Home Dating apps Flirten met cartoons: Tinder introduceert Bitmoji op World Emoji Day

Flirten met cartoons: Tinder introduceert Bitmoji op World Emoji Day

1 minuten leestijd
0
bitmojis

Het ijs breken op Tinder is nu simpeler dan ooit. De populaire dating app heeft namelijk Bitmoji toegevoegd aan de app om gebruikers nog creatiever met elkaar te laten flirten. De toevoeging van de bitmoji’s werd aangekondigd op World Emoji Day. Wie zich niet altijd met woorden weet uit te drukken krijgt er binnenkort een extra mogelijkheid bij door de introductie van de bitmoji.

Hoewel Tinder op haar blog de bitmoji aangekondigd heeft zijn deze nog niet direct overal te gebruiken. De bitmoji’s op Tinder worden nu getest in Canada en Mexico.

Wat is een Bitmoji?

Bitmoji is een app waarmee je je eigen emoji-personage kan maken, die vervolgens het middelpunt van de actie wordt in de meerdere grafische emoji’s die de app genereert. Een bitmoji kun je zien als je persoonlijke emoji; gemaakt voor en door jezelf. De Bitmoji emoji’s kunnen in andere apps gebruikt worden, waaronder nu dus ook in de Tinder app.

Klaar met de vleeskeuringsapps?

relatieplanet"NIET swipen, MEER diepgang: Relatieplanet is precies dat. Voor mensen met inhoud die een vaste relatie zoeken."

Bekijk de leukste singles
  • ✅ Dating
  • ✅ Relatie
  • ✅ Liefde

SnapChat gebruikers herkennen de app waarschijnlijk al aangezien het ook in deze chat app geïntegreerd is voor het delen van video en afbeeldingen. De Tinder-integratie met Bitmoji is mogelijk via het ontwikkelaarsplatform Snap Kit, dat vorige maand gelanceerd werd door Snapchat.

Zo kun je Bitmoji op Tinder krijgen:

  1. Tik op het groene Bitmoji-pictogram naast GIF
  2. Tik op “Verbinding maken met Snapchat”
  3. Bevestig dat je wilt chatten op Tinder met je Bitmoji
  4. Begin met chatten met je Bitmoji

De karikaturen uit de stal van Snapchat moeten de Tinder gebruikers meer manieren geven om de eigen creativiteit te kunnen tonen. Tinder heeft aan Engadget laten weten dat de bitmoji’s nog deze zomer naar de Verenigde Staten komen. Een globale uitrol volgt later nadat het bedrijf achter Tinder de feature in de eerste landen getest heeft. Er is dus nog geen definitieve releasedatum voor andere regio’s en landen zoals Nederland.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep voor Relatieplanet kiest. Ontdek zelf waarom deze datingsite al 10 jaar op rij is verkozen tot de 'beste datingwebsite van Nederland'.

Bezoek Relatieplanet
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating apps

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Qemistry: Gen Z datingapp die chemie zoekt tussen liefde en crowdfunding

Stel je eens voor dat TikTok, Snapchat en Instagram-verhalen samengevoegd zouden worden to…