Lovoo verwijderen: hoe kun je je Lovoo profiel opzeggen?

Michael Schouten
Door Michael Schouten
7 minuten leestijd

Of je nu op zoek bent naar iemand die je niet kunt vinden op Lovoo of gewoonweg genoeg hebt van de datingwereld, er komt altijd een moment waarop je jouw datingprofiel wilt wissen. Je kunt de app verwijderen van je smartphone of tablet, maar dat is niet voldoende. En ook helemaal niet verstandig.

Stel je voor dat je al een tijdje in een relatie zit en plotseling ontdekt dat jouw Lovoo-profiel nog steeds ronddwaalt in de digitale datingjungle. Of dat je partner ontdekt dat je Lovoo-profiel nog steeds actief is – dat zou voor wat ongemakkelijke situaties kunnen zorgen, toch? Dat wil je natuurlijk voorkomen. Gelukkig is het verwijderen van je Lovoo-account een fluitje van een cent, en we gaan je laten zien hoe je dat doet, zowel op de app als op de website.

Lovoo verwijderen

De eerste stap in het verwijderen van je Lovoo-account is het bezoeken van de Lovoo-website op https://nl.lovoo.com en in te loggen. Uitschrijven is ook mogelijk vanuit de app. Het werkt wel iets anders voor de website dan in de app. Aangezien de meeste gebruikers de Lovoo=app gebruiken, leggen we eerst uit hoe je je profiel in de Lovoo-app verwijdert.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken."

Lovoo-app

Open de app en log in op je account. Zodra je ingelogd bent, druk je op het menu-icoon dat linksboven in het scherm te vinden is. Het menu wordt geopend waarna je naar ‘Instellingen”’ gaat en vervolgens naar ‘Mijn account’. In dit scherm is het mogelijk om je Lovoo-account te verwijderen.

Tik op ‘Account verwijderen’, geef de reden op waarom je je profiel wilt verwijderen. Tik vervolgens op ‘Definitief verwijderen’ en bevestig je keuze om je account te verwijderen. Je zou denken dat het nu voor elkaar is, maar dat is niet het geval. Je ontvangt namelijk een bevestigingsmail waarin je gevraagd wordt om de uitschrijving te bevestigen. Tik op de link met ‘Account verwijderen’ in de e-mail die je ontvangen hebt.

Het enige dat je dan nog hoeft te doen is de Lovoo-app te verwijderen. Dit doe je op een Android-smartphone door de app in te drukken en naar de prullenbak te slepen. Op een Apple-smartphone houd je het icoon van de app een aantal seconden vast totdat het begint te trillen. Tik vervolgens op het kruisje dat tevoorschijn komt en bevestig je keuze.

Lovoo-website

Bezoek de Lovoo-website en log in op je account. Klik op het tandwiel-icoon in het menu waarna een dropdown-menu wordt getoond. Klik nu op ‘Instellingen’ dat ook met een tandwiel-icoon aangegeven wordt. Ga naar het kopje ‘Mijn account’ en druk op ‘Account opheffen’. In het volgende scherm kies je voor ‘Ja, Lovoo verlaten’. Je ontvangt per e-mail een bevestiging waarin je gevraagd wordt om de uitschrijving te bevestigen. Tik op de link met ‘Account verwijderen’ in de e-mail die je ontvangen hebt.

Waar je op moet letten

Let op, het tijdelijk deactiveren van je profiel is niet mogelijk bij Lovoo. Het is alleen mogelijk om je profiel definitief te verwijderen. Waar je nog meer op moet letten als je je Lovoo account verwijdert? Dat een bestaand abonnement niet automatisch wordt stopgezet.

Op de website van Lovoo is te lezen dat je dit zelf moet beëindigen bij de betaalprovider. Voordat je je account verwijdert bij Lovoo is het verstandig om dit eerst uit te zoeken zodat je abonnement stopgezet wordt. Je wilt immers niet blijven betalen voor een dienst waar je geen gebruik van maakt.

Let op

  • Tijdelijk deactiveren van je profiel is niet mogelijk
  • Credits gaan verloren na verwijdering profiel
  • Abonnement wordt niet automatisch stopgezet

Als je credits gekocht hebt op de website, dan worden deze verwijdert – net als je profiel zelf. Je ontvangt er geen compensatie voor en ze kunnen niet overgedragen worden aan een ander lid. Kortom, als je je profiel verwijdert, gaan ze verloren.

Alternatief voor Lovoo

Lovoo is niet de enige datingapp, zoals je waarschijnlijk wel weet. Er zijn datingapps in Nederland die veel meer leden hebben. Sommigen lijken zelfs behoorlijk veel op Lovoo, alleen zijn er veel meer Nederlandse leden en kun je gebruik maken van meer functies dan bij Lovoo. De onderstaande app heeft bijvoorbeeld in alle steden gebruikers, waardoor er altijd iemand bij je in de buurt is. Je kunt er chatten op de website, maar ook via de handige en uitgebreide app.

Bekijk het beste alternatief

Waarom Lovoo verwijderen?

De voornaamste reden waarom gebruikers van de app en website het profiel verwijderen? Het gebrek aan leden in de buurt. Dat komt omdat Lovoo van origine een Duitse app is, maar in Nederland heeft het nog niet hetzelfde bereik als in ons buurland. Je profiel verwijderen is verstandig als je zeker weet dat je geen gebruik meer gaat maken van de datingapp. Je voorkomt op deze manier dat je profiel in leven wordt gehouden en andere singles je profiel tegenkomen in de app.

Ik wil mijn Lovoo profiel terug

Heb je in een slechte bui je Lovoo profiel verwijdert en nu heb je spijt? Jammer genoeg is het niet mogelijk om je profiel te herstellen. Eenmaal verwijderd is het niet mogelijk om al je contacten, berichten en instellingen weer terug te krijgen. Om weer gebruik te kunnen maken van de app, kun je nog wel een nieuw profiel aanmaken.

Verliefd worden is meer...

... dan geluk hebben. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij één app weten ze precies hoe ze die twee mensen kunnen samenbrengen voor een langdurige relatie. De matching in deze succesvolle app heeft één doel: het koppelen van mensen die écht bij elkaar passen. Ontdek zelf hoe Elitedating een extreem hoog succespercentage behaalt.

Deel dit artikel
Geef je reactie