Single met kids? Waarom single ouders ook kans maken op datingapps

Michael Slender
Door Michael Slender
5 minuten leestijd

Na een moeilijke scheiding voel je dat het tijd is om weer te gaan daten. Maar je maakt je zorgen dat het hebben van kinderen je minder gewild maakt op de datingmarkt. Je bent al een tijdje uit het datingcircuit en iemand vinden die niet alleen bij jou maar ook bij je kinderen past, voelt een beetje overweldigend. Zou er überhaupt wel iemand zijn die geïnteresseerd is in jou, je gezin en alles wat erbij komt kijken?

Als je denkt dat je als single ouder nauwelijks kans maakt op de datingapps, dan heb je het verkeerd. Recent onderzoek wijst namelijk uit dat single ouders juist veel kansen hebben op datingapps. Het idee dat je kinderen een struikelblok zouden kunnen vormen voor een nieuwe liefde is niet toepassing. Althans, niet op alle datingapps. Sterker nog, als je je op de juiste datingapps begeeft, zegt de helft van de gebruikers zelfs dat het hebben van kinderen voor hen geen belemmering is bij het zoeken naar liefde.

Single met kids

Als alleenstaande moeder of vader kan daten in het begin ontmoedigend lijken, vooral wanneer er zoveel gaande is in je leven. Je deelt misschien samen het ouderschap, regelt veel voor je kinderen en je moet wennen aan een enkel inkomen. Het leven van een single ouder gaat gepaard met obstakels die je datingleven in de weg kunnen zitten. Maar daten is niet onmogelijk en voor veel singles is het hebben van kinderen geen probleem.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken."

Uit het onderzoek dat is uitgevoerd door eHarmony, de Britse equivalent van Parship en Elitedating, blijkt dat meer dan 70 procent van de singles openstaat voor een relatie met iemand die kinderen heeft uit een vorige relatie. Dat betekent dat er veel mensen zijn die je situatie begrijpen en zelfs bereid zijn om een rol te spelen in het leven van een gezin dat niet door henzelf is gesticht. Het stereotype beeld dat single ouders minder aantrekkelijk zijn op de datingmarkt wordt hiermee duidelijk ontkracht.

Meer dan de helft van de ondervraagde mannen geeft toe dat ze meer dan bereid zijn om te daten met een single moeder. Daarmee geven ze aan dat het hebben van kinderen voor hen geen obstakel vormt. Onder de vrouwen is dit percentage 47 procent.

Daar moeten we wel bij zeggen dat de deelnemers aan het onderzoek allemaal gebruikers zijn van de datingapp eHarmony, een app voor vaste relaties. De resultaten van dit onderzoek gelden mogelijk dus niet voor andere datingapps en waarschijnlijk niet voor apps als Tinder en Bumble. Over het algemeen zijn de gebruikers van serieuze apps ook ouder, wat hun keuze voor het daten met een single ouder kan beïnvloeden.

Daten als alleenstaande ouder

Het onderzoek ontdekte dat een aantal factoren bijdragen aan het mislukken van sommige relaties van alleenstaande ouders, waaronder onduidelijke grenzen op het gebied van opvoeding, verschillende opvoedstijlen en tegenstrijdige prioriteiten. Als het gaat om daten als alleenstaande ouder, is open en eerlijk zijn vanaf het begin de beste manier om de relatie een goede start te geven. En als je twijfelt over het onthullen van je leven en verantwoordelijkheden als alleenstaande ouder, hoef je je volgens het onderzoek geen zorgen te maken.

“Een veelvoorkomend idee is dat mannen en vrouwen zonder kinderen geen interesse hebben in daten met mensen die kinderen hebben uit een vorige relatie. Maar zoals de nieuwe enquêteresultaten laten zien, schrikt de overgrote meerderheid – meer dan 70 procent – niet terug voor een partner met kinderen en de meesten zijn bereid een rol te spelen in het leven van de kinderen naarmate de relatie zich ontwikkelt”, zegt psycholoog Sharon Draper van eHarmony.

Volgens de studie reageert 80 procent van de ondervraagden positief op het idee om betrokken te zijn bij het leven van de kinderen van hun nieuwe partner. Sterker nog, slechts 12 procent denkt dat ze moeite zullen hebben om de aandacht van hun nieuwe partner met de kinderen te delen.

Verliefd worden is meer...

... dan geluk hebben. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij één app weten ze precies hoe ze die twee mensen kunnen samenbrengen voor een langdurige relatie. De matching in deze succesvolle app heeft één doel: het koppelen van mensen die écht bij elkaar passen. Ontdek zelf hoe Elitedating een extreem hoog succespercentage behaalt.

Deel dit artikel
Geef je reactie