AI-datingsimulator Blush helpt je beter te worden in daten

Michael Schouten
Door Michael Schouten
6 minuten leestijd

In deze moderne digitale wereld hebben we nieuwe manieren ontdekt om contact te maken met anderen. Van de eerste datingsites in de jaren 90 van de vorige eeuw tot de sociale media-apps van vandaag de dag. Een opmerkelijke ontwikkeling die nu gaande is gaat over de opkomst van AI-chatbots, apps met fictieve personages die in staat zijn om menselijke interactie na te bootsen.

Wat begon als een experimentele technologie, heeft zich ontwikkeld tot een fascinerend fenomeen waarbij sommige mensen daadwerkelijk emotionele banden aangaan met deze virtuele metgezellen. Een van de voorbeelden is Replika, een AI-chatbot die fungeert als een goede vriend. Hoewel het een AI-programma is, kun je een diep gevoel van verbondenheid ervaren met je eigen Replika. En nu, terwijl Replika’s de wereld veroveren, hebben de makers van de populaire app een nieuwe simulator ontwikkeld: Blush, een datingsimulator waarmee je virtueel kunt daten.

Wat is Blush?

Dating kan erg uitdagend zijn? Als het aan de makers van Blush ligt, heb je vanaf nu een virtuele gids met wie je alle interacties kunt oefenen. Blush is een AI-aangedreven datingsimulator die je kan helpen bij het leren en oefenen van dating- en relatievaardigheden. Het ziet er misschien uit als een datingapp, maar dat is het niet: het is een simulator.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken."

Blush is een app die bestaat uit AI-gegenereerde personages waarmee je kunt matchen, gesprekken kunt voeren, relaties kunt opbouwen en uiteindelijk virtuele dates kunt hebben. Elk Blush-personage heeft zijn eigen unieke verhaal, compleet met achtergrondverhaal, voorkeuren