20 dingen die vrouwen altijd graag horen

Thomas Lammers
Door Thomas Lammers
10 minuten leestijd

De meeste mannen weten niet goed wat ze tegen een vrouw moeten zeggen. Voor hen is het niet vanzelfsprekend om aan te voelen wat de vrouw in kwestie graag wil horen. Hoewel er mannen zijn die elke keer – en niet per ongeluk – het hart van de vrouw weten te raken, is ‘romantische spraak’ voor de meeste mannen geen tweede natuur.

Veel mannen kunnen geen gevoelig appje versturen zonder erover na te denken. Ze gaan zitten en denken heel lang na over wat ze gaan appen. Is dit bericht te lang? Kom ik te wanhopig over? En is het raar als ik dit zeg? Wat ze vooral willen weten: of de vrouw het zal waarderen.

20 dingen die vrouwen altijd graag horen

Weten wat vrouwen willen is niet makkelijk. Tenzij je Mel Gibson heet en in de film ‘What Women Want’ figureert, heb je niet de gave om de gedachten van vrouwen te horen. Dat is maar goed ook, want het zou wellicht meer een straf zijn dan een zegen. Maar ook zonder telepathisch vermogen kun je weten wat vrouwen willen horen. Dit zijn zeventien dingen die elke vrouw graag hoort.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken."

1. “Je kunt dit.”

Oftewel: dat je haar steunt en vertrouwen geeft. Of ze nu een deadline heeft voor haar studie of een eenvoudige taak waar ze tegenop kijkt: geef haar het gevoel dat je haar steunt.

2. “We doen dit samen.”

Heeft ze een lastige taak te voltooien? Met deze zin zeg je dat je aan haar zijde blijft: no matter what. Ze hoeft het niet alleen te doen, jij bent er om haar te steunen.

3. “Nee, je bent niet dik.”

Voordat je met je ogen rolt: vrouwen hebben geruststelling nodig wanneer ze onzeker zijn. En jij bent degene die deze gemoedsrust kan bieden, zodat zij zich beter voelt over zichzelf. Vrouwen horen graag dat je hen mooi vindt, zelfs op hun slechtste dagen.

4. “Ik ben trots op je.”

Heeft ze iets gedaan wat ze moeilijk vond? Laat haar merken dat je trots op haar bent. Ze zal het waarderen.

5. “Hoe ik mij voel is…”

Als je deze zin opvolgt met een verwoording van je emoties en gevoelens, dan praat je al meer over je gevoelens dan veel trotse mannen dat doen. Vrouwen horen graag hoe jij je voelt, niet alleen wat je denkt. Ze voelen zich dicht bij je als jij kwetsbare kant laat zien en met haar deelt.

25 zinnen die het verschil maken

Heb je trouwens deze kant-en-klare berichtjes voor op WhatsApp of Tinder al gezien? Het zijn de beste zinnen om iemand stapelgek op je te maken.

6. “Ik begrijp hoe jij dit ziet.”

Soms is een bevestiging van haar perspectief al genoeg om de lucht te klaren. Je hoeft het er niet mee eens te zijn. Maar als je laat merken dat je haar begrijpt, dan erken je haar standpunt en dat waardeert elke vrouw.

7. “Ik zou niets aan jou veranderen.”

Ze is voor jou perfect zoals ze is? Inclusief haar gebreken? Dat zou ze heel graag van je willen horen. Het geeft haar zekerheid.

8. “Sorry.”

We bedoelen niet de ‘sorry’ om het meningsverschil te beëindigen, maar de ‘sorry’ die recht uit je hart komt. Je verontschuldigen laat zien dat je genoeg om haar en de relatie geeft. Toegeven dat je fout zat is misschien emotioneel oncomfortabel, maar dat geeft de ‘sorry’ juist meer kracht.

9. “Je bent zo sexy.”

Naast dat een vrouw graag de bevestiging krijgt dat ze prachtig is, hoort ze ook graag van jou dat jij haar sexy vindt. Ze wil zich begeerd voelen door haar man. Vrouwen willen weten en voelen dat hun partner zich tot hen aangetrokken voelt.

10. “Ik hou van jou.”

Iedereen voelt zich graag geliefd en de ‘ik hou van jou’-zin is daarin de beste liefdesverklaring. Vooral als je het alleen zegt wanneer je het meent en voelt is dit een zin die elke vrouw graag hoort.

11. “Hoe denk jij hierover?”

Een vrouw om advies vragen is het toppunt van vertrouwen in haar kwaliteiten. Je laat ermee zien dat je haar mening waardeert, op haar oordeel vertrouwt en dat je haar inzichten op prijs stelt.

12. “Zaterdagavond sushi en bios?”

