Home Datingapps ‘Undress For Love’ of ‘Naked Attraction’ fan? Dating app Bare laat je naakt daten

‘Undress For Love’ of ‘Naked Attraction’ fan? Dating app Bare laat je naakt daten

1 minuten leestijd
0
bare

Naakt daten? Het lijkt iets voor exhibitionisten maar dankzij datingprogramma’s ‘Undress For Love’ en ‘Naked Attraction’ weten we dat dit niet het geval is. Deelnemers geven zich vrijwillig en letterlijk bloot in de zoektocht naar liefde. Het is vooral gericht op entertainment maar toch is het een compleet nieuwe manier om een ideale match te vinden. Een dating app met de naam Bare speelt in op deze werkwijze door gebruikers naaktfoto’s van zichzelf te laten delen, net als de populaire datingprogramma’s, maar dan als échte dating app.

Dating app Bare

Hoewel de dating app nu nog niet live is meldt Daily Star Online dat Bare op het punt staat de app te lanceren. De werkwijze is gelijk aan de programma’s die je kent van televisie. Bare hoopt voor Cupido te spelen door potentiële matches intieme foto’s met elkaar te laten delen. Maar gebruikers zullen niet in staat zijn om onmiddellijk naaktfoto’s naar de anderen te versturen, zodat gebruikers minder bang zijn voor het ontvangen van ongevraagde dickpics en andere ongewenste beelden.

Bloot, half ontbloot of met kleren aan

Mensen die lid willen worden van de dating app zouden een ID moeten tonen voordat ze de app kunnen gebruiken, een maatregel dat voorkomt dat valse profielen zich aanmelden. Mede-oprichter Gillian Myhill zegt dat “het hun doel is om mensen te laten delen wat ze prettig vinden.”

Als je je niet volledig bloot wilt geven, dan is dat dus niet nodig. Half ontbloot of met al je kleren aan mag ook. Volgens Myhill doet tegenwoordig iedereen aan sexting en Bare kan helpen om dit veiliger te maken.

Hoe het werkt

Volgens de maker van Bare werkt de app op een vergelijkbare manier als de datingprogramma’s. De foto’s van gebruikers worden opgedeeld in verschillende delen, die pas getoond worden als erop geklikt wordt. Door op en neer te swipen kun je de andere lichaamsdelen bekijken. In totaal wordt een full-body afbeelding in zes stukken verdeeld.

“Mensen kunnen ervoor kiezen volledig naakt te zijn, volledig gekleed of een combinatie van beide,” zegt Myhill. “Het gezicht en de andere kenmerken waarmee gebruikers geïdentificeerd kunnen worden zijn altijd onleesbaar en zij moeten een definitieve toestemming geven voordat hun identiteit via berichten wordt onthuld.”

De maker van de app voegt eraan toe dat mensen die betrapt worden op body shaming, de ongepaste negatieve kritiek op het uiterlijk van iemand anders, per direct van het platform worden verbannen. Wat dat betreft zal de app op dit gebied een positieve rol kunnen spelen, zo vinden de makers van Bare. De geplande release van de verwachte dating app ligt op 30 juli. Of de dating app zich ook zal richten op Nederland is nog niet bekend.

‘Undress For Love’ of ‘Naked Attraction’ fan? Dating app Bare laat je naakt daten

5 (100%) 1 stemmen

Wil je de tips op deze website in het echt uitproberen? Uit de statistieken blijkt dat 68% van onze bezoekers de traditionele datingsite Relatieplanet kiest. Jij ook?

Bezoek Relatieplanet
Laad meer artikelen
Laad meer in Datingapps

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Lhbt’ers zijn het erover eens: dating apps zijn goed voor de gemeenschap

Er wordt wel eens gezegd dat dating app niets goeds brengen, maar is dat ook zo? Zijn ze a…