16 dingen die je nooit tegen een man moet zeggen

Thomas Lammers
Door Thomas Lammers
9 minuten leestijd

We hebben het allemaal gedaan. Een opmerking gemaakt die compleet in het verkeerde keelgat schoot. Met je schijnbaar onschuldige opmerking heb je het voor elkaar gekregen om iemand tot op het bot te beledigen. Die iemand is nu furieus, omdat jij iets hebt gezegd wat he-le-maal verkeerd viel.

In de loop der jaren ontdekken we allemaal dat je sommige dingen beter voor jezelf kunt houden. Daarom zegt men ook wel dat ‘spreken zilver is en zwijgen goud’. Wat deze spreuk wil zeggen is dat het soms beter is om niets te zeggen, hoe goed bedoeld het ook is.

16 dingen die je nooit tegen een man moet zeggen

Zelfs als je het goed bedoelt, zijn er dingen die je nooit tegen een man moet zeggen. Want sommige opmerkingen worden door geen enkele man gewaardeerd. Daarbij gaat het er vaak niet om wat je precies zegt, maar vooral om wat de man hoort. Leer van de vrouwen die je zijn voorgegaan en zeg deze dingen nooit tegen een man.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken."

1. “Je bent niet zo sterk als ik dacht.”

Als je een man in de kern van zijn mannelijkheid wilt raken, dan zeg je hem dat hij niet sterk genoeg is. Tenzij je dacht dat hij een of andere powerlifter was die in z’n eentje een auto zou kunnen verplaatsen, geef je hem met deze opmerking het gevoel dat hij tekortschiet ten opzichte van andere mannen.

2. “Kijk, ik ben veel langer dan jij.”

Zelfs als je op zijn verzoek hoge hakken draagt, vertel hem nooit dat je veel langer dan hem bent. En doe dat ook vooral niet terwijl je voor hem gaat staan om op hem neer te kijken. Als je een gekneusd ego wilt voorkomen, doe je dit nooit.

3. “Zijn deze condooms niet te groot voor jou?”

Als er iets is waar mannen gevoelig voor zijn, dan is het wel hun geslachtsdeel dat ter sprake wordt gebracht. Of het nu de lengte of de omtrek is: alle negatieve opmerkingen die betrekking hebben op zijn jongeheer zullen hem altijd bijblijven. Hoe goed je excuses en smoesjes ook zijn, hij zal het nooit vergeten.

3. “Je begint kaal te worden.”

Mannen hebben niet het idee dat kaal zijn een pluspunt is. Voor de meeste mannen is hun haar heilig. Een naderende kaalheid ligt extreem gevoelig. Een opmerking over een teruglopende haargrens of het ontstaan van inhammen wordt niet in dank afgenomen.

3. “Je hebt al wat grijze haren.”

Als mensen doen we er alles aan om niet ouder te worden. We proberen de veroudering te vertragen en tegen te gaan. Het is daarom best vervelend als iemand je wijst op de tekenen van veroudering – of je nu een man of een vrouw bent. Zeggen dat hij grijze haren heeft is voor mannen hetzelfde als het benadrukken van een imperfectie.

25 zinnen die het verschil maken

Heb je trouwens deze kant-en-klare berichtjes voor op WhatsApp of Tinder al gezien? Het zijn de beste zinnen om iemand stapelgek op je te maken.

4. “Je bent als een broer voor me.”

Als een man dit hoort, terwijl hij op een romantische manier interesse in jou heeft, dan is het niets meer of minder dan een stoot onder de gordel. Misschien wil je er mee zeggen dat hij belangrijk voor je is, maar wat hij hoort is: “Ik vind je seksueel niet aantrekkelijk.” Zelfs als hij diep van binnen weet dat dit waar is, steekt het nog steeds.

5. “Huh, hoe vaak ga je naar de sportschool dan?”

Hij doet zijn opperste best om die biceps uit z’n shirt te laten knallen, maar het enige dat lukt is dat niemand het opmerkt. Als er een manier is om zijn ego af te kraken, dan is het wel met deze opmerking. Want in feite zeg je ermee dat wat hij doet geen resultaat heeft opgeleverd.

