Festival Mode op Tinder maakt comeback voor zomer 2022

Michael Slender
Door Michael Slender
3 minuten leestijd

Tinder heeft Festival Mode opnieuw gelanceerd nu muziekevenementen IRL weer mogelijk zijn. Vanaf vandaag is de festivalmodus te vinden in Tinder Explore. Festival Mode is ontworpen om met mensen te matchen die naar hetzelfde festival gaan of in ieder geval dat voornemen hebben.

Festival Mode

De meeste festivalgangers hebben er twee jaar naar toegeleefd, maar het lijkt nu écht te gebeuren: de terugkeer van de zomerse festivals. Om de zomer van 2022 goed te beginnen geeft Tinder je de mogelijkheid om nu al te matchen met anderen die naar hetzelfde festival gaan. Volgens onderzoek van Tinder is bijna 1 op de 3 singles (31%) van plan om dit jaar een muziekfestival of concert bij te wonen.

Datzelfde onderzoek zegt ook dat 75% van de singles in de leeftijd van 18 t/m 39 jaar het ermee eens is dat een online ontmoeting vóór een persoonlijke ontmoeting de druk om een goede eerste indruk te maken enigszins verlicht. Op deze manier helpt Festival Mode het ijs te breken en contact te leggen via gedeelde interesses.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken."

Een welkome aanvulling op Tinder, aangezien 64% van de singles zegt dat ze het leuk vinden om nieuwe mensen te ontmoeten tijdens muziekevenementen. Meer dan 3 op de 5 (61%) zegt dat ze vrienden (of meer) zijn geworden met mensen die ze op een muziekfestival of concert hebben ontmoet.

Hoe het werkt

Festivalmodus is nu live in Tinder Explore, de plek waar alle interactieve functies zijn samengevoegd en waar je andere gebruikers kunt vinden op basis van interesse en vibe. Met de festivalmodus kun je selecteren welke van de populairste muziekfestivals van dit jaar je wilt bijwonen. Een maand voordat het festival plaatsvindt kun je matchen met anderen die ook gaan.

Onderdeel van de festivalmodus is ook een ruimte voor ‘Festivalgangers’ wat in de Tinder-app ‘Festivalvibe’ wordt genoemd. Dit is een plek waar je kunt matchen met gebruikers die nog geen evenement hebben geselecteerd of gewoon fan zijn van de festivalcultuur. Festival Mode is beschikbaar voor gebruikers over de hele wereld. De Nederlandse festivals die snel in de Festivalmodus te zien zullen zijn, zijn het Vunzige Deuntjes Festival en Milkshake.

Verliefd worden is meer...

... dan geluk hebben. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij één app weten ze precies hoe ze die twee mensen kunnen samenbrengen voor een langdurige relatie. De matching in deze succesvolle app heeft één doel: het koppelen van mensen die écht bij elkaar passen. Ontdek zelf hoe Elitedating een extreem hoog succespercentage behaalt.

Deel dit artikel
Geef je reactie