Home Dating apps Happn Premium: voordelen, kosten en wat je nog meer moet weten

Happn Premium: voordelen, kosten en wat je nog meer moet weten

3 minuten leestijd
0
happn

“Grijp je kans en vind de mensen terug die je tegenkomt,” dat is de slogan van Happn. De dating app koppelt je aan de mensen die je tegenkomt in je dagelijkse leven. Met 70 miljoen gebruikers, bijna 5 miljoen uitgewisselde berichten per dag en iedere maand 1,5 miljoen nieuwe gebruikers is Happn wereldwijd een populaire dating app. Terwijl de app vanuit de basis gratis te gebruiken is, kun je je kansen vergroten door een lidmaatschap te nemen: Happn Premium. Wat dit lidmaatschap precies inhoudt, wat je ermee kunt en wat het kost?

Wat is Happn Premium?

Happn Premium is het betaalde lidmaatschap van de app. Wanneer je dit lidmaatschap neemt, krijg je toegang tot alle exclusieve functies die bij dit abonnement horen en zie je geen advertenties meer in de app. Bovendien ontvang je tot wel 10 Hellos/FlashNotes per dag waarmee je een persoonlijk bericht kunt versturen, nog voordat je een Crush hebt.

Daarnaast heb je met het Premium-lidmaatschap toegang tot de lijst met mensen die je geliket hebben, de onzichtbare modus, kun je informatie over jezelf verbergen en teruggaan naar een profiel als je iets te snel bent voorbijgegaan.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

 • Advertentievrij
 • Mensen die je Geliket hebben
 • Onzichtbare modus
 • Mysterie modus
 • Tweede kans

Mensen die je Geliket hebben

Via de lijst met mensen die je Geliket hebben, kom je er direct achter wie je profiel een Like hebben gegeven. Met andere woorden: het is niet meer nodig om zelf een Like te versturen naar een profiel om erachter te komen wie jou geliket heeft. Je weet vooraf wie jou geliket hebben en kunt daarop je eigen Likes baseren.

De lijst met mensen die je Geliket hebben verschijnt linksboven in Berichten. Als de belangstelling wederzijds is, kun je een Like terugsturen: je hebt dan meteen een Crush en kunt vervolgens direct met elkaar chatten.

Onzichtbare modus

Als Premium-lid krijg je de beschikking over de Onzichtbare modus die je kunt inschakelen. Zoals de naam al aangeeft, kun je hiermee je aanwezigheid op de Timeline of Map van anderen instellen op onzichtbaar.

Om je (on)zichtbaarheid in te stellen, ga je naar Mijn voorkeuren vanuit het Mijn happn Premium-menu. Tik op Mijn onzichtbaarheid instellen om je voorkeuren in te stellen. Onderaan je Timeline wordt aangegeven of de Onzichtbare modus is ingeschakeld.

Mysterie modus

Als je niet alles van jezelf wilt delen, kun je gebruikmaken van de Mysterie modus. Met deze functie – die alleen beschikbaar is voor Premium-leden – bepaal je zelf hoeveel je blootgeeft. Je bepaalt hiermee zelf welke profielinformatie verborgen blijft voor andere gebruikers, zoals leeftijd, laatste inlogdatum en afstand. Om te bepalen wat je prijsgeeft aan anderen, ga je naar Mijn voorkeuren vanuit het Mijn happn Premium-menu.

Tweede kans

Met Happn Premium kun je eenvoudig terugkeren naar een profiel als je er iets te snel aan voorbij bent gegaan. Als je per ongeluk te snel verder bent gegaan, schud dan je mobiel en bevestig wanneer de pop-up verschijnt. Je krijgt dan een tweede kans om een profiel te beoordelen. Let op: met schudden is het niet mogelijk een Like of FlashNote ongedaan maken.

Hoeveel kost Happn Premium?

Een Premium-lidmaatschap zou deze naam niet dragen als er geen kosten aan verbonden zouden zijn. Alle premiumfuncties in de app kunnen gebruikt worden in ruil tegen een vergoeding. Het lidmaatschap is al af te sluiten vanaf een periode van één maand, maar dit is tegelijkertijd ook de duurste vorm van het abonnement. Hoe langer de periode dat je lid wilt blijven, hoe goedkoper het abonnement. Dit zijn de kosten van Happn Premium:

 • 1 maand: 22,99 euro p/m (22,99 euro totaal)
 • 6 maanden: 13,67 euro p/m (81,99 euro totaal)
 • 12 maanden: 9,17 euro p/m (109,99 euro totaal)

Hoe betaal je Happn Premium?

Je kunt Happn Premium in-app afsluiten. De betaling van het abonnementsgeld voor het Premium-abonnement verloopt via je iTunes- of Google-account. Het abonnementsgeld wordt direct van je account afgeschreven. Als je automatische verlenging niet op tijd uitschakelt, wordt het abonnement automatisch verlengd. Wel zo handig om te weten: automatische verlenging uitschakelen kan tot 24 uur voor het einde van de huidige periode.

Hoe zeg ik Happn Premium op?

Is Happn Premium niet wat je ervan verwachtte? Of gebruik je de extra functies nauwelijks? Dan kun je ervoor kiezen om de automatische verlenging te stoppen. Dat doe je op de volgende manieren, afhankelijk van het besturingssysteem van je apparaat.

Abonnement opzeggen op iOS-apparaat1
 1. Open de Instellingen-app.
 2. Tik op je naam.
 3. Tik op Abonnementen.
 4. Tik op het abonnement dat je wilt beheren.
 5. Tik op Annuleer abonnement.
Abonnement opzeggen op Android-apparaat2
 1. Open de PlayStore-app.
 2. Open het menu.
 3. Tik op Abonnementen.
 4. Tik op Happn abonnement.
 5. Tik op Abonnement opzeggen.

Happn Premium werkt niet?

Wanneer je het Happn Premium-abonnement hebt genomen en betaald, is het mogelijk dat je niet meteen toegang hebt tot alle exclusieve functies. Er zijn een aantal stappen die je kunt nemen om dit op te lossen. Dat doe je op de volgende manieren, afhankelijk van het besturingssysteem van je apparaat.

 • Op iOS kun je je aankoop herstellen door te gaan naar Mijn account > App instellingen > Mijn aankoop herstellen.
 • Op Android kun je de app verwijderen en vervolgens opnieuw installeren.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating apps

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

OkCupid voegt Nederlands toe als voorkeurstaal

Liefde kent geen grenzen. Maar het helpt wel als je een datingapp in je eigen taal kunt ge…