Home Dating apps Kippo: dating app voor gamers die elkaar willen ontmoeten

Kippo: dating app voor gamers die elkaar willen ontmoeten

1 minuten leestijd
0
kippo

Gamers staan niet bepaald bekend als de populairste groep singles op dating apps. Niet-gamers vragen zich af of deze gamers wel de tijd hebben voor een tweede liefde naast hun passie voor games. En de gamers zelf gamen liever dan dat ze gaan swipen, hoewel dat ook best een spelletje genoemd mag worden.

Wat al helemaal niet meehelpt is het beeld dat singles hebben van gamers. Vraag een willekeurige vrouw hoe ze een relatie met een fanatieke gamer voorstelt en ze ziet een partner die liters Red Bull achterover tikt, in lege colaflessen plast en tot laat in de nacht op een zolderkamer zit te schreeuwen tegen de tv.

Dat dit stereotype beeld niet (altijd) klopt, weet iedereen. En gamers leven lang niet allemaal het eenzame leven waar dit stereotype op gebaseerd is.

Klaar met swipen?

lexa "NIET swipen, MEER diepgang: Lexa is precies dat. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

Voor gamers, door gamers

Een nieuwe dating app met de naam Kippo wil dat stereotype veranderen. De dating app is speciaal ontwikkeld voor gamers, door gamers, en heeft onlangs nog $2 miljoen dollar opgehaald bij investeerders om de app te verbeteren. Een aantal van deze investeerders zijn bovendien voormalige leidinggevenden geweest bij Tinder. Dat wil zeggen dat er partijen zijn, waaronder dus ex-werknemers van Tinder, die hun eigen geld op het spel zetten omdat ze in de missie van Kippo geloven.

De naam voor de app is afkomstig van een Koreaans woord, een twist op ‘geluk’, zei oprichter David Park eerder tegen Venturebeat. Volgens de CEO van Kippo is het ontwikkelen van een next-generation gaming app het grotere doel van makers. Met de app willen ze de manier waarop gamers verbinding maken en elkaar ontmoeten moderniseren.

Dankzij de investeringen kunnen interactieve functies worden geïntroduceerd die de functionaliteiten van de app ten goede zullen komen. Hoewel de app nog niet in Nederland beschikbaar is, wordt er veel van verwacht. Voorlopig is de app alleen beschikbaar in Noord-Amerika en enkel voor iOS-apparaten.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating apps

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Onderzoek: ‘Tweederde van relaties begint als vriendschap’

Dat er meerdere wegen naar Rome leiden, weet iedereen. En dat er meerdere wegen naar een r…