Flirten met cartoons: Tinder introduceert Bitmoji op World Emoji Day

Michelle Mulder
Door Michelle Mulder
2 minuten leestijd

Het ijs breken op Tinder is nu simpeler dan ooit. De populaire dating app heeft namelijk Bitmoji toegevoegd aan de app om gebruikers nog creatiever met elkaar te laten flirten. De toevoeging van de bitmoji’s werd aangekondigd op World Emoji Day. Wie zich niet altijd met woorden weet uit te drukken krijgt er binnenkort een extra mogelijkheid bij door de introductie van de bitmoji.

Hoewel Tinder op haar blog de bitmoji aangekondigd heeft zijn deze nog niet direct overal te gebruiken. De bitmoji’s op Tinder worden nu getest in Canada en Mexico.

Wat is een Bitmoji?

Bitmoji is een app waarmee je je eigen emoji-personage kan maken, die vervolgens het middelpunt van de actie wordt in de meerdere grafische emoji’s die de app genereert. Een bitmoji kun je zien als je persoonlijke emoji; gemaakt voor en door jezelf. De Bitmoji emoji’s kunnen in andere apps gebruikt worden, waaronder nu dus ook in de Tinder app.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken."

SnapChat gebruikers herkennen de app waarschijnlijk al aangezien het ook in deze chat app geïntegreerd is voor het delen van video en afbeeldingen. De Tinder-integratie met Bitmoji is mogelijk via het ontwikkelaarsplatform Snap Kit, dat vorige maand gelanceerd werd door Snapchat.

Zo kun je Bitmoji op Tinder krijgen:

  1. Tik op het groene Bitmoji-pictogram naast GIF
  2. Tik op “Verbinding maken met Snapchat”
  3. Bevestig dat je wilt chatten op Tinder met je Bitmoji
  4. Begin met chatten met je Bitmoji

De karikaturen uit de stal van Snapchat moeten de Tinder gebruikers meer manieren geven om de eigen creativiteit te kunnen tonen. Tinder heeft aan Engadget laten weten dat de bitmoji’s nog deze zomer naar de Verenigde Staten komen. Een globale uitrol volgt later nadat het bedrijf achter Tinder de feature in de eerste landen getest heeft. Er is dus nog geen definitieve releasedatum voor andere regio’s en landen zoals Nederland.

Verliefd worden is meer...

... dan geluk hebben. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij één app weten ze precies hoe ze die twee mensen kunnen samenbrengen voor een langdurige relatie. De matching in deze succesvolle app heeft één doel: het koppelen van mensen die écht bij elkaar passen. Ontdek zelf hoe 1 op de 3 leden er een partner vindt.

Deel dit artikel
Geef je reactie