Home Dating 15 Nederlandse steden waar singles het meest matchen

15 Nederlandse steden waar singles het meest matchen

2 minuten leestijd
0
nederland single

Als je zondagavond uit een date met Netflix en een magnetronmaaltijd bestaat, dan ben je niet de enige: ongeveer 3 miljoen Nederlandse volwassenen zijn single. En als je op zoek bent naar iemand om samen mee te Netflixen, hangen je kansen om die persoon te vinden vooral af van waar je woont. Wat dat betreft is daten net als vastgoed: het draait allemaal om locatie, locatie en locatie.

Hoewel er tal van factoren zijn die het mogelijk en onmogelijk maken om een date te vinden, kunnen we er niet omheen dat je geografische locatie van belang is. Als je te midden van de Drentse akkers woont en 20 kilometer moet reizen voor je boodschappen, zal het je waarschijnlijk wat meer moeite kosten om een match te vinden dan wanneer je in hartje Utrecht woont. Op een slechte locatie wonen maakt het niet alleen moeilijker om nieuwe mensen te ontmoeten, er een ontmoeten die je écht leuk vindt is nog veel moeilijker.

15 Nederlandse steden met meest matches

Een recent onderzoek van datingapp happn toont het belang van je locatie nog eens duidelijk aan. Bepaalde locaties trekken bepaalde mensen aan en singles lijken zich vooral in de grote steden te begeven. De locatiegebaseerde datingapp heeft de Nederlandse steden in kaart gebracht waar singles het meest crushen in de app – wanneer twee voorbijgangers elkaar een like geven. De Nederlandse steden waar singles het meest matchen, zijn deze:

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

 1. Amsterdam
 2. Rotterdam
 3. Utrecht
 4. Den Haag
 5. Groningen
 6. Eindhoven
 7. Breda
 8. Nijmegen
 9. Den Bosch
 10. Tilburg
 11. Arnhem
 12. Haarlem
 13. Zwolle
 14. Leiden
 15. Leeuwarden

De beste hotspots

Om je een handje te helpen zijn voor vijf steden de hotspots in kaart gebracht – de plekken waar de meeste potentiële dates ontstaan. Op deze plekken per stad komen singles elkaar namelijk het meest tegen. Als je in Utrecht, Den Bosch, Arnhem, Leiden of Zwolle woont, dan mag je deze plekken niet missen.

Utrecht

In de Domstad staat een van de bekendste straten van het centrum op nummer één: de Voorstraat is de plek waar de meeste Crushes plaatsvinden. Naast deze bekende winkelstraat geldt Utrecht Centraal Station ook als een date-hotspot in de date net als het Griftpark. Om de top vijf plekken voor Utrecht af te sluiten, kun je het ook nog proberen op de Oude Gracht of Janskerkhof .

Den Bosch

Het station is een plek waar veel paden kruisen en dat zien we terug in de date-hotspot van Den Bosch. Net als in Utrecht blijkt het Centraal Station een locatie waar singles elkaar weten te vinden. Andere plekken waar de Bossche singles elkaar tegen het lijf lopen zijn de Bossche Markt en de Korte Putstraat. Locaties nummer vier en vijf zijn buiten het centrum te vinden, namelijk het Zuiderpark en de Bossche Broek.

Arnhem

In Arnhem is het park populair, in het bijzonder Park Sonsbeek. Dit is voor Arnhemse singles de hotspot om te zijn deze zomer. En ook hier: het Centraal Station staat op de tweede plek. Andere plekken waar singles elkaar kunnen ontmoeten zijn de Korenmarkt, het Modekwartier en het Immerloo Park.

Leiden

In Leiden houden ze blijkbaar ook van het buitenleven, want daar is het Rembrandtpark / Molenseput de hotspot, maar ook de Haarlemmerstraat en Leiden Centraal zijn goede alternatieven. Als de bekende studentenstad is het geen verrassing dat Universiteit Leiden ook genoemd wordt als een populaire locatie waar singles elkaar weten te vinden.

Zwolle

Als het gaat om paden kruisen met een potentiële date, dan is het Park De Wezenlanden de nummer één in Zwolle. Dit is de locatie waar de Overijsselse singles elkaar het meest liken. Andere plekken in Zwolle die zichzelf als date-hotspot mogen bekronen zijn de Diezerstraat, Centraal Station Zwolle en de Open Universiteit Zwolle.

Verliefd worden is meer...

... dan geluk hebben. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij één app weten ze precies hoe ze die twee mensen kunnen samenbrengen voor een langdurige relatie. De matching in deze succesvolle app heeft één doel: het koppelen van mensen die écht bij elkaar passen. Ontdek zelf hoe 1 op de 3 leden er een partner vindt.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Waarom mensen online ontmoeten? 9 redenen voor een online relatie

Nog niet zo heel lang geleden was het idee van ‘mensen online ontmoeten’ een schandelijke …