Home Dating apps Muzmatch verwijderen: handleiding voor een account opzeggen

Muzmatch verwijderen: handleiding voor een account opzeggen

5 minuten leestijd
0
muzmatch verwijderen

Swipe, chat en match met moslim singles bij je in de buurt: volgens Muzmatch is het de beste plek voor moslims om hun grote liefde te vinden. Met meer dan 4 miljoen leden wereldwijd zou je denken dat het niet zo moeilijk zou moeten zijn, maar dat is het vaak wel. Zoals geldt voor alle datingapps: de realiteit bewijst dat het vinden een echte match nog vrij lastig is.

Ben je actief op Muzmatch, maar zijn er geen geschikte potentiële kandidaten? Had je verwacht dat er meer Muzmatch-gebruikers in je buurt zouden wonen? Of ben je de uitzondering op de regel en heb je daadwerkelijk je moslim match gevonden? Welke reden je ook hebt om Muzmatch te verwijderen, als je het doet, doe het dan op de juiste manier. Hoe je dat doet? We leggen je uit hoe je een Muzmatch account kunt opzeggen aan de hand van deze handleiding.

Download en installeer de app

Het klinkt tegenstrijdig, maar als je je account bij Muzmatch wilt verwijderen dan moet je eerst weer de app downloaden en installeren. Je hebt namelijk weer toegang tot je account nodig – en dat kan alleen als je de app hebt. Heb je de Muzmatch app dus al gewist? Dan is het een vereiste om de app eerst weer op je apparaat te zetten. Het is de enige, correcte manier om je Muzmatch profiel te wissen. Heb je de app van Muzmatch nog niet gewist van je apparaat? Dan kun je gewoon inloggen.

Klaar met swipen?

lexa "NIET swipen, MEER diepgang: Lexa is precies dat. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

App StoreGoogle Play

Muzmatch account verwijderen

Ben je er klaar voor om je Muzmatch-profiel en alle gekoppelde gegevens te wissen? Als je bent ingelogd op de app, dan tik je rechtsonder op het tandwiel-icoon. Scrol op deze pagina helemaal naar beneden en tik op Instellingen. Op de Instellingen-pagina scrol je weer naar beneden en tik je op Account instellingen. Dit brengt je wederom naar een nieuwe pagina, genaamd Account Instellingen.

Tik op Account deactiveren om door te gaan. Geef een reden, vul een stukje tekst in onder Meer informatie en tik op de Registreer-button. Je bent dan nog steeds niet klaar met het verwijderen van je account. Op de nieuwe pagina krijg je twee keuzes: tik op de Account verwijderen-button en op de volgende pagina op de Bevestigen-button om je account bij Muzmatch te verwijderen.

 1. Log in op je Account.
 2. Tik op het tandwiel-icoon.
 3. Scrol naar beneden.
 4. Tik op Instellingen.
 5. Scrol naar beneden.
 6. Tik op Account instellingen.
 7. Tik op Account deactiveren.
 8. Geef een reden op.
 9. Tik op de Registreer-button.
 10. Tik op de Account verwijderen-button.
 11. Tik op de Bevestigen-button.

Let op: als je de stappen hierboven volgt is je profiel verwijderd, maar nog niet helemaal. Pas na een periode van maximaal drie jaar verwijdert Muzmatch je persoonlijk identificeerbare informatie definitief – waaronder je foto’s, e-mailadres, telefoonnummer en profiel. Gedurende deze periode kun je geen nieuwe account aanmaken bij Muzmatch. Je kunt dan nog wel inloggen op je account om de verwijdering ongedaan te maken.

muzmatch verwijderen

Tijdelijk stoppen

Heb je even genoeg van al dat swipen? Of heb je misschien een leuk iemand ontmoet waarmee je de klik wilt ontdekken? Muzmatch maakt het je makkelijk om even te pauzeren. Op bijna dezelfde manier als het verwijderen van je volledige account, kun je er ook voor kiezen om je account tijdelijk te deactiveren. Hierdoor gaat je profiel tijdelijk offline en wordt het verborgen voor anderen op Muzmatch – inclusief voor je bestaande matches. Als je weer inlogt op je account, wordt je profiel gereactiveerd en is alles weer volledig beschikbaar. Dat doe je op deze manier:

 1. Log in op je Account.
 2. Tik op het tandwiel-icoon.
 3. Scrol naar beneden.
 4. Tik op Instellingen.
 5. Scrol naar beneden.
 6. Tik op Account instellingen.
 7. Tik op Account deactiveren.
 8. Geef een reden op.
 9. Tik op de Registreer-button.
 10. Tik op de Account deactiveren-button.
 11. muzmatch deactiveren

  Muzmatch abonnement opzeggen

  Alle datingapps zeggen gratis te zijn, maar slechts enkelen zijn volledig gratis. Muzmatch is ook een gratis app met beperkte mogelijkheden voor het standaard lidmaatschap. Zonder betaling heb je een account dat toegang geeft tot de basisfuncties van de app, maar niet tot de functies van het Gold-lidmaatschap. Een Gold-badge tonen op je profiel, opnieuw matchen, eerdere swipes aanpassen: het zijn de functies die exclusief zijn voor Gold-leden.

