9 smoesjes die vrouwen gebruiken als ze geen seks willen

Thomas Lammers
Door Thomas Lammers
6 minuten leestijd

Mannen willen vaker seks dan vrouwen. Daarom zeggen mensen ook wel dat vrouwen een reden nodig hebben om seks te hebben, mannen alleen een plek. Vrouwen genieten wel degelijk van seks, maar ze willen het gemiddeld minder vaak dan mannen. De geslachtsdrift komt niet overeen.

Het bekendste onderzoek over de sex drive van mannen en vrouwen is een meta-analyse uit 2001 dat is gepubliceerd in het tijdschrift Personality and Social Psychology Review. In dit onderzoek werden de resultaten van 150 eerdere onderzoeken gecombineerd. Hoewel de wetenschappers de ‘zin in seks’ niet rechtstreeks konden meten, konden ze aan de hand van andere gegevens wel analyseren hoe vaak mannen en vrouwen interesse hadden in seks.

Na maanden van lezen, onderzoeken en samenstellen van de resultaten, kwamen de wetenschappers tot een conclusie. Er was overweldigend bewijs dat mannen een veel sterkere seksuele drang hebben dan vrouwen. Ze ontdekten dat er vrouwen zijn die vaak een intens verlangen naar seks hebben – en ook zijn er mannen die die drang niet hebben – maar mannen willen het gemiddeld nog veel vaker.

Dating vol passie?

novamora"Laat je VERLEIDEN tot een pittige date: Novamora is dé datingsite voor singles en stellen die op zoek zijn naar spanning en avontuur."

Het initiatief ligt bij mannen

Omdat mannen vaker seks willen dan vrouwen is het niet meer dan logisch dat zij ook degenen zijn die vaker het initiatief nemen. Volgens onderzoek nemen mannen ongeveer drie keer zo vaak het initiatief voor seks met hun partner en ze weigeren het ook minder vaak. Combineer dit met de verschillen in libido en het is duidelijk dat een deel van de initiatieven wordt geweigerd.

Het probleem is dat mannen niet graag afgewezen worden als ze zin hebben in seks. Als vrouwen ‘nee’ zeggen, voelen mannen zich geagiteerd – ze bevinden zich dan al snel in een rusteloze gemoedstoestand. Sommige mannen worden boos. Anderen trekken zich terug. En weer anderen voelen zich gekwetst.

9 smoesjes die vrouwen gebruiken

Dit alles heeft ertoe geleid dat vrouwen er tactvol mee om proberen te gaan en daarom verzinnen ze smoesjes die er zo oprecht mogelijk uitzien. Dit zijn de negen meest gebruikte excuses die vrouwen maken als ze geen seks willen.

1. “Ik heb hoofdpijn”

Oftewel, het meest gebruikte excuus aller tijden. Deze smoes is zo afgezaagd dat veel vrouwen dit slappe excuus proberen te vermijden, tenzij hun hoofd echt pijn doet.

2. “Ik ben ongesteld”

Tenzij het een goede schipper is die ook ‘door de Rode Zee vaart’, zullen de meeste mannen ervoor kiezen om hun lusten te negeren. Een andere keer dan maar…

3. “Ik heb het te druk (gehad)”

Geen zin in seks is niet zo verrassend als je een druk werkschema en een hectisch gezinsleven probeert te combineren. Voor vrouwen komt het erop neer dat als ze geen tijd voor zichzelf heeft, ze ook geen tijd heeft om seks hebben.

novamora
Casual chat tip: Novamora
  • Chatten en flirten bij Novamora (18+)
  • Discreet en anoniem chatten
Bekijken op Novamora

4. “Ik ben te moe”

Ondanks dat dit een excuus is om geen seks te hebben, kan iedereen het begrijpen dat je geen seks wil als je liever zou willen slapen. Logisch eigenlijk, want wie heeft er nu zin in lichaamsbeweging als je geen energie hebt? Maar… het wordt ook gebruikt als smoesje.

5. “Ik voel me opgeblazen”

Te veel gegeten? Het is zowel acceptabel als begrijpelijk om geen seks te hebben als je volgevreten terugkomt van een all-you-can-eat-restaurant. Voor vrouwen is het een legitieme reden om niet naakt te willen zijn, want een opgeblazen buik is allesbehalve sexy – eerder ongemakkelijk.

6. “Ik wil dit graag even afkijken.”

Of het nu de laatste aflevering van The Bachelor is of een ontknoping in Love is Blind: vrouwen gebruiken het als excuus om geen seks te hebben. Want ze weten dat uitstel vaak afstel leidt.

7. “Ik heb hevige rugpijn.”

Of het nu van het werk komt of van het sporten: blessures kunnen een probleem vormen in de slaapkamer. Het is bovendien een heel goed excuus als je geen seks wilt, maar wel een massage.

8. “Zeur toch niet steeds om seks”

Als de man elke dag om seks vraagt, dan gaat dit excuus een keer komen. Het werkt averechts, want hoe meer de man erom vraagt, hoe minder geïnteresseerd de vrouw zal zijn om toe te geven.

9. “Ik heb er nu geen zin in”

Fair enough. Van alle excuses die vrouwen kunnen maken als ze geen seks willen, is dit misschien wel de beste keuze. Het is eerlijk en duidelijk. Gelijkwaardig aan: “Ik ben niet in de stemming vandaag.”

Je bent niet de enige...

... die zich afvraagt wat de meest sexy datingsite is. Avontuur, passie en een beetje pittig: wist je dat je ergens discreet en anoniem kunt daten? Er is één datingsite waar dat allemaal kan: Novamora is het geheime online plekje voor de avontuurlijke dater. Nieuwsgierig waarom deze Nederlandse datingsite zo snel in ledenaantal is gegroeid?

Deel dit artikel
Geef je reactie