Home Oplichtingstechnieken

Oplichtingstechnieken

Online datingsites zijn dag en nacht in de weer om scammers en oplichters van de websites te weren. Het is echter onmogelijk om elke oplichter de toegang tot de website te ontzeggen. Wees ervan bewust dat er oplichters actief zijn op online datingsites die met verschillende technieken je proberen op te lichten. Niemand wil opgelicht worden maar er zijn nog veel mensen die niet weten waar ze precies op moeten letten. Daarom schrijven we dit artikel om je te wijzen op de methodes die gebruikt worden om singles op te lichten op de datingsites. De volgende oplichtingstechnieken komen vaak voor op het internet maar ook op online datingsites.

Populaire dating oplichtingstechnieken:

  • Nigeria/Ghana noodgeval
  • Vliegticket en Visum
  • Medische spoed
  • Phishing

Nigeria/Ghana noodgeval

Deze oplichtingstechniek komt veel voor bij online daten. Nigeria en Ghana staan erom bekend dat er veel oplichters wonen. De oplichters in deze landen doen zich echter vaak voor als personen uit andere landen zoals de Verenigde Staten, Engeland, Canada of een ander Westers land. Met de nep identiteit proberen ze een band met je op te bouwen door maandenlang berichten te versturen. Zodra de band sterk genoeg is gebeurt er een noodgeval. De man of vrouw bevindt zich in Ghana of Nigeria waar iets ernstigs gebeurt is. Om uit de situatie te komen hebben ze je hulp nodig. Dit kan in de vorm van donaties of andere manieren van geld versturen. Het enige wat ze willen is geld en spelen hierbij in op je gevoelens.

Vliegticket en visum

Op zoek gaan naar een vrouw uit het buitenland zorgt sneller voor problemen. Bij deze oplichtingstechniek is er de vrouw die graag naar je toe wil komen maar niet genoeg geld heeft voor het vliegticket en visum. Ze vraagt je of je het voor haar wil betalen. Zodra je geld overmaakt is dit meestal het laatste wat je hoort van de persoon. Er zijn meerdere variaties op deze oplichtingstechniek. Een voorbeeld hiervan is de vrouw die het ticket al gekocht heeft maar bij de douane vastgehouden wordt voordat ze naar je toe kan. Door een betaling te doen kan ze dan eindelijk overkomen.

Medische spoed

De oplichting met medische spoed gebeurt vaak bij online daten. Op het moment dat je een goede band met de persoon opgebouwd hebt dan is er opeens een medisch spoedgeval. Er is bijvoorbeeld een operatie nodig om te overleven maar geld voor de operatie is er niet. Vaak wordt er gebruik gemaakt van verschillende personen zoals een nepdokter die je belt of je geld over kunt maken zodat de operatie uitgevoerd kan worden. In het echt is er echter helemaal geen operatie nodig en is de kans groot dat de persoon niet eens bestaat.

Phishing

Er wordt bij phishing gebruik gemaakt van een website die lijkt op een echte website. Deze nepwebsite wordt alleen maar gebruikt om je persoonlijke gegevens te stelen. Het wachtwoord en email adres kunnen gebruikt worden maar ook andere gegevens. Als je gegevens bekend zijn bij oplichters dan is identiteitsfraude mogelijk.