Home Dating apps Peanut app: de Tinder voor mama’s verbindt moeders door te swipen

Peanut app: de Tinder voor mama’s verbindt moeders door te swipen

2 minuten leestijd
1
peanut app

Peanut is de app waar moeders elkaar kunnen vinden door elkaars profielen te swipen. Het wordt dan ook niet zonder reden de Tinder voor mama’s genoemd. Opgericht in 2017 is de Peanut gemeenschap snel gegroeid en wordt de app nu gelanceerd in meer landen.

Peanut is er voor moeders die andere moeders willen leren kennen. Het is geen dating app dat volledig gebaseerd is op het vinden van een liefdesrelatie. De moeders kunnen elkaar vinden op de app om gezelschap te vinden, chatcontacten op te doen en ervaringen te delen over belangrijke onderwerpen.

Hoe werkt het?

Peanut wordt de Tinder voor mama’s genoemd omdat de werking van de app veel weg heeft van de populaire dating app. Moeders kunnen in de app de profielen van andere moeders in de buurt bekijken. Door te swipen kun je contact leggen met een andere moeder, als deze ook naar rechts veegt op je eigen profiel. Als beiden elkaars profiel liken is er een connectie waarna het mogelijk is om met elkaar te chatten.

Klaar met swipen?

lexa "NIET swipen, MEER diepgang: Lexa is precies dat. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

Peanut toont je mama’s bij jou in de buurt om te chatten en elkaar te ontmoeten.

In de Chat sectie staan alle connecties vermeld en daar is het ook mogelijk om berichten met elkaar te versturen. In deze sectie is het ook mogelijk om groepsgesprekken te starten met andere moeders. In deze gesprekken kun je alles delen wat je wilt en ook afspraken met elkaar maken om te ontmoeten. Het is voor moeders een eenvoudige manier om nieuwe mensen te ontmoeten.

Bovendien is de Peanut app ook een plek waar moeders zelf topics kunnen starten en posts kunnen schrijven die Peanut Pages genoemd worden. Andere Peanut leden kunnen vervolgens op deze berichten reageren om zo een discussie te beginnen.

Hoewel de matchmaking-functie van Peanut populair is bij moeders die echte moedervrienden wilden vinden kunnen de Peanut Pages een alternatief vormen voor de Facebook groepen voor moeders. Volgens Peanut zelf zijn de Pages volledig op moeders gericht en niet op iedereen, zoals vaak het geval bij de standaard social media groepen.

Uitbreiding naar meer landen

Al binnen een jaar had de dating app voor moeders een gebruikersbestand van meer dan 300.000 moeders die samen meer dan 19 miljoen keer geswiped hebben. Inmiddels zijn we een jaar verder en is de groei niet gestopt. Integendeel zelfs, Peanut breidt uit naar steeds meer landen. Waar de app eerst alleen in de Verenigde Staten, Canada en het Verenigd Koninkrijk beschikbaar was wordt de app in steeds meer landen gelanceerd. Zo wordt de app deze week in Australië gelanceerd.

Of Peanut ook echt zal aanslaan in Nederland? De tijd zal het leren. Peanut is te downloaden in de Google Play Store voor Android apparaten en in de Apple App Store voor iOS apparaten.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating apps

Eén reactie

  1. Lina

    17 april 2019 at 20:32

    Hi I would like the link of the app because I look it up but didn’t find is it for android?

    Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Fanatieke gamers matchen liever in games dan dating apps

Voor fanatieke gamers is Tinder niet uitdagend genoeg. Zij ontmoeten hun match liever in e…