Home Dating apps ‘Apple en Google laten minderjarige gebruikers toe op datingapps’

‘Apple en Google laten minderjarige gebruikers toe op datingapps’

2 minuten leestijd
0
google apple

Apple en Google slagen er niet in om minderjarige gebruikers weg te houden van datingapps, zegt Tinder-eigenaar Match Group. Apple en Google worden ervan beschuldigd jongeren in gevaar te brengen door niet de leeftijd te controleren van gebruikers die datingapps downloaden. Het moederbedrijf van Tinder, Okcupid en Meetic beweert dat zij daarom zelf maar leeftijdscontroles uitvoeren om te voorkomen dat minderjarige gebruikers de apps kunnen gebruiken.

Match Group, ’s werelds grootste datingbedrijf, zegt dat zowel Google als Apple weigert om leeftijdsgegevens van hun gebruikers te delen. Daar komt bij dat de appstores zelf helemaal geen controle op leeftijd uitvoeren voordat 18+ apps worden gedownload. Het gevolg is dat de appstores herhaaldelijk minderjarige gebruikers – waarvan ze weten dat ze jonger zijn dan 18 jaar – toegang geven tot deze apps.

Eigen controles

Getuigend voor de Amerikaanse Senaat zegt Match Group dat het door tekortkomingen in de systemen van Apple en Google gedwongen werd om zijn eigen veiligheidscontroles uit te voeren om de gaten te dichten. Dat zegt de Jared Sine, hoofdadvocaat van Tinder’s moederbedrijf, in een hoorzitting waarin wordt onderzocht of Google en Apple hun macht over de iOS- en Android-appstores hebben misbruikt om de concurrentie te onderdrukken.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

Sine zegt: “De veiligheid wordt in feite geschaad door het huidige systeem. Noch Apple noch Google is bereid ons te helpen met de basisveiligheidsvoorzieningen. En vanwege de wurggreep van Apple en Google op consumenten en hun gegevens, is het moeilijk voor ons om zelfs maar de meest eenvoudige veiligheidscontroles uit te voeren.”

“Ondanks onze vele verzoeken door de jaren heen, staan Apple en Google bijvoorbeeld nog steeds toe dat minderjarige gebruikers onze apps downloaden, zelfs als ze weten dat de personen jonger zijn dan 18 jaar.”

Minderjarige gebruikers mogen downloaden

De woordvoerder van Match Group zegt dat minderjarigen van wie de leeftijd al bekend is in hun Apple- en Google-accounts, nog steeds de Match-apps mogen downloaden door simpelweg op een pop-up te tikken waarin hen wordt gevraagd te bevestigen dat ze ouder zijn dan 18. Met andere woorden: minderjarige gebruikers wordt geen strobreed in de weg gelegd.

“Ze worden doorgestuurd naar onze app, en wij moeten ze vervolgens filteren via onze verschillende leeftijdsverificatiesystemen om ervoor te zorgen dat we geen minderjarige gebruikers op onze platforms hebben”, zegt Sine. “Ondanks herhaalde verzoeken van Match Group belemmeren Google en Apple ook pogingen om te controleren op geregistreerde zedendelinquenten,” aldus Sine.

De leidinggevenden van Google en Apple die tijdens de hoorzitting getuigden, reageerden niet specifiek op de beweringen van Match Group. Ze hielden vast aan een algemene verklaring: dat hun beleid meer waarde en kansen creëert voor rivalen dan dat ze wegnemen.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating apps

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Dit is de beste ‘pick-up line’ die vrouwen kunnen gebruiken

Zodra je het woord ‘pick-up line’ hoort, denk je waarschijnlijk meteen aan een afgezaagde …