Home Dating apps Tinder ijsbrekers om effectief een gesprek te beginnen

Tinder ijsbrekers om effectief een gesprek te beginnen

4 minuten leestijd
0
tinder app

Tinder; de tips, strategieën en trucs zijn op iedere uithoek van het internet te vinden. Dat heeft een reden. Er is niets dat je zelfverzekerdheid zo kan vernietigen als een reeks singles op Tinder die je niet terug liken of negeren als je wel een match bent.

Als je legio matches verzameld tijdens je swipecarrière maar weinig reacties krijgt dan ligt het probleem in je openingszin. Er is geen one-size-fits-all formule voor de beste Tinder ijsbreker.

De singles die date na date inplannen om iedere week wat leuks te doen met weer iemand anders doen het anders. Wat zij doen wijkt af van wat de rest doet. Het succes van deze elite Tinderaars valt of staat met de openingszin. Dit is namelijk het moment om je te onderscheiden.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

Het is de edele kunst van de elite Tinderaar om meer creativiteit te tonen met de ijsbrekers. Deze techniek maakt de ontvanger wakker; een unieke aanpak die hen speciaal laat voelen.

Met de juiste ijsbreker laat je zien dat het je menens is, niet een leuk verzonnen bericht om te kopiëren/plakken naar tien andere matches. Dit zijn een aantal strategieën die je kunt toepassen op je Tinder ijsbrekers.

1. Toon je humor

Het gezegde is “nice guys finish last” maar als het op de Tinder ijsbreker aankomt dan is het “funny guys finist first.” Het doel van de perfecte Tinder ijsbreker is het ontlokken van een reactie, het liefst gebaseerd op een emotie. Als je daar niet in slaagt dan gaat je match snel door naar de volgende, tenzij je de looks van een model hebt.

Vrouwen hebben van nature een zwak voor mannen met goede humor; met je ijsbreker kun je daar voordeel uit halen1. Combineer een grappige GIF met een slimme opmerking om meer reacties te krijgen.

“Hé boekenwurm, gelukkig ben ik niet de enige geek hier op Tinder. Wat lees je nu?”

2. Maak het persoonlijk

Als je de keuze had om een handgeschreven en persoonlijke brief te ontvangen van je geliefde of een dertien in een dozijn kaartje gekocht bij de benzinepomp? Tinder is niet anders. Gepersonaliseerde ijsbrekers en openingszinnen krijgen de meeste aandacht. Het laat zien dat je de tijd hebt genomen om het profiel te lezen, in plaats van alleen door haar foto’s te bladeren. Je bent oprecht, wat vele anderen niet zijn. Een bericht met persoonlijke kenmerken erin vermeld heeft de grootste kans op een reactie.

“Hé, eindelijk iemand gevonden die ook niet zonder koffie kan 😉 Misschien moeten we maar eens overleggen waar de koffie het lekkerst is.”

Deze simpele openingszin is niet het type zin dat je vaak tegenkomt op andere websites. Het is namelijk niet fout, gebaseerd op een grap of één of andere truc om iemand te verleiden. Met dit soort zinnen toon je interesse in waar de ander om geeft, bevestig je een gemeenschappelijke interesse maar ook is het een hint naar de toekomst.

3. Maak jezelf intrigerend

Er is een dunne grens tussen intrigerend overkomen en arrogant. Als je ervaring krijgt met de Tinder openingszinnen dan leer je waar deze grens licht. Door jezelf op een voetstuk te plaatsen toon je aan dat je het waard bent om na te streven. Een beetje ego is interessant, als je het maar binnen de perken houdt.

“Eindelijk, jij bent het type dat bijna aan al mijn eisen voldoet.”

4. Tease en plaag

Van kleins af aan is het in de natuur van de mens om iemand te plagen als er interesse is in die persoon. “Meisjes plagen, kusjes vragen” is niet voor niets een bekend gezegde op het schoolplein. Waar dit jaren geleden voor je medescholieren van pas kwam om de eerste kus zeker te stellen kan dit ook nu in je voordeel werken op Tinder. Onschuldig teasen is een effectieve manier om het ijs te breken op Tinder.

“Een beetje overdreven, maar veruit de mooiste glimlach die op Tinder ben tegengekomen!”

“Een politieagente? Oppassen wat ik zeg dus, voordat je me in de boeien zet.”

5. Stel een willekeurige vraag

Wie houdt er niet van een verassing? Dan hebben we het niet over de onverwachte dickpic maar een uniek bericht dat overduidelijk niet gekopieerd en geplakt is. Een willekeurige vraag helpt je om dat doel te bereiken. Of het nu een wat als vraag is of een zou je liever vraag; je kunt er alle kanten mee uit.

“Hey hondenliefhebber! Wat als je mocht kiezen; een chihuahua of een chow chow?”

6. Neem de direct benadering

De meeste Tinderaars spelen het op veilig. Dat blijkt wel uit het aantal “Hoi, hoe is het?” openingszinnen. Hoewel het voor hen de beste aanpak lijkt is een wat directere aanpak veel effectiever. De meeste singles zijn bang om te aggresief over te komen, om zo de ander weg te jagen. In werkelijkheid staat de directe benadering synoniem aan het tonen van lef.

“Ik wil alles over je weten. Laten we zo snel mogelijk een date plannen.”

Als het aankomt op Tinder ijsbrekers dan is er geen tekort aan grappige en foute openingszinnen. Leuk om te vertellen met vrienden onderling maar in de praktijk bereik je er maar weinig mee. Misschien dat je het helpt om je match te laten lachen maar dat garandeert nog geen reactie.

De beste Tinder ijsbrekers lees je nergens op het internet; op geen enkele website die je bezoekt in je zoektocht naar de perfecte Tinder ijsbreker. De ijsbrekers met potentie die je wel vindt zijn allang gekauwd, uitgespuugd om daarna gerecycled te worden door de volgende.

De Tinder ijsbrekers die succes garanderen passen zich aan op de situatie. Dit betekent dat je nooit hetzelfde bericht verstuurt, maar voor iedere match een nieuwe strategie toepast. Alleen dan is het mogelijk om een match over te halen om te reageren.

Bekijk welke unieke kenmerken een individuele match met zich meebrengt, analyseer het profiel en de foto’s, neem alle details in je op en baseer daar je ijsbreker op. Onthoudt bovendien dat niet elke ijsbreker in staat is om het ijs te breken; sometimes you win, sometimes you lose.

Verliefd worden is meer...

... dan geluk hebben. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij één app weten ze precies hoe ze die twee mensen kunnen samenbrengen voor een langdurige relatie. De matching in deze succesvolle app heeft één doel: het koppelen van mensen die écht bij elkaar passen. Ontdek zelf hoe 1 op de 3 leden er een partner vindt.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating apps

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

EasyWoo: onboard daten in een vliegtuig met medepassagiers

Daten is vermoeiend? Als het aan een bekende luchtvaartmaatschappij ligt, gaat dat binnenk…