Powerkoppels: 12 eigenschappen en kenmerken van een power couple

Michelle Mulder
Door Michelle Mulder
6 minuten leestijd

Van Barack en Michelle Obama tot Beyoncé en Jay Z en onze eigen koning Willem-Alexander en koningin Máxima, het zijn de meest invloedrijke duo’s in de entertainment en politiek die met en zonder elkaar macht uitstralen. We noemen ze ook wel powerkoppels: stellen die macht uitstralen, zoveel dat bijna niemand met ze durft te praten.

Powerkoppels bestaan uit twee mensen die elk op hun eigen manier invloedrijk of succesvol zijn. Beide partners vullen elkaars sterke punten aan en ondersteunen elkaar waar nodig. Ze hebben synergie, waarbij ze als koppel sterker zijn dan wanneer ze hun eigen ding zouden doen. Voor velen zijn deze powerkoppels het voorbeeld van hoe een relatie eruit zou moeten zien.

1 + 1 = 3

Een groot deel van de erkenning van een powerkoppel is de publieke perceptie. Zelfs als jij en je partner een extreem goede connectie hebben, dan is het nog niet gegarandeerd dat je de status ‘powerkoppel’ krijgt toebedeeld. De status krijg je alleen wanneer je anderen het over de relatie zeggen.

Wat wil jij?

"Iedereen heeft het over zichzelf, maar wat wil JIJ? Stel deze 999 vragen aan jezelf: kijk vooruit, spreek wensen uit, vraag feedback, geef jezelf cijfers."

12 dingen die powerkoppels doen

Heb jij het ook in je om samen met je partner deze kracht uit te stralen. Zouden jullie ook een powerkoppel kunnen zijn? We hebben de eigenschappen en kenmerken van powerkoppels op een rijtje gezet zodat jij kan beoordelen of jullie er ook één kunnen worden.

1. Ze stellen teamwerk voorop

Om te slagen draait het voor powerkoppels allemaal om samenwerking. Ze helpen elkaar om beter te worden en als de keuze er is, dan doen ze hun taak het liefst met hun partner. Ze willen bovendien dat de ander slaagt en werken samen om dat doel te bereiken.

2. Ze zijn individueel sterk

Binnen een powerkoppels is elk lid een powerhouse – iemand die individueel sterk genoeg is om de eigen zaken af te handelen. Dat beiden individueel stabiel en sterk zijn maakt het geheel van de twee samen nog sterker.

3. Ze hebben een gezamenlijk toekomstbeeld

De mensen die zich een powerkoppel bevinden zijn vaak goed ontwikkelde mensen. Ze weten wie ze zijn, zijn zeker van hun plek in de maatschappij en ze weten wat ze willen. Hun toekomstbeeld is niet de wens van één van hen, maar van beiden.

4. Ze kennen elkaars sterktes en zwaktes

Powerkoppels kennen elkaars sterke en zwakke punten. De meeste mensen vinden het moeilijk om over hun onzekerheden of zorgen te communiceren. Om een powerkoppel te worden moet je elkaar op elk vlak leren kennen.

25 zinnen die het verschil maken

Heb je trouwens deze kant-en-klare berichtjes voor op WhatsApp of Tinder al gezien? Het zijn de beste zinnen om iemand stapelgek op je te maken.

5. Ze zijn meant to be

Een powerkoppel is makkelijk te herkennen, omdat ze voor elkaar gemaakt lijken te zijn. Als je ze ziet, dan weet je gewoon dat het zo hoort te zijn. Je ziet namelijk dat ze elkaar begrijpen en elkaars grootste fans zijn.

6. Ze werken hard

Powerkoppels zijn keiharde werkers. Ze zijn niet gemaakt om de hele dag te luieren. Ze hebben veel te doen, volle agenda’s en maken lange dagen. Hoewel dit factoren zijn die normaal gesproken de nodige relatiedrama’s kunnen veroorzaken, is dit bij powerkoppels niet het geval. Ondanks dat ze misschien niet veel tijd voor elkaar hebben, weten ze dat het goed zit.

7. Ze stimuleren elkaar

Sterke stellen halen het beste in elkaar naar boven. Dus niet alleen bij zichzelf, maar ook bij de ander. Er is geen betere leermeester te bedenken dan je partner, aangezien deze je door en door kent. Zo halen ze het maximale uit zichzelf en uit hun relatie.

8. Ze zijn omringd met succesvolle mensen

Een koppels wat succes heeft, wil er ook mee omringd worden. Voor hen zorgt het namelijk voor de juiste energie en balans. Ze zullen geen moeite doen voor mensen die lui zijn en niets willen bereiken.

9. Ze hebben samen het nodige doorstaan

Powerkoppels hebben de felbegeerde titel verdiend, omdat ze samen al het nodige hebben meegemaakt. Denk aan moeilijke tijden en mislukkingen, waardoor ze een mentale weerbaarheid hebben opgebouwd. Dankzij deze wijze lessen weten ze precies wat ze aan elkaar hebben.

10. Ze hebben elkaar niet nodig

Doordat beiden hun individualiteit op waarde schatten en goed kennen, hebben ze geen bevestiging nodig van de ander. Natuurlijk waarderen ze elkaars aanwezigheid, maar ze hebben elkaar niet nodig om te slagen.

11. Ze weten iedereen te charmeren

Doordat hun zelfkennis zo groot is stralen ze charisma uit. Ze weten beiden hoe ze een publiek voor zich moeten winnen. Ze weten wat ze moeten doen om iedereen van hun sokken te blazen.

12. Ze krijgen veel aandacht

Omdat een powerkoppel kracht en macht uitstraalt, en vaak ook de goede looks heeft, krijgen ze aandacht van anderen. Het zorgt ervoor dat ze bijna overal worden herkend. In de kringen om hen heen willen mensen op de hoogte blijven van wat het powerkoppel doet.

Meer mensen zoals jij...

... weten niet welke liefdestaal ze spreken. En dat is niet zo gek als je helemaal niet weet dat iedereen een eigen moedertaal der liefde heeft. In ‘De vijf talen van de liefde’ ontdek je welke taal jij spreekt en nog belangrijker: hoe je daarmee je liefdesleven verbetert. Verhelderend, een eyeopener: kom er zelf achter waarom dit boek ‘het best beoordeelde’ relatieboek is.

Deel dit artikel
Geef je reactie