinder-gebruikers is de apocalyptische wereld al weken een favoriet gespreksonderwerp. Op de dating app zelf, maar ook op Twitter en in persoonlijke gesprekken tussen medestudenten: Tinder’s “Swipe Night” houdt de gemoederen bezig in de Verenigde Staten.

Wat is Swipe Night?

Swipe Night is het eerste uitstapje van Tinder in original content en exclusief beschikbaar op de Tinder-app in de Verenigde Staten. Eerder deze maand bracht de dating app de vierdelige videoserie uit: een interactieve serie waarbij gebruikers invloed hebben op de uitkomst. Door naar rechts en links te swipen kunnen gebruikers hun keuze maken.

Klaar met swipen?

lexa "NIET swipen, MEER diepgang: Lexa is precies dat. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

Het is allemaal opgenomen in first-person, alsof je de apocalyps zelf meemaakt vanuit je eigen perspectief. Het beeld dat je voor je ziet functioneert ook als een smartphone, waarmee je sms-berichten van fictieve vrienden en nieuwsberichten over de apocalyps ontvangt.

Elke zondag in oktober werden nieuwe afleveringen uitgebracht, die slechts zes uur beschikbaar waren, van 18:00 uur tot middernacht. Het doel? Een discussie creëren tussen Tinder-gebruikers. En dat is gelukt.

26% meer matches

Het totale aantal matches op Tinder steeg met 26% in vergelijking met een typische zondagavond en het aantal berichten steeg met 12%, vertelt een woordvoerder van Tinder aan CNN Business. Gezien de engagement die de serie kreeg in de Amerikaanse release, plant Tinder een internationale uitrol van de serie in februari 2020.

Het team achter Swipe Night is van plan om nog enkele wijzigingen door te voeren, op basis van feedback, voordat de serie in andere landen beschikbaar komt. Het plan is om de serie uit te rollen naar andere landen in 2020, alleen is nog niet bekend om welke landen het gaat. Of Nederland ook bij deze landen hoort, zal nog moeten blijken.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating apps

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Vreemdgaan in droom? Dit is wat een slippertje in dromenland betekent

Als je ooit wakker bent geworden met een twijfelachtig gevoel over wat je zojuist hebt mee…