6. “We moeten praten.”

Geen enkele man houdt ervan om deze zin te horen. Het is een van de meest angstaanjagende zinnen die mannen nooit willen horen, want het betekent altijd dat een moeilijk gesprek op komst is. En heel waarschijnlijk is hij degene die ernstige kritiek te verduren krijgt.

7. “Je zou moeten weten hoe ik me voel.”

Hoelang je ook samen bent met je man en hoe goed hij zich ook heeft verdiept in je psyche: hij zal nooit je gedachten kunnen lezen. Over het algemeen zijn mannen zich minder emotioneel bewust dan vrouwen waardoor je niet van hem kunt verwachten dat hij ‘weet’ hoe jij je voelt.

8. “Je verdient niet genoeg.”

Ongeacht of je denkt dat hij meer zou kunnen verdienen of dat hij een betere carrière moet nastreven, door te zeggen dat hij niet genoeg verdient kom je niet ver. Het is een zin die geen enkele man graag hoort, al helemaal niet van z’n partner. Het geeft hem het gevoel dat hij niet goed genoeg voor jou is.

9. “Als je er problemen mee hebt, daar is de deur.”

Ultimatums en mannen gaan over het algemeen niet goed samen. Het is voor hem een zin die hij niet wil horen, omdat het hem geen redelijk manier geeft om erop te reageren. En de gemiddelde man zet daardoor eerder zijn hakken in het zand.

10. “Je bent net mijn ex.”

Vergelijkingen met exen zijn altijd een no-go zone. Zelfs als je het goed bedoelt is het voor de meeste mannen een kwetsende zin, ook voor mannen met een dikke huid.

11. “Er is niks.”

Vraagt hij je of er iets is en jij antwoordt dat er niets is, terwijl dat overduidelijk wel zo is? Voor de meeste mannen is dit een van de dingen waar ze een verschrikkelijke hekel aan hebben. Voor veel mannen is er niets erger dan het ‘Er is niks’-antwoord.

12. “Wees toch eens een man.”

Als hij iets niet durft of niet wil, dan helpt het niet om te zeggen dat hij ‘een man’ moet zijn. Een man hoeft zich niet te vermannen omdat hij een man is. Het enige dat je ermee bereikt is dat hij zich waarschijnlijk niet mans genoeg vindt als je dat zegt.

13. “Je vriend is knap.”

Geen enkele man wil van zijn vriendin horen hoe knap zijn vriend is. We mogen allemaal schoonheid waarderen, maar niet als het gaat om vrienden.

14. “Maakt deze jurk mij dik?”

Mannen krijgen geen eerlijke kans wanneer je deze vraag stelt. Als hij ‘nee’ zegt, dan vraag je je af of hij eerlijk antwoord geeft. En als hij wel eerlijk vertelt dat hij meer vetrollen ziet dan jurk, dan is het ook niet goed. Daarom hebben mannen liever niet dat je deze vraag aan hen stelt.

15. “Bij andere mannen lukte het wel.”

Als er iets is wat mannen nooit willen horen, dan zijn het wel opmerkingen over dingen die hem niet lukken, maar andere mannen wel. In het bijzonder hebben we het dan over zijn bedprestaties.

16. “Waarom ben je niet meer zoals…?”

Als je aangeeft dat je zou willen dat hij meer op iemand anders zou lijken, dan maak je een minachtende opmerking waar geen enkele man van houdt. Je insinueert ermee dat een andere man beter is en dat valt nooit in goede aarde.

Verliefd worden is meer...

... dan geluk hebben. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij één app weten ze precies hoe ze die twee mensen kunnen samenbrengen voor een langdurige relatie. De matching in deze succesvolle app heeft één doel: het koppelen van mensen die écht bij elkaar passen. Ontdek zelf hoe 1 op de 3 leden er een partner vindt.

Deel dit artikel
Geef je reactie