Home Dating apps Datingapp Hily lanceert nieuwe functie die ongepaste afbeeldingen vervaagt

Datingapp Hily lanceert nieuwe functie die ongepaste afbeeldingen vervaagt

2 minuten leestijd
0
hily nudes

Het is een ergernis waar de meeste vrouwen te maken mee hebben gehad: de ontvangst van een ongepaste afbeelding. Vorig jaar toonde onderzoek aan dat 80 procent van de gay en bi mannen en bijna 50 procent van de vrouwen ooit één of meerdere dickpics heeft ontvangen. En dat niet alleen, 91 procent van hen ontving deze afbeelding zonder erom te vragen.

Het is storend en onwenselijk, kan gezien worden als seksueel overschrijdend gedrag en hoewel het vaak gebeurt, is het wel degelijk strafbaar. Steeds meer datingapps erkennen het probleem en nemen stappen om dit ongewenste, vooral mannelijke gedrag tegen te gaan. Datingapp Hily sluit zich hierbij aan door een nieuwe functie te lanceren die ongepaste afbeeldingen vervaagt.

In navolging van andere datingapps die gebruikers al waarschuwen wanneer expliciete inhoud in hun inbox belandt, lanceert ook Hily een veiligheidsfunctie om deze inhoud te filteren. De nieuwe functie detecteert ongepaste of expliciete inhoud en waarschuwt je ervoor door de afbeelding te vervagen. Je hebt als ontvanger van het bericht dan nog wel de keuze om de inhoud te bekijken. Maar je bent dan dus wel gewaarschuwd dat het mogelijk ongepaste inhoud is.

Klaar met swipen?

lexa "NIET swipen, MEER diepgang: Lexa is precies dat. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

Hoe het werkt

Omdat je met Hily afbeeldingen naar je matches kunt versturen, is er altijd de kans dat je een ongepaste afbeelding toegestuurd krijgt. Om te voorkomen dat deze afbeeldingen op je netvlies gebrand worden, worden alle in-chat-afbeeldingen vanaf nu gecontroleerd om er zeker van te zijn dat het geen ongevraagde dickpics zijn. Maak je geen zorgen: je beste selfies en foto’s van je schattige huisdier worden op geen enkele manier beïnvloed.

De nieuwe functie bepaalt niet wat je wel en niet te zien krijgt. Het geeft je simpelweg de keuze om het te bekijken. Inhoud die potentieel aanstootgevend is wordt gewoon vervaagd door de app en geeft je een waarschuwing. Als je het nog steeds wilt zien, dan kan dat – geen probleem. Je tikt dan gewoon op de afbeelding om deze scherp te maken.

Het is overigens mogelijk om alle mensen te “vertrouwen” door de functie uit te schakelen. Dit kun je in het geheel doen of alleen voor de mensen die je vertrouwt.

Als afzender

De afzenders van ongepaste foto’s worden ook op de hoogte gesteld. Zij krijgen een waarschuwing van de app. Maar het blijft niet alleen bij een waarschuwing. De app houdt de waarschuwingen bij en op basis daarvan zal je ‘risicoscore’ stijgen. Zodra je ‘risicoscore’ een bepaald niveau bereikt, beperkt Hily de activiteit in de app. Dit geeft je de kans om je gedrag aan te passen. Als je dat niet doet, word je verbannen van de app.

hily expliciet

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating apps

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Dating app Bumble: ‘Singles nu meer bewust van lichaam dan voor corona’

Thuiswerken laat de afstand tot je kantoor verdwijnen, maar het verkleint ook de afstand t…