‘Seksbuddy populair onder singles tijdens coronacrisis’

Michael Schouten
Door Michael Schouten
3 minuten leestijd

De coronacrisis heeft het seksleven van singles veranderd. Veel singles die voor de intelligente lockdown nog wel seks hadden, hebben dat sindsdien niet meer gehad. Slechts een op de vijf Nederlandse singles had tijdens de coronacrisis seks met een ander.

In vergelijking met de situatie voor de pandemie, gaat het nu bovendien vaker om een seksbuddy (iemand waar ze vaker seks mee hebben) dan een onenightstand. Dat meldt het Kenniscentrum seksualiteit Rutgers en Soa Aids Nederland op basis van onderzoek. Het onderzoek werd in mei uitgevoerd onder 5218 jongeren (16 t/m 20 jaar) en 1506 volwassenen van 18 tot 50 jaar.

“We zien in het algemeen dat veel mensen nu een ander date- en seksgedrag vertonen”, zegt Rutgers en Soa Aids Nederland. “Om het risico op het krijgen en verspreiden van corona zo klein mogelijk te houden, is het advies om alleen seks te hebben met een vaste partner bij wie je in huis woont. Veel singles houden zich aan dit advies door af te zien van seks.”

Dating vol passie?

novamora"Laat je VERLEIDEN tot een pittige date: Novamora is dé datingsite voor singles en stellen die op zoek zijn naar spanning en avontuur."

Geen seks meer

Ongeveer de helft van de jongeren van 16 tot 20 jaar die voor de coronacrisis nog wel seks had met een ander, heeft dat sinds de uitbraak van het virus niet meer gehad. Volwassen singles lieten zich volgens het onderzoek wat minder tegenhouden door het virus en de maatregelen. Van de volwassen singles die voor de pandemie seks hadden, heeft een derde van de mannen en de helft van de vrouwen geen seks gehad tijdens crisis.

Een vaste sekspartner

De singles die nog wel de lakens deelden met een ander, deden dat vaker met een vaste sekspartner. Gemiddeld heeft een op de vijf singles tijdens de coronacrisis wél seks gehad, maar dat gebeurde dan meestal met een seksbuddy en niet met een onenightstand. 58% van zowel de jongere als de volwassen singles koos voor een seksbuddy in plaats van een onenightstand.

Van de jonge singles (16 t/m 20 jaar) had 20 procent seks gehad met een onenightstand en 22 procent met een vaste sekspartner. Volwassen singles kozen vaker voor seks met vaste partner. Bij hen kwamen onenightstands iets minder vaak voor (15 procent) en koos men vaker voor een seksbuddy (27 procent). 5 procent van de mensen die seks had in de coronaperiode had meer dan één sekspartner, aldus de onderzoekers.

Je bent niet de enige...

... die zich afvraagt wat de meest sexy datingsite is. Avontuur, passie en een beetje pittig: wist je dat je ergens discreet en anoniem kunt daten? Er is één datingsite waar dat allemaal kan: Novamora is het geheime online plekje voor de avontuurlijke dater. Nieuwsgierig waarom deze Nederlandse datingsite zo snel in ledenaantal is gegroeid?

Deel dit artikel
Geef je reactie