Home Dating De ideale Belgische man en vrouw volgens 17.000 singles

De ideale Belgische man en vrouw volgens 17.000 singles

2 minuten leestijd
0
ideale singles be

Van vrouwen die alles eten tot mannen die regelmatig hiken; Belgische singles hebben een duidelijke voorkeur voor wat zij graag zien in een partner. Dat blijkt uit onderzoek van datingsite Meetic onder bijna 17.000 Belgische singles. De datingsite analyseerde welke criteria voor Belgische singles belangrijk zijn in hun zoektocht naar een partner. Zowel voor vrouwen als voor mannen zijn de resultaten nu bekend geworden.

De ideale Belgische vrouw

Belgische singles houden van attente en grappige vrouwen. Als ze ook nog een beetje sportief is aangelegd, dan zou dat helemaal mooi zijn. Een dierenvriend doet het erg goed, net als een luisteraar van rockmuziek, en het liefst is ze een alleseter, want de singles knappen af op Belgische vrouwen die te kieskeurig zijn in wat ze willen eten. En hoewel er voor de vrouwen een lagere inkomsteneis is dan voor mannen, wordt een minimuminkomen van 20.000 euro als de ondergrens gezien.

Aangezien de Belgische singles niet alleen een voorkeur hebben voor het innerlijk, is ook onderzocht welke voorkeur zij hebben voor het uiterlijk. Hoe dik of dun ze moet zijn wordt niet gezegd, maar Meetic is er wel achter gekomen wat de gewenste uiterlijke kenmerken moeten zijn. De singles hebben een duidelijke voorkeur voor een vrouw met blond haar en blauwe, sprekende ogen. Maar dat niet alleen, een aantrekkelijke glimlach is ook mooi meegenomen.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

De ideale Belgische man

Van de mannelijke kandidaten wordt verwacht dat zij jaarlijks heel wat meer in het laatje brengen dan de vrouwen. Van hen wordt verwacht dat ze meer dan 35.000 euro per jaar verdienen. De traditionele rolverdeling blijft dus nog steeds bestaan in de voorkeuren van singles. Maar hoe moeten de mannen dit verdienen? Volgens het onderzoek geven Belgische singles de voorkeur aan een baan als advocaat.

Verder zou het ook heel mooi zijn als hij over het algemeen gezond eet en regelmatig gaat hiken, oftewel een gezonde levensstijl heeft. Daarnaast scoort hij pluspunten als hij van reizen en sightseeing houdt, maar ook van actiefilms en komedies. Als we naar het uiterlijk kijken, dan is de voorkeur niet verrassend: donkerbruin haar, groene of blauwe ogen en natuurlijk weer die prachtige glimlach.

De Belgische variant van het Nederlandse Lexa voerde het onderzoek vlak voor Valentijnsdag uit. In totaal werden de zoekcriteria van 16.837 Belgische singles onder de loep genomen om erachter te komen welke kenmerken de ideale Belgische man en vrouw typeren. Voldoe je niet aan deze kenmerken? Niet getreurd, de Belgische datingsite heeft slechts een opsomming gegeven van de populairste kenmerken onder de singles. Zoals we allemaal weten, draait daten om veel meer dan een wensenlijst met eigenschappen.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

93 eigenschappen die we wel en níet graag zien in een vriend

Vrienden geven het leven betekenis. Ze geven een boost aan je geluksgevoel en zijn goed vo…