Home Dating apps Kippo datingapp wil overgaan op metaverse ervaring

Kippo datingapp wil overgaan op metaverse ervaring

2 minuten leestijd
0
dating spel

Datingapp Kippo gaat zich volledig richten op de metaverse. De relatief nieuwe datingapp voor gamers komt binnenkort met een update van de app, Kippo 2.0 genaamd. Kippo opende de deuren voor gamers in september 2019 en wil nu overstappen naar een metaverse-applicatie.

Met Kippo 2.0 kun je nog steeds doorgaan met daten zoals dat nu gebeurt. Het gaat alleen op een andere manier, waarbij er meer mogelijkheden komen om andere gebruikers te ontmoeten. Zo zouden gebruikers huizen kunnen bouwen en andere ‘bewoners’ kunnen ontmoeten in de sociale ruimtes van de app.

In de metaverse

Er wordt verwacht dat deze metaverse-ervaringen de toekomst zullen zijn van sociale netwerken. De metaverse is het universum van virtuele werelden die met elkaar verbonden zijn. Kippo hoopt dat de update van de app zich zal onderscheiden van andere sociale apps op de markt, zegt Kippo CEO David Park in een interview met GamesBeat.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

“Op een dag verwacht ik dat Kippo een meeslepende wereld zal zijn, zoals een MMORPG (massively multiplayer online role-playing game), waar je avatar interactie heeft met mensen via je avatars”, zegt Park. “Dit is een omgeving die gamers begrijpen. Ze noemen het niet de metaverse. Het heet videogames. Het was een idee dat we al heel lang hadden en we zijn er begin dit jaar mee begonnen.”

Kippo is in ruim twee jaar tijd gegroeid tot 180.000 maandelijks actieve gebruikers. Volgens de makers ervan gebruikt ongeveer 30% van de gebruikers de app om vrienden te ontmoeten, wat een hoog percentage is in vergelijking met andere datingapps op de markt. De andere 70% van de gebruikers zijn er specifiek voor dating en het vinden van een partner. Van gamers is bekend dat ze liever hun match in een game vinden dan op een datingapp.

Hoe Kippo 2.0 werkt

Omdat een groot deel van de gebruikers dus niet op zoek is naar liefde, wilde Kippo een ervaring creëren die geschikt is voor zowel een platonische als een romantische relatie. De gebruikersinterface van Kippo 2.0 zal compleet anders zijn, aangezien het startscherm het virtuele huis is dat je naar eigen wens kunt ontwerpen en aanpassen. Elke gebruiker kan straks ook een eigen avatar maken. Daarmee kun je communiceren met andere gebruikers die hun eigen avatar hebben gemaakt.

Er komt een nieuwe speelhal wat een soort van virtueel amusementspark is. Op deze virtuele plek kun je met anderen communiceren en samen games spelen als eerste date of een van de vele dates. Volgens de datingapp voor gamers zal dit de ongemakkelijke druk wegnemen om elkaar persoonlijk te ontmoeten. Matching zal ook binnen de Kippo 2.0-update aanwezig blijven. Kippo 2.0 zal ook in Europa beschikbaar zijn via de Apple App Store en Google Play Store.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating apps

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

‘Dating app match online inspecteren verkleint kans op romantiek’

Je veegt naar rechts in een datingapp en wordt verrast door de instant match. Nog voordat …