Home Dating apps Lovoo verwijderen: hoe kun je je Lovoo profiel opzeggen?

Lovoo verwijderen: hoe kun je je Lovoo profiel opzeggen?

3 minuten leestijd
0
lovoo verwijderen

Welke dating app je ook gebruikt, ooit komt er het moment dat je je profiel wilt verwijderen. Of je nu een nieuwe vlam hebt, geen plezier meer beleeft op de dating app of er niet genoeg matches hebt; je Lovoo profiel verwijderen is zo gebeurt. Je kunt simpelweg de app verwijderen van je smartphone of tablet maar dat is niet voldoende.

Terwijl je denkt dat je profiel ook verwijderd is kun je jaren later nog steeds vindbaar zijn voor de gebruikers van de app. Dat is niet wat je wilt als je al langere tijd een relatie hebt. Wat als diegene erachter komt dat je profiel op Lovoo nog steeds actief is? Om te voorkomen dat dit jou overkomt, is het tijd om voorgoed vaarwel te zeggen tegen je Lovoo account. Hoe je je profiel op de Lovoo app en website verwijdert, lees je hier.

Via website of app

De eerste stap in het verwijderen van je Lovoo account is het bezoeken van de  Lovoo website op https://nl.lovoo.com en in te loggen. Uitschrijven is ook mogelijk vanuit de app. Het werkt iets anders voor de website dan in de app. Aangezien de meeste gebruikers de Lovoo app gebruiken leggen we eerst uit hoe je je profiel in de Lovoo app verwijdert.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

Lovoo app

Open de Lovoo app en log in op je account. Zodra je ingelogd bent druk je op het menu icoon dat linksboven in het scherm te vinden is. Het menu wordt geopend waarna je naar “Instellingen” gaat en vervolgens naar “Mijn account”. In dit scherm is het mogelijk om je Lovoo account te verwijderen. Druk op “Account verwijderen”, geef de reden op waarom je je profiel wilt verwijderen. Druk vervolgens op “Definitief verwijderen” en bevestig je keuze om je account te verwijderen. Je zou denken dat het nu voor elkaar is maar dat is niet het geval. Je ontvangt namelijk een bevestigingsmail waarin je gevraagd wordt om de uitschrijving te bevestigen. Druk op de link met “Account verwijderen” in de e-mail die je ontvangen hebt.

Het enige dat je dan nog hoeft te doen is de Lovoo app te verwijderen. Dit doe je op een Android smartphone door de app in te drukken en naar de prullenbak te slepen. Op een Apple smartphone houdt je het icoon van de app een aantal seconden vast tot het begint te trillen. Druk vervolgens op het kruisje dat tevoorschijn komt en bevestig je keuze.

Lovoo website

Open de Lovoo website en log in op je account. Klik op het tandwiel icoon in het menu waarna een dropdown menu getoond wordt. Klik nu op “Instellingen” dat ook met een tandwiel icoon aangegeven wordt. Ga naar het kopje “Mijn account” en druk op “Account opheffen. In het volgende scherm kies je voor “Ja, Lovoo verlaten”. Je ontvangt per e-mail een bevestiging waarin je gevraagd wordt om de uitschrijving te bevestigen. Druk op de link met “Account verwijderen” in de e-mail die je ontvangen hebt.

Waar je op moet letten

Let op, het tijdelijk deactiveren van je profiel is niet mogelijk bij Lovoo. Het is alleen mogelijk om je profiel definitief te verwijderen. Waar je nog meer op moet letten als je je Lovoo account verwijdert is dat een bestaand abonnement niet automatisch stopgezet wordt. Op de website van Lovoo is te lezen dat je dit zelf moet beëindigen bij de betaalprovider. Voordat je je account verwijdert bij Lovoo is het verstandig om dit eerst uit te zoeken zodat je abonnement stopgezet wordt. Je wilt immers niet blijven betalen voor een dienst waar je geen gebruik van maakt.

Let op

  • Tijdelijk deactiveren van je profiel is niet mogelijk
  • Credits gaan verloren na verwijdering profiel
  • Abonnement wordt niet automatisch stopgezet

Als je credits gekocht hebt op de website dan worden deze net als je profiel verwijdert. Je ontvangt er geen compensatie voor en ze kunnen niet overgedragen worden aan een ander lid. Kortom, als je je profiel verwijdert dan gaan ze verloren.

Alternatief voor Lovoo

Lovoo is niet de enige dating app zoals je waarschijnlijk wel weet. Er zijn datingsites in Nederland die veel meer leden hebben. Sommigen lijken zelfs behoorlijk veel op Lovoo, alleen zijn er veel meer Nederlandse leden en kun je gebruik maken van meer functies dan bij Lovoo. Daar zijn deze apps aantrekkelijke alternatieven voor Lovoo als je meer leden bij je in de buurt wilt ontmoeten. De onderstaande app heeft bijvoorbeeld in alle steden gebruikers, waardoor er altijd iemand bij je in de buurt is. Je kunt er chatten op de website, maar ook via de handige en uitgebreide app.

Bekijk het beste alternatief

Waarom Lovoo verwijderen?

De voornaamste reden waarom gebruikers van de app en website het profiel verwijderen is het gebrek aan leden in de buurt. Lovoo is van origine een Duitse app maar in Nederland heeft het nog niet hetzelfde bereik als in ons buurland. Je profiel verwijderen is verstandig als je zeker weet dat je geen gebruik meer gaat maken van de dating app. Je voorkomt op deze manier dat je profiel in leven gehouden wordt en andere singles je foto’s tegen kunnen komen in de app.

Ik wil mijn Lovoo profiel terug

Heb je in een slechte bui je Lovoo profiel verwijdert en nu heb je spijt? Jammer genoeg is het niet mogelijk om je profiel te herstellen. Eenmaal verwijderd is het niet mogelijk om al je contacten, berichten en instellingen weer terug te krijgen. Om weer gebruik te kunnen maken van de app kun je nog wel een nieuw profiel aanmaken.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating apps

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Match Group klaagt Google aan voor machtsmisbruik en marktmanipulatie

Match Group heeft Google aangeklaagd. De eigenaar van datingapps als Tinder, OkCupid en Me…