Home Dating apps Ongewenste berichten op Tinder: Stoort Dit Jou en Weet Je Het Zeker?

Ongewenste berichten op Tinder: Stoort Dit Jou en Weet Je Het Zeker?

2 minuten leestijd
0
tinder stoort

Ontvang je wel eens een ongewenst bericht op Tinder? Binnenkort zou dat minder vaak voor moeten komen als het aan Tinder ligt. De datingapp zal op korte termijn twee nieuwe functies lanceren in Nederland. De nieuwe functies heten Stoort Dit Jou (SDJ) en Weet Je Het Zeker (WJHZ). Beiden zijn ze erop gericht om ongewenste en ongepaste berichten op te sporen en vervolgens een melding te tonen.

Stoort Dit Jou?

De eerste functie heet Stoort Dit Jou, dat door Tinder wordt afgekort tot SDJ. Als de app schadelijke taal detecteert in een bericht die je ontvangt, geeft het proactief een melding dat je het bericht kunt rapporteren. Een eerste test van de functie zag er veelbelovend uit met een toename van 46 procent in het aantal meldingen van ongepaste berichten.

SDJ wordt aangestuurd door machine learning en wordt gaandeweg steeds beter in het ontdekken van schadelijke taal zoals intimiderende teksten of beledigende woorden. Volgens Tinder komt de macht hierdoor in handen van de leden te liggen, omdat het de leden zijn die SDJ leren wat wel en niet gezien wordt als storend. Wanneer je ‘ja’ reageert op de ‘Stoort Dit Jou’-vraag, krijg je de optie om de persoon te rapporteren voor hun gedrag.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

Weet Je Het Zeker?

De tweede functie die in Nederland wordt gelanceerd is Weet Je Het Zeker, dat ook wel wordt afgekort tot WJHZ. Net zoals bij SDJ wordt een algoritme aan het werk gezet dat op de achtergrond alle berichten scant op ongewenste taal. Met behulp van kunstmatige intelligentie leert ook WJHZ steeds beter welke taal wel en niet gezien wordt als ongewenst.

In tegenstelling tot SDJ wordt WJHZ ingezet aan de kant van de verzender. De functie grijpt proactief in om je te waarschuwen dat je bericht beledigend kan zijn. Met de ‘Weet Je Het Zeker’-vraag geeft de app je de mogelijkheid om nog een keer na te denken over het bericht dat je wilt versturen. In de Engelstalige versie van de app komt de melding Are You Sure? tevoorschijn.

WJHZ heeft het ongepaste taalgebruik in verstuurde berichten met meer dan 10 procent verminderd in de landen waar de functie al actief is. Daarnaast worden degenen die de melding te zien krijgen minder gerapporteerd voor ongepaste berichten, wat erop duidt dat de meeste ontvangers iets veranderen aan het bericht na de melding.

Toestemming vereist

Om de nieuwe functies in werking te stellen is toestemming nodig van de gebruikers. Als je een melding voor toestemming ontvangt, dan is dat dus het resultaat van de introductie van de twee functies. Alle gebruikers moeten toestemming geven voor de berichtenfilter. Als je dat niet doet, kun je nog steeds swipen en matchen, maar geen berichten meer versturen.

De kunstmatige intelligentie van SDJ en WJHZ is gebouwd op basis van de meldingen die gebruikers in het verleden hebben gedaan en zal zich alleen maar blijven ontwikkelen en verbeteren. Tinder zegt dat de functies vanaf vandaag worden uitgerold en begin november voor iedereen in Nederland beschikbaar zullen zijn.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating apps

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Bijna helft van Nederlandse singles valt als een blok voor iemands stem

Zou jij op iemand verliefd kunnen worden als je alleen diens stem hoort? Als je onlangs he…