Home Dating Daten na corona: dit verwachten wetenschappers, volgens onderzoek

Daten na corona: dit verwachten wetenschappers, volgens onderzoek

1 minuten leestijd
0
corona lockdown

Het einde van de coronacrisis is in zicht. Hoewel er alweer wordt gesproken over een potentiële vierde golf, zijn de vooruitzichten voor de nabije toekomst in ieder geval hoopgevend. Sommige datingapps spreken zelfs van een summer of love, een zomer waarin alles mag, verwijzend naar het hoogtepunt van de hippiecultuur in de jaren 60 van de vorige eeuw. Maar van ‘vrije liefde’ zoals de hippies dat als ideaal hadden, zal dit jaar geen sprake zijn. Want 64% is minder geïnteresseerd in het daten met meer dan één persoon tegelijk, zo blijkt uit onderzoek van het Kinsey Institute.

Herschikking van prioriteiten

Een jaar in lockdown heeft wat gedaan met de opvattingen en doelen van singles. Daten om het daten is niet meer een ding, zo blijkt. Singles nemen daten serieuzer. De coronacrisis heeft iedereen ertoe gedwongen om de prioriteiten te herschikken. En voor velen van de singles betekende dat een herschikking van wat ze echt willen in hun liefdesleven.

Volgens een enquête van het Kinsey Institute aan de Indiana University heeft het coronajaar de datenormen veranderd. Daten na de coronacrisis is anders dan ervoor. Onder de singles zegt de overgrote meerderheid van de ondervraagden dat ze als gevolg van de coronapandemie meer gefocust zijn op het vinden van een serieuze relatie. Meer dan de helft van de ondervraagden is bijvoorbeeld niet geïnteresseerd in one-night stands. Dit is hoe singles denken over daten na corona:

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

  • 44% zegt dat commitment belangrijker is dan voorheen.
  • 64% is minder geïnteresseerd in het daten met meer dan één persoon tegelijk.
  • 70% zegt nu te videochatten voor ze een datum plannen.
  • 65% geeft nu meer prioriteit aan het vinden van een diepe connectie dan een hook-up.
  • 52% zegt na de pandemie een duurzame relatie te willen.
  • 33% wacht langer voordat ze iemand persoonlijk ontmoeten.
  • 37% wil langer wachten met seks.
  • 68% zegt dat ze minder snel zullen vreemdgaan.

Afgelopen winter werkte het instituut samen met enkele toonaangevende magazines om te onderzoeken hoe mensen omgaan met de pandemie in hun seksleven en hoe zij denken dat seks na de pandemie eruit zal zien. Daarbij viel hen op dat meer mensen geneigd zijn om een open relatie te proberen, met 19% die aangeeft dit te overwegen.

De onderzoekers verwachten dat mensen na de pandemie meer de tijd zullen nemen om nieuwe relaties en partners te zoeken. En dat degenen die al een relatie hebben meer gaan eisen van hun relaties en die beter willen maken.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Hoe je de vonk laat overslaan tijdens je dates

Een klein beetje passie van beide kanten kan het verschil maken tussen een leuke en een le…