  Het Gold-lidmaatschap van Muzmatch kun je nemen met verschillende looptijden. Welke looptijd je ook kiest, het abonnement wordt automatisch vernieuwd. Zelfs als je je profiel hebt verborgen of verwijderd, loopt het abonnement door. Zo kan het dus gebeuren dat je lange tijd na het stoppen met Muzmatch nog steeds betaalt voor het Gold-abonenement – terwijl je in gedachten Muzmatch al lang achter de rug hebt. Heb je dit Gold abonnement genomen en wil je deze annuleren?

  Als je het Muzmatch Gold abonnement wilt beëindigen, dan kun je de automatische verlenging uitschakelen. Dat is mogelijk door deze stappen te volgen:

  iOS:

  1. Open de Instellingen-app.
  2. Tik op je naam.
  3. Tik op Abonnementen.
  4. Tik op Muzmatch.
  5. Tik op Annuleer abonnement.1

  Android:

  1. Ga naar de Google Play Store-app.
  2. Open het menu.
  3. Tik op Abonnementen.
  4. Tik op Muzmatch.
  5. Tik op Abonnement opzeggen.
  6. Volg de instructies.2

  Deze stappen zorgen ervoor dat de automatische verlenging van het Gold abonnement wordt uitgeschakeld. Tot de vervaldatum kun je dan nog wel gebruikmaken van de Gold-functies. De automatische verlenging annuleren is mogelijk tot 48 uur voor het einde van de abonnementsperiode.

  Muzmatch app verwijderen

  Heb je alle stappen gevolgd en ben je klaar om Muzmatch te verwijderen? Heb je de automatische verlenging van het Gold abonnement geannuleerd? Dan is nu tijd gekomen om de app zelf te verwijderen – de laatste stap. De Muzmatch app verwijder je op deze manier van je telefoon of tablet:

  1. Log uit in de Muzmatch app.
  2. Houd het app-icoon ingedrukt.
  3. Tik op de X om te verwijderen of sleep naar de prullenbak.

  muslima

  Alternatief voor Muzmatch

  Is Muzmatch iets te speels voor je? Of andersom: zijn de gebruikers wat te serieus? Er kunnen genoeg redenen zijn waarom Muzmatch niet geschikt voor je is. Mocht je iets anders dan Muzmatch willen proberen, dan zijn er gelukkig talloze alternatieven die misschien wel bij je passen. Een alternatief voor Muzmatch is het eveneens op moslims gerichte Muslima. Als je op zoek bent naar een populaire datingapp voor moslims, dan is dit het beste alternatief voor Muzmatch.

  Bekijken op Muslima

  Veelgestelde vragen

  Zijn er vergelijkbare datingapps als MuzMatch?

  Ja, een andere maar vergelijkbare app is Muslima.

  Kan ik later opnieuw een MuzMatch profiel aanmaken?

  Nee, je kunt gedurende 3 jaar geen nieuwe account aanmaken bij MuzMatch. Het is wel mogelijk om op een later moment opnieuw in te loggen en je account te reactiveren.

  Wordt mijn MuzMatch profiel verwijderd als ik de app verwijder?

  Nee, als je de applicatie van je apparaat verwijdert wordt je MuzMatch profiel niet verwijderd. Een MuzMatch profiel verwijderen is alleen mogelijk in de instellingen van de app.

  Worden mijn gegevens bewaard na het verwijderen?

  Ja, je gegevens worden gedurende een periode van maximaal 3 jaar bewaard. Volgens MuzMatch is deze vrij lange periode nodig om verzoeken van wetshandhavende instanties te kunnen beantwoorden.

  Wordt het MuzMatch abonnement geannuleerd als ik mijn profiel verwijder?

  Nee, het abonnement en je profiel bestaan los van elkaar. Het abonnement van MuzMatch verloopt via de app store van je apparaat. Dit staat los van je MuzMatch profiel.

  Kan ik de automatische verlenging van het abonnement annuleren?

  Ja, het is mogelijk om het abonnement van MuzMatch te stoppen. De automatische verlenging kun je annuleren in de app store van je apparaat.

  Is er een minimumleeftijd voor MuzMatch?

  Ja, alleen meerderjarigen kunnen lid worden van MuzMatch. Je moet 18 jaar of ouder zijn om lid te kunnen worden van MuzMatch.

  Meer mensen zoals jij...

  ... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

  Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating apps

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Twee woorden die je nooit in een profieltekst of bio mag zetten

Het samenstellen van het perfecte datingprofiel is voor niemand een makkelijke taak. Dankz…