Home Dating apps Tinder voegt ‘prompts’ functie toe om gesprekken op gang te brengen

Tinder voegt ‘prompts’ functie toe om gesprekken op gang te brengen

1 minuten leestijd
0

Tinder is prima tijdverdrijf. Maar zelfs als je de meest luie swiper bent, ontkom je er niet aan om een gesprek te starten. Want behalve de ego-boost wanneer je match na match binnensleept, heb je anders vrij weinig aan de dating app.

Maar waarmee moet je dan het gesprek openen? Zelfs als je de lijsten met gespreksstarters uit je hoofd kent en alle grappige openingszinnen hebt ingestudeerd, is het een kunst om een gesprek op gang te brengen. Daarom heeft Tinder een nieuwe ‘prompts’ functie geïntroduceerd.

Wat zijn Tinder Prompts?

Omdat het helemaal niet makkelijk is om een gesprek te beginnen op een dating en tegelijkertijd interessant over te komen, bieden verschillende dating apps de mogelijkheid om zogenoemde prompts toe te voegen aan je profiel. Deze prompts zijn niets anders dan antwoorden op vragen of bepaalde uitspraken die je doet waarmee je een stukje van je persoonlijkheid laat zien. Tinder heeft nu ook de prompts functie toegevoegd zodat ze gebruikt kunnen worden om een gesprek te kickstarten.

Klaar met swipen?

lexa "NIET swipen, MEER diepgang: Lexa is precies dat. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

De Tinder Prompts behandelen verschillende thema’s zoals: “Ik praat met mijn huisdier over…”, “Waarom heeft niemand … uitgevonden?” en “Twee waarheden en een leugen.” Dit zijn de werkelijke, vertaalde opties die Tinder beschikbaar heeft gesteld voor gebruikers van de Engelstalige versie van de app. Vul de lege plekken in om de aandacht te trekken, je persoonlijkheid te tonen en de ander munitie te geven om vragen op je af te vuren.

Tinder Prompts

Hoe het werkt

Je kunt Prompts aan je profiel toevoegen via je profielpictogram in de rechterbovenhoek van de app. Druk op “Add Media” en vervolgens op “Text Prompt”. Elke prompt die je toevoegt aan je profiel wordt weergegeven als een foto, die je net als de normale afbeeldingen herschikken. Na verloop van tijd verschijnen er ook nieuwe prompts op Tinder, zodat je de prompts op je profiel actueel kunt houden.

Het toevoegen van prompt aan een datingprofiel is geen nieuw concept. Meerdere dating app hebben al vergelijkbare functies zoals Hinge, OKCupid en Bumble. Of de Prompts ook in Nederland gebruikt kunnen worden, is op dit moment nog onbekend.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating apps

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Dit ene meningsverschil leidt tot dubbele kans op scheiding

Hoeveel relatietips je ook tot je neemt en zelfs als je je uiterste best doet om compromis…