Liefde in China? Dit zijn de populairste dating apps van China

Michael Slender
Door Michael Slender
6 minuten leestijd

China is het land van de aantallen waarbij je met een druk op de knop met miljoenen singles in contact kunt komen. Mocht je naar China verhuisd zijn om daar op zoek te gaan naar liefde of vanuit Nederland een lover in China zoeken; er is simpele manier om dit voor elkaar te krijgen. Online dating in China nog nooit zo groot als nu geweest en de Chinese dating apps zorgen voor de benodigde actie. Waar je in Nederland te maken hebt met Tinder en Badoo is het in China een compleet ander verhaal.

Westerse apps hebben geen verleden maar ook geen toekomst in het land waar censuur en controle door de overheid nog altijd hoog in het vaandel staat. Dit heeft het gevolg dat de dating apps in China dan ook voornamelijk van Chinese bodem zijn. Of je nu op zoek bent naar een levenspartner, een casual date of een maatje om mee te gamen; er is een app voor in China die jullie samenbrengt.

Momo

Momo is zonder twijfel één van de populairste dating apps van het land. Als we kijken naar het aantal gebruikers van deze dating app dan komt het zelfs dicht in de buurt van WeChat, de chat app. Deze Chinese app heeft de laatste jaren gewerkt aan een nieuw imago waarbij het niet alleen om de hook-ups draait maar om de sociale interactie. Dat is het beeld dat Momo tegenwoordig naar buiten brengt. Er zijn veel nieuwe elementen aan de app toegevoegd waaronder een shopping gedeelte, games en groepen. Toch heeft Momo nog altijd de naam van een dating app en de meeste Chinese singles denken vaak meteen aan Momo als er gesproken wordt over dating apps. Momo heeft onlangs zelfs grote concurrent TanTan overgenomen, hoewel de twee voorlopig afzonderlijk blijven opereren. Momo is op dit moment alleen beschikbaar in het Chinees.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken."

App StoreGoogle Play

Zoek je een dating app om Chinese singles in Nederland of België te vinden? Kies dan voor deze datingsite:

Bekijk het beste alternatief

Tantan

TanTan wordt gezien als de regelrechte kopie van Tinder. Gezien het design en de grafische elementen van de app lijkt het erop dat Tinder het grote voorbeeld geweest is voor TanTan. Na Momo is TanTan een dating app met het meeste aantal gebruikers in China. De dating app heeft niet een groot aantal features zoals je dat kent bij een sociale netwerk app maar het richt zich dan ook voornamelijk op het samenbrengen van singles. De werkwijze is gelijk aan dat van Tinder. Je kunt naar rechts en links swipen en bij een wederzijdse interesse is er een match. TanTan is beschikbaar in het Chinees maar ook in het Engels.

App StoreGoogle Play

QingChiFan

QingChiFan is een vertaling van “laten we wat gaan eten” en deze naam zegt eigenlijk al veel over deze dating app. Het doel van de dating app is dan ook om twee mensen samen te brengen om wat te gaan eten en elkaar te leren kennen. Als het op de eerste date aankomt dan is het etentje immers universeel een veel gekozen optie. Bij QingChiFan is het vaak de man die een voorstel voor een etentje doet en vervolgens kan de vrouw dit accepteren, of niet. Andersom kan ook natuurlijk maar ook in China is het nog altijd de man die het voortouw neemt. QingChiFan is beschikbaar in het Chinees.

App StoreGoogle Play

Blued

Nu we het alleen over de bekendste apps voor hetero’s gehad hebben moet er natuurlijk ook gesproken worden over een gay dating app. Iedereen in het westen kent Grindr maar in China is het Blued die de gay gemeenschap voorziet van de nodige datingcontacten. Voor je lid wordt bij Blued word je gevraagd om een korte video van jezelf op te nemen die door de app geverifieerd wordt aan de hand van je foto’s. Deze controle zorgt ervoor dat nepprofielen geen toegang krijgen en het voorkomt ook dat de gebruikers andere vormen van identificatie hoeven in te sturen.

App StoreGoogle Play

WeChat

Eén van de grootste chat apps van het land is WeChat. Met meer dan een miljard maandelijkse gebruikers is dit een chat app van formaat. WeChat is geen typische dating app maar daar wordt het wel voor gebruikt, alsook voor het dagelijkse contact met je date. Er is een feature binnen de app waarmee je bij je in de buurt kunt zoeken naar profielen. Deze feature is vergelijkbaar aan die van veel dating apps waardoor dit gebruikt kan worden om met anderen in contact te komen. Gebruikers moeten deze feature inschakelen waardoor men eigenlijk aangeeft dat men gevonden wil worden door anderen. Op deze manier wordt een feature van WeChat gebruikt voor het vinden van nieuwe contacten. Hiernaast is WeChat de equivalent aan Whatsapp wat betekent dat als twee mensen elkaar ontmoeten op een dating app men later het gesprek verplaatst naar WeChat.

App StoreGoogle Play

Verliefd worden is meer...

... dan geluk hebben. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij één app weten ze precies hoe ze die twee mensen kunnen samenbrengen voor een langdurige relatie. De matching in deze succesvolle app heeft één doel: het koppelen van mensen die écht bij elkaar passen. Ontdek zelf hoe Elitedating een extreem hoog succespercentage behaalt.

Deel dit artikel
Geef je reactie