Minder advertenties over ‘Daten’ aanvragen bij Google

Michael Slender
Door Michael Slender
4 minuten leestijd

Als je een gelukkig stel over straat ziet lopen, voel je dan een golf van teleurstelling? Werken zulke stelletjes die ‘klef’ zijn in het openbaar op je zenuwen? Dan ben je waarschijnlijk ook niet te spreken over al die datingadvertenties die je erop wijzen dat anderen wél gelukkig zijn met hun partner – en jij niet. Gelukkig heeft Google daar nu een antwoord op.

Google heeft onlangs de opties voor gevoelige advertentiecategorieën uitgebreid, waardoor je het aantal advertenties van specifieke categorieën kunt beperken. Daten is een van die categorieën. Ben je het even zat om datingadvertenties te zien? Dan is het nu mogelijk om deze advertenties drastisch te verminderen.

Minder advertenties over daten

De functie was eerder geïntroduceerd als een manier om mensen minder advertenties op YouTube te laten zien over verslavende gok- of alcoholische producten. Maar nu heeft Google dit uitgebreid naar meer categorieën die in potentie ongemakkelijk of traumatisch voor je kunnen zijn. En nu zijn de beperkingen niet alleen geldig voor YouTube, maar ook voor Gmail en het gehele Google Display-netwerk.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken."

Het netwerk van Google bestaat uit meer dan 2 miljoen websites, video’s en apps die advertenties tonen. Op al deze locaties zou je geconfronteerd kunnen worden met advertenties over daten, tenzij je dit uitschakelt met de nieuwe instelling.

Datingadvertenties beperken

Om toegang te krijgen tot de functie, ga je naar je persoonlijke pagina met advertentie-instellingen. Je scrolt naar ‘Gevoelige advertentiecategorieën op YouTube’ en tikt op ‘Minder zien’ naast ‘Daten’. Een pop-up vraagt je vervolgens om je keuze te bevestigen en geeft aan dat je hierdoor niet minder advertenties ziet in het totaal, maar wel minder datingadvertenties.

  1. Ga naar Google Advertentie-instellingen
  2. Scrol naar ‘Gevoelige advertentiecategorieën op YouTube’
  3. Tik op ‘Minder zien’ naast ‘Daten’
  4. Tik op ‘Doorgaan’

Wil je op een later moment toch weer advertenties over daten zien? Op dezelfde pagina is het mogelijk om de datingadvertenties op elk gewenst moment weer in te schakelen.

Het sluit niet alles uit

Google zegt op de supportpagina dat ze hun best doen om de gekozen categorieën te beperken, maar in sommige gevallen kun je deze advertenties nog steeds te zien krijgen. Daardoor is het nog steeds mogelijk dat je daten of een afbeelding van een gelukkig stelletje ziet in een advertentie. Dat is bijvoorbeeld het geval als een hoteladvertentie een bruidssuite toont waarin een overdreven romantisch stelletje figureert.

Alle beperkingen die je instelt voor de datingadvertenties zijn alleen van toepassing als je bent ingelogd op je Google-account. De nieuwe advertentieopties zijn niet van toepassing zijn op Google Zoeken. Maar het bedrijf heeft dit plan wel in de pijplijn voor de toekomst.

Volgens de zoekgigant is het uitsluiten van advertenties over daten en andere categorieën het gevolg van gebruikersfeedback. Gebruikers zoals jou willen meer controle over de zichtbaarheid van advertenties die gevoelige onderwerpen bespreken.

Verliefd worden is meer...

... dan geluk hebben. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij één app weten ze precies hoe ze die twee mensen kunnen samenbrengen voor een langdurige relatie. De matching in deze succesvolle app heeft één doel: het koppelen van mensen die écht bij elkaar passen. Ontdek zelf hoe Elitedating een extreem hoog succespercentage behaalt.

Deel dit artikel
Geef je reactie