14 tekenen dat een man geschikt is voor een relatie

Redactie
Door Redactie
7 minuten leestijd

Online daten kan een mijnenveld zijn, en je hebt waarschijnlijk al gemerkt dat niet elke vent op zoek is naar iets serieus. Sommigen willen gewoon een snelle onenightstand en niets meer. Het maakt niet uit hoe leuk je bent of hoe hard je je best doet; een langdurige relatie zit er gewoon niet in met deze jongens. Het is belangrijk om realistisch te blijven. Maar hoe kun je nu weten of een man eigenlijk wel relatiemateriaal is?

Is hij geschikt voor een relatie?

Gelukkig zijn er manieren om de juiste persoon te vinden, zelfs in dit mijnenveld van online daten. Het begint allemaal met het stellen van de juiste vragen, kijken naar zijn gedrag en luisteren naar je intuïtie. Dit zijn een paar aanwijzingen om op te letten.

1. Hij waardeert je tijd

Als hij om 19.00 uur zegt, dan kun je erop rekenen dat hij op tijd is, of zelfs al op je wacht. Niets is zo vervelend als wachten op iemand die te laat komt. Een man die serieus is, waardeert jouw tijd en behandelt je met respect.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken."

2. Hij onthoudt de dingen die je zegt

Een man die echt interesse in je heeft, onthoudt de dingen die je zegt in jullie gesprekken. Hij laat zien dat hij luistert en geeft om wat je denkt en voelt. Iemand die het alleen om de gratis seks te doen is, houdt zich niet bezig met wat je interesses en passies zijn.

3. Hij communiceert openlijk en eerlijk

In een serieuze relatie is communicatie de sleutel. Als hij open en eerlijk met je praat, betekent dit dat hij geen geheimen heeft en bereid is om problemen samen op te lossen. Geen verborgen agenda’s, alleen oprechte communicatie.

4. Hij speelt geen spelletjes

Als je het gevoel hebt dat er met je wordt gespeeld, vertrouw dan op je intuïtie. Een man die serieus is laat duidelijk merken dat hij niet op zoek is naar een one-night-stand. Hij speelt geen spelletjes met je door te liegen of de waarheid te verdraaien. Alles wat hij vertelt is de waarheid en niets anders.

5. Hij laat je jezelf zijn

Met de juiste man hoef je niet te doen alsof je iemand anders bent. Hij accepteert je zoals je bent en moedigt je aan om jezelf te zijn. Je kunt ontspannen en jezelf zijn in zijn gezelschap, zonder angst voor veroordeling.

6. Hij is consistent in zijn gedrag

Een man die geschikt is voor een serieuze relatie gedraagt zich niet als een kameleon. Hij blijft trouw aan wie hij is, zodat je weet wat je kunt verwachten. Geen wisselende persoonlijkheden, alleen echtheid.

25 zinnen die het verschil maken

Heb je trouwens deze kant-en-klare berichtjes voor op WhatsApp of Tinder al gezien? Het zijn de beste zinnen om iemand stapelgek op je te maken.

7. Hij wil alles van je weten

Een man die serieus op zoek is naar een relatie wil je graag leren kennen. Hoe je ’s ochtends je ontbijt eet, je favoriete smaken en waar je ’s avonds in bed over loopt te piekeren; het liefst zoveel mogelijk. Ook als je al vijf dates achter je rug hebt, is er nog veel om over te praten. Je kunt niet wachten tot je hem over je dag kunt vertellen en naar hem te luisteren wat hij ervan vindt.

8. Hij past goed bij je vrienden

Als je hem aan je vrienden voorstelt, weet je dat iedereen goed met elkaar zal opschieten. Zelfs nog voordat je hem hebt voorgesteld. Hij gedraagt zich altijd goed en doet moeite om de beste man voor jou te zijn, waar je ook bent. Je hoeft je geen zorgen te maken of je vrienden hem mogen.

9. Hij staat open voor compromissen

In een relatie draait het om geven en nemen. Als hij bereid is compromissen te sluiten en samen oplossingen te vinden, toont hij volwassenheid en de wil om samen te groeien. Het gaat niet alleen om zijn behoeften, maar ook om de jouwe.

10. Hij betrekt je in zijn toekomstplannen

Als hij praat over de toekomst en jou daarin ziet, is dat een duidelijk teken dat hij serieus is. Hij wil niet alleen zijn eigen toekomst vormgeven, maar ook samen met jou plannen maken en dromen najagen.

11. Hij gedraagt zich volwassen en verantwoordelijk

Een geschikte partner voor een serieuze relatie neemt verantwoordelijkheid voor zijn acties en gedraagt zich volwassen, zelfs als het moeilijk wordt. Hij staat achter zijn beslissingen en is bereid om te groeien en te leren.

12. Hij ondersteunt je persoonlijke groei

Een man die om je geeft, moedigt je aan om te groeien en je passies na te streven. Hij staat aan je zijde terwijl je jezelf ontwikkelt en zal nooit proberen je te belemmeren in je persoonlijke groei.

13. Hij introduceert je aan zijn vrienden en familie

Als hij je aan zijn inner circle voorstelt, laat hij zien dat hij serieus is over de relatie. Hij wil dat de belangrijke mensen in zijn leven jou leren kennen en accepteren als een waardevol deel van zijn wereld.

14. Hij luistert naar jouw behoeften en zorgen

Een geschikte partner is niet alleen bezig met zijn eigen wensen en verlangens, maar luistert ook actief naar jouw behoeften en zorgen. Hij staat altijd klaar om naar je te luisteren en samen oplossingen te vinden voor eventuele problemen. En dat is wat hem geschikt maakt voor een relatie.

Verliefd worden is meer...

... dan geluk hebben. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij één app weten ze precies hoe ze die twee mensen kunnen samenbrengen voor een langdurige relatie. De matching in deze succesvolle app heeft één doel: het koppelen van mensen die écht bij elkaar passen. Ontdek zelf hoe Elitedating een extreem hoog succespercentage behaalt.

Deel dit artikel
Geef je reactie