Home Dating apps Tinder rolt Veiligheidscentrum uit in Nederland

Tinder rolt Veiligheidscentrum uit in Nederland

1 minuten leestijd
0
Veiligheidscentrum

Tinder lanceert een veiligheidscentrum in de Nederlandse versie van de Tinder-app. Dat heeft Tinder aangekondigd. De functie die bedoeld is om gebruikers te ondersteunen heet ‘Safety Center’ – of ‘Veiligheidscentrum’ wanneer de taal is ingesteld op Nederlands. Met de nieuwe feature wordt de veiligheid van gebruikers verbeterd, omdat het makkelijk toegang geeft tot tools die kunnen hulpen om veiliger te daten.

Veiligheidscentrum

Het Veiligheidscentrum is gebaseerd op de nieuwste richtlijnen voor veilig daten en bestaat uit drie onderdelen: een gids, tools en informatie. Het is ontwikkeld door Tinder’s Trust & Safety team en bouwt voort op de bestaande veiligheidsfuncties. Het is in die zin een samenvatting en uitleg van bestaande functies, terwijl er ook links worden getoond naar lokale hulpdiensten.

Hoewel het Veiligheidscentrum zelf verstopt is in de instellingen van de app, biedt het veel informatie over de veiligheid op de app. De gids geeft bijvoorbeeld adviezen over de omgang met intimidatie in de app, quizzen over veiligheid en tips voor real-life daten, toestemming en reizen. Met de tools krijg je een uitgebreide uitleg over de veiligheidsfuncties, zoals hoe je iemand rapporteert, een match opheft en hoe je jezelf verifieert.

Klaar met swipen?

lexa "NIET swipen, MEER diepgang: Lexa is precies dat. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

Voorkomen en opsporen

Tinder zegt: “De inhoud van het Veiligheidscentrum zal voortdurend worden gemonitord en indien nodig zullen updates worden gerealiseerd.” Om de verschillende tools in het Veiligheidscentrum te optimaliseren werkt Tinder samen met organisaties die zich richten op online veiligheid en het ondersteunen van slachtoffers van online misbruik. “Voor Tinder is het een prioriteit om misbruik van de Tinder-app te voorkomen en op te sporen”, aldus Tinder.

Ms. Leyla Guilany-Lyard, woordvoerder van Tinder: “De lancering van het Safety Center in Nederland is een nieuwe stap om de veiligheid van onze leden verder te verbeteren, zowel online als offline. Het Safety Center krijgt een prominente plek binnen de Tinder-app en zal via het hoofdmenu direct beschikbaar zijn voor onze leden.”

De lancering van het Veiligheidscentrum volgt vlak na het nieuws dat de Nederlandse politie onderzoek doet naar het verband tussen seksueel geweld en datingapps. Het afgelopen jaar heeft Tinder verschillende maatregelen doorgevoerd om de veiligheid van gebruikers te verbeteren. Het Veiligheidscentrum is één van die functies.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating apps

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Ongewenste berichten op Tinder: Stoort Dit Jou en Weet Je Het Zeker?

Ontvang je wel eens een ongewenst bericht op Tinder? Binnenkort zou dat minder vaak voor m…