Nu hoeft ze geen liefhebber van sushi te zijn en ook kan de bios omgewisseld worden voor een drankje. Waar het bij deze zin om gaat is dat je initiatief toont. Vrouwen zien het graag dat een man initiatief neemt en voorstellen doet om samen iets te doen.

13. “Weet je wat ik zo leuk vind aan jou?”

Met deze vraag trek je meteen de aandacht. Ze wil meteen het antwoord weten. Het antwoord maakt eigenlijk niet eens zo heel veel uit, maar deze zin werkt het beste als je iets heel gedetailleerds noemt.

14. “Je ziet er geweldig uit.”

Wie houdt er niet van om een compliment te krijgen over z’n uiterlijk? Vrouwen horen ook graag dat ze er goed uitzien. Het vergroot haar zelfvertrouwen en ze voelt zich meer geliefd: simpel.

15. “Wat heb je vandaag gedaan?”

Vrouwen vinden het fijn om te praten over hun dag. Het geeft ze de mogelijkheid om te ventileren en een kans om de werkstress te verlichten. In plaats van dat je het slachtoffer wordt van de frustraties help je haar mee om de frustraties te uiten.

16. “Laat me je helpen.”

Als ze bezig is met de dagelijkse taken in huis, zoals het bereiden van het avondeten of het schoonmaken van de badkamer, dan kan het allemaal nogal overweldigend zijn. Je scoort extra punten als je uit jezelf aanbiedt om te helpen. Dit aanbod werkt minder goed als ze erom vraagt. Spreek het zelf uit zodat je laat zien dat je je eigen tijd vrijwillig voor haar opoffert.

17. “Bedankt voor wat je allemaal doet.”

Zelfs als je vrouw geen thuismoeder is en alle huishoudelijke taken op zich neemt, waardeert ze het dat je ziet wat zij allemaal voor jullie doet. Laat haar weten dat je het op prijs stelt als ze iets in huis doet. Het is simpel, maar soms vergeten we de mensen te bedanken die het meest voor ons doen. Dankwoorden maken een groot verschil.

18. “Ik kan niet wachten om je weer te zien.”

Hoelang je ook al een relatie hebt, het is belangrijk om te laten merken dat je nog steeds graag bij haar bent. Door alle dagelijkse verplichtingen vergeten we nog wel eens dat je liefde nooit voor lief moet nemen. Laat haar geregeld weten dat je haar nog steeds graag ziet en tijd samen doorbrengt.

Het verlangen om iemand weer te zien houdt de relatie fris en levendig, maar ook spannend. Verstuur haar gedurende de week een bericht dat je niet kunt wachten om weer bij haar te zijn zodat ze eraan herinnerd wordt dat je haar liefhebt.

19. “Wat wij hebben is het allerbelangrijkste voor me.”

Als je echt het gevoel hebt dat je je leven tot het eind met haar gaat delen, dan is ze de belangrijkste persoon in je leven. Natuurlijk zijn je familieleden ook belangrijk, maar iemand waarmee je alles deelt is misschien even belangrijk. Laat haar dit ook merken.

20. “Je bent de enige voor mij.”

Als ze na al het bovenstaande nog niet overtuigd is, dan is dit de zin die haar relatie-onzekerheden wegneemt. Dit wil een vrouw elke dag wel horen: dat ze de enige voor jou is.

Tijdens de eerste weken dat je aan het daten bent doe je er alles aan om jezelf zo goed mogelijk te presenteren. Wat je ook doet, je probeert het zo goed mogelijk te doen. Je geeft elke dag meerdere keren een compliment en laat haar merken dat je haar aanwezigheid waardeert. Dit gebeurt echter vaak maar alleen in het begin. Vervolgens ga je al snel over op de orde van de dag en wordt haar aanwezigheid een gewoonte.

Je doet minder moeite voor haar en je neemt haar onvoorwaardelijke liefde voor lief. Je gaat er vanuit dat ze er altijd zal zijn en dat je niet meer je best hoeft te doen. Als je dit voor een langere tijd volhoudt, dan kan dit ervoor zorgen ze zich ondergewaardeerd voelt. Met slechts een aantal zinnen kun je haar laten weten dat ze gewaardeerd wordt. En dat is iets wat elke vrouw graag wil horen.

Verliefd worden is meer...

... dan geluk hebben. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij één app weten ze precies hoe ze die twee mensen kunnen samenbrengen voor een langdurige relatie. De matching in deze succesvolle app heeft één doel: het koppelen van mensen die écht bij elkaar passen. Ontdek zelf hoe Elitedating een extreem hoog succespercentage behaalt.

Deel dit artikel
Geef je reactie