MeetMe opzeggen? Zo verwijder je je Meet Me account

Michael Slender
Door Michael Slender
7 minuten leestijd

MeetMe is, simpel gezegd, een platform waar (nieuwe) vrienden elkaar kunnen ontmoeten. Met de videochat- en livestream-functionaliteit kun je zowel lokaal als wereldwijd vermaakt worden door de vlogs van andere gebruikers. En als je wilt daten, dan kan dit met NextDate en door gewoon op zoek te gaan in je buurt naar gebruikers die willen chatten.

Nu dat gezegd is, waarschijnlijk ben je op dit moment lid van MeetMe en vraag je je af hoe je het moet opzeggen. Want als je ermee wilt stoppen, dan is alleen de app verwijderen niet voldoende. Wat er dan gebeurt? Je profiel blijft bestaan, terwijl je denkt dat je het hebt verwijderd. Met andere woorden: iedereen op MeetMe (en mogelijk mensen die je kennen) kunnen je profiel nog steeds vinden op de app.

Is dat niet wat je wilt? Begrijpelijk. Want als er iets is wat niemand wil, is een inactief profiel dat een eigen leven gaat leiden. We leggen je uit hoe je een MeetMe profiel op de juiste manier verwijdert.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken."

Download en installeer de app

De eerste stap is simpel: je hebt toegang nodig tot de MeetMe app om je profiel te verwijderen. Heb je de app al verwijderd? Download en installeer de MeetMe app dan opnieuw. Downloaden is mogelijk in de app store van je apparaat. Heb je de app nog wel op je telefoon of tablet staan? Log dan in op de app. Als je je wachtwoord bent vergeten, vraag dan een nieuw wachtwoord aan.

Tinder App StoreTinder Google Play

MeetMe profiel verwijderen

Je profiel verwijderen is mogelijk in de app van MeetMe. Als je bent ingelogd op de app tik je op het profiel-icoon dat rechtsonder wordt getoond met de tekst ‘Mij’ eronder. Dit brengt je naar je profielpagina waar je allerlei basisinformatie kunt vinden. Tik op Instellingen en op de Instellingen-pagina tik je op Account verwijderen om naar de verwijderpagina te gaan. Op deze nieuwe pagina tik je op Ja. Een pop-up komt tevoorschijn: vul je e-mailadres in en tik op Account verwijderen. Geef vervolgens een reden op en je MeetMe profiel wordt verwijderd.

 1. Log in op je Account.
 2. Tik op het profiel-icoon.
 3. Tik op Instellingen.
 4. Tik op Account verwijderen.
 5. Tik op Ja.
 6. Voer je e-mailadres in.
 7. Tik op Account verwijderen.
 8. Geef een reden op.

Let op: als je je account verwijdert, worden al je foto’s, berichten en vriendschappen permanent verwijderd. Heb je het MeetMe+ abonnement genomen? Let er dan op dat dit abonnement hiermee niet wordt verwijderd.

meetme verwijderen

MeetMe+ opzeggen

Heb je je profiel een upgrade gegeven naar MeetMe+? Dan heb je gebruik kunnen maken van een advertentievrije app, chatmogelijkheden met de populairste leden en worden je berichten bovenin de inbox van de ontvanger weergegeven. Hoe handig dit ook is om je kansen op contact te vergroten, het betekent wel dat je vastzit aan een abonnement. Wil je dit MeetMe+ abonnement stopzetten?

Hoewel je het MeetMe+ lidmaatschap kunt aanschaffen in de app, kun je het niet in de app uitschakelen. De betalingen lopen volledig via de app store, waardoor je het abonnement ook in de instellingen van de app store kunt uitschakelen. Als je dit doet, dan wordt het MeetMe+ lidmaatschap niet meer verlengd en stoppen de betalingen. Dit is de werkwijze om het MeetMe+ abonnement op te zeggen op een iOS of Android apparaat:

iOS:

 1. Open de Instellingen-app.
 2. Tik op je naam.
 3. Tik op Abonnementen.
 4. Tik op MeetMe.
 5. Tik op Annuleer abonnement.1

Android:

 1. Ga naar de Google Play Store-app.
 2. Open het menu.
 3. Tik op Abonnementen.
 4. Tik op MeetMe.
 5. Tik op Abonnement opzeggen.
 6. Volg de instructies.2

Wanneer je deze stappen volgt, stopt de automatische verlenging van het MeetMe abonnement. Dit is mogelijk tot 24 uur voordat het abonnement wordt verlengd – het moment waarop de verlenging wordt betaald.

MeetMe app verwijderen

De laatste stap om voorgoed afscheid te nemen van MeetMe is het verwijderen van de app. Doe dit pas nadat je het abonnement hebt opgezegd en je profiel hebt verwijderd. De MeetMe app kun je op deze manier verwijderen:

 1. Log uit in de MeetMe app.
 2. Houd het app-icoon ingedrukt.
 3. Tik op de X om te verwijderen of sleep naar de prullenbak.

lexa

Alternatief voor MeetMe

Is MeetMe niet geschikt voor je doelen? Kom je voor het daten en lukt dat niet op MeetMe? Of zoek je een app met een serieuzere insteek? Een alternatief voor MeetMe is Lexa. Als een van de oudste datingsites van Nederland heeft Lexa inmiddels ook al een tijdje een app. In het geheel is Lexa een geschikt alternatief voor singles die meer dan vriendschap zoeken of korte avonturen.

Bekijken op Lexa

Veelgestelde vragen

Zijn er vergelijkbare apps als MeetMe?

Ja, een andere maar vergelijkbare app is Badoo.

Kan ik de automatische verlenging annuleren?

Ja, de automatische verlenging annuleren is mogelijk in de app store van je apparaat.

Kan ik later opnieuw een MeetMe profiel creëren?

Ja, je kunt je opnieuw aanmelden bij MeetMe met hetzelfde e-mailadres.

Wordt mijn MeetMe profiel verwijderd als ik de app verwijder?

Nee, je profiel wordt niet als je alleen de MeetMe app verwijdert. Het profiel dient handmatig verwijderd te worden in de app zelf.

Worden mijn gegevens bewaard na het verwijderen?

Nee, alle gegevens van je MeetMe profiel worden permanent verwijderd.

Wordt het MeetMe+ abonnement geannuleerd als ik mijn profiel verwijder?

Nee, het MeetMe+ abonnement blijft actief en wordt automatisch verlengd – tenzij je dit handmatig uitschakelt in de app store.

Verliefd worden is meer...

... dan geluk hebben. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij één app weten ze precies hoe ze die twee mensen kunnen samenbrengen voor een langdurige relatie. De matching in deze succesvolle app heeft één doel: het koppelen van mensen die écht bij elkaar passen. Ontdek zelf hoe 1 op de 3 leden er een partner vindt.

Deel dit artikel
Geef je reactie