Home Dating apps Gegevens miljoenen CoffeeMeetsBagel gebruikers liggen op straat

Gegevens miljoenen CoffeeMeetsBagel gebruikers liggen op straat

1 minuten leestijd
0
coffee meets bagel

Heb je een account bij CoffeeMeetsBagel? Dan is het verstandig om snel je gegevens te controleren. De dating app, die vooral in de Verenigde Staten populair is, is namelijk gehackt. Sinds maandag zijn circa 617 miljoen online accountgegevens te koop die zijn gestolen van 16 gehackte websites. Eén van de deze websites is de datingsite CoffeeMeetsBagel, zo meldt TheRegister.

6.174.513 accounts

De toegang tot de database van CoffeeMeetsBagel leverde de hacker een berg aan data op. Volgens de advertentie op het dark web kreeg de hacker toegang tot de gegevens van meer dan 6 miljoen accounts. Dit gebeurde eind 2017 en midden 2018, dus vrij recent. Elke account bevat in de meeste gevallen een volledige naam, e-mailadres, leeftijd, registratiedatum en geslacht. De inbreuk op de beveiliging was niet eerder openbaar gemaakt.

Jenn Takahashi, woordvoerder van CoffeeMeetsBagel, vertelt: “We zijn op dit moment niet op de hoogte van een inbreuk, maar ons beveiligingsteam onderzoekt dit nu.” Ze zei ook dat de in San Francisco gevestigde biz geen wachtwoorden opslaat en sites van derden gebruikt voor authenticatie.

Klaar met swipen?

lexa "NIET swipen, MEER diepgang: Lexa is precies dat. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

“We zijn met ons juridisch team en experts op het gebied van forensische beveiliging bezig om problemen te identificeren en ervoor te zorgen dat we de beste beveiligingsstrategie hebben,” vervolgt Takahashi.

Later toch bevestigd

Deze statement van de dating app werd later aangevuld met een bevestiging van de hack. Daarin bevestigt CoffeeMeetsBagel dat iemand toegang heeft gehad tot de systemen van de app. “Op 11 februari 2019 hebben we ontdekt dat een niet-geautoriseerde partij vóór mei 2018 toegang heeft gekregen tot een gedeeltelijke lijst met gebruikersgegevens, vooral namen en e-mailadressen”, aldus het bedrijf achter de app in een verklaring.

“Nadat we het ontdekt hebben zijn we onmiddellijk een uitgebreid onderzoek gestart met de hulp van ervaren forensische experts. We werken momenteel aan het inlichten van de getroffen gebruikers. De veiligheid van de informatie van onze gebruikers is belangrijk voor ons, en we bieden onze excuses aan voor het eventuele ongemak dat dit kan hebben veroorzaakt.”

CoffeeMeetsBagel werd bekend door een optreden in het investeerdersprogramma SharkTank. Hoewel de drie eigenaren van de app de show zonder investeerder verlieten was de nationale aandacht het begin van een sterke groei in gebruikersaantallen. De gegevens van een deel van deze gebruikers zijn nu te koop op het dark web. Voor de persoonlijk informatie van 66.174.513 accounts wordt een bedrag gevraagd van 0.13 Bitcoins, omgerekend slechts 404 euro.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating apps

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Vreemdgaan in droom? Dit is wat een slippertje in dromenland betekent

Als je ooit wakker bent geworden met een twijfelachtig gevoel over wat je zojuist hebt mee…