Home Chappy

Chappy

chappy
Chappy is de gay dating app van de bekende dating app Bumble. Chappy presenteert zich als dé dating app voor de gay man van de 21e eeuw. Het is een app waar je een date voor een spannende nacht kunt vinden, maar ook een partner voor een langdurige relatie. Chappy is de plaats waar je als gay man in een prettige omgeving op zoek kunt gaan naar gelijkgestemden. Via de chatfunctie kunnen jullie elkaar beter leren kennen en vervolgens is het aan beide personen te bepalen of hier op wat voor manier dan ook een vervolg aan wordt gegeven.

Hoewel Chappy een internationaal karakter heeft, zijn er op dit moment geen Nederlandse leden. Daarom raden we een van deze datingsites aan:

Voor wie is Chappy bedoeld?

Chappy is een app die is ontwikkeld voor gay mannen die graag in contact willen komen met andere bi of gay mannen bij hen in de buurt. Dit kan voor een serieuze relatie zijn, maar ook voor een eenmalig contact. Je kunt natuurlijk ook naar iemand op zoek gaan om samen wat leuks te gaan doen zoals een bioscoopje pikken of een concert bijwonen. De website is nadrukkelijk niet op seksdating gericht, hoewel dit natuurlijk wel zal voorkomen.

Hoe werkt Chappy?

Chappy kun je installeren op een smartphone of tablet die gebruik maakt van iOS (Apple) of Android. De app is te downloaden in de App Store of bij Google Play. Vervolgens kun je een profiel aanmaken om je voor te stellen aan andere members. Hiervoor kun je je Facebook account gebruiken maar je kunt ook zonder Facebook een profiel aanmaken. Je kunt nu op zoek gaan naar een leuke man om contact mee te leggen. Het gebruik wijst zich eigenlijk vanzelf. Kies voor Casual als je iemand voor even zoekt, voor Commitment als je iets zoekt voor de lange termijn, of All Dating voor alle mogelijke voorstellen.

App StoreGoogle Play

Chappy Friends

Chappy Friends is een nieuwe onderdeel van de dating app, dat hiermee niet meer alleen een dating app is. Zoals de naam al aangeeft is dit deel van de app bedoeld voor het maken van vriendschappen. Het is niet bedoeld om te daten, daarvoor is het Dating onderdeel. Volgens Chappy maken homo mannen geregeld nieuwe vrienden op dating apps en met Chappy Friends maken ze het nog makkelijker om een vriend te vinden, in plaats van een partner.

Regels bij het maken van een profiel

Chappy kent strikte regels voor het aanmaken van je profiel. Zo mag je geen pornografische foto’s posten. Foto’s moeten altijd je gezicht bevatten en foto’s waar je met (je) kinderen op staat zijn niet toegestaan. Ook in je profieltekst mag je niet expliciet hinten naar seks. Wederzijds respect staat bij Chappy hoog in het vaandel. Er zijn 24/7 moderators aanwezig die klachten van gebruikers direct onderzoeken. Het is niet toegestaan om privégegevens zoals een telefoonnummer of mailadres in je profieltekst te zetten. Uiteraard mag dit wel als je persoonlijke berichten met elkaar uitwisselt.

chappy app

Chappy app

Medio 2018 heeft de app een volledig nieuw ontwerp gekregen en is er veel veranderd, waaronder een rebranding waarbij de kleuren zijn aangepast. Sindsdien wordt Chappy ook officieel genoemd als de officiële Bumble app voor homoseksuele mannen. Zoals vrijwel iedere dating app gebruikt ook Chappy de GPS positie om te bepalen waar je bent en wie er bij je in de buurt is. Daarbij heeft de app wel een opvallende feature: de ‘Chappy Scale’.

De ‘Chappy Scale’ past de match-suggesties aan op basis van je intenties. Deze intenties worden verdeeld in ‘Cute’, ‘Sexy’ en ‘Cute & Sexy’. ‘Cute’ is de term van Chappy voor gebruikers die meer willen dan een eenmalige ontmoeting of een korte flirt. Als je niet zeker bent wat je wilt, kun je je voorkeur instellen op ‘Cute & Sexy’.

Over Chappy

Met meer dan 2 miljoen swipes per dag is Chappy een van de snelstgroeiende gay dating apps. En dan is het nog niet eens overal ter wereld beschikbaar. Maar de makers willen het uiteindelijk wereldwijd lanceren, zodat het écht de concurrentie kan aangaan met apps zoals Grindr en Tinder. De app wordt ondersteund door een andere populaire dating app, Bumble, dat zelf ook snel aan het groeien is en weer grotendeels eigendom is van Badoo. De eigenaren van Bumble en Badoo zijn nu dus ook de eigenaren van Chappy, en dat belooft veel goeds voor de toekomst van de gay dating app.