Home Dating apps Dating app Tabby voor kattenmensen stemt in met ‘Shark Tank’-deal

Dating app Tabby voor kattenmensen stemt in met ‘Shark Tank’-deal

1 minuten leestijd
0
tabby

Navigeren door het verraderlijke mijnenveld van een datingapp is al moeilijk genoeg in je eentje. Laat staan dat je dit zou moeten doen met een snorrende kat of schattige kitten in je armen. Want als je een match hebt die in potentie je partner zou kunnen worden, dan moet deze persoon niet alleen jou leuk vinden, maar ook je loyale kat. En als dat niet zo is, dan zou je liefde voor katten weleens een dealbreaker kunnen zijn. De oplossing? Dat is Tabby, een datingapp voor kattenmensen, die afgelopen week instemde met een ‘Shark Tank’-deal ter waarde van 300.000 dollar.

De makers van Tabby hebben de app ontwikkeld om een stigma aan te pakken. “Knappe mannen zijn ‘aan flarden gescheurd’ op datingapps”, zegt Leigh Isaacson, mede-oprichter van Tabby. “Allemaal vanwege iets waarvan ze houden: katten.” De stelling van Isaacson wordt bevestigd door onderzoek. Mannen die met katten poseren op hun profielfoto’s zijn veel minder populair op datingapps. In tegenstelling tot een foto met een knuffelbare hond blijken mannen die met een kat poseren juist minder aantrekkelijk te zijn voor vrouwen.

Kattenschaamte?

“Ik snap deze kattenschaamte niet”, zei Lori Greiner, één van de Sharks van het programma en een zelfverklaard kattenpersoon. Maar hoewel Greiner geen toekomst zag in het datingproduct, was dat wel het geval voor een van haar collega-investeerders. Kevin O’Leary stelde een deal voor ter waarde van 300.000 dollar in ruil voor een belang van 30% in het bedrijf. “Ik ben een kattenliefhebber geworden omdat het veel cashflow heeft”, zei O’Leary. Met de investering wordt Tabby gewaardeerd op een bedrag van 1 miljoen dollar.

Klaar met swipen?

lexa "NIET swipen, MEER diepgang: Lexa is precies dat. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

O’Leary heeft ook een belang in Basepaws, een bedrijf dat DNA-zelftests voor katten verkoopt. In het programma vertelt hij Isaacson dat hij het bedrijf hielp op te schalen van een waardering van slechts 2 miljoen naar 40 miljoen dollar. Een belangrijk deel daarvan, zegt O’Leary, was het bouwen van een enorme database van kattenbezitters – wat nuttig zou kunnen zijn voor Tabby.

Tabby werd in augustus 2020 opgericht. Het is de tweede onderneming van Isaacson: drie jaar geleden lanceerde ze ook al een datingapp voor hondenliefhebbers, genaamd Dig. In de aflevering van ‘Shark Tank’ zegt ze dat Dig al meer dan 100.000 gebruikers heeft. Op beide apps kunnen gebruikers profielen voor zichzelf en hun harige vrienden maken, swipen op de profielen van andere dierenliefhebbers en dates voor zichzelf en hun huisdieren regelen.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating apps

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Uit elkaar gaan of niet: 5 manieren om dat te testen

Het is een van de moeilijkste beslissingen die we maken in ons leven: uit elkaar gaan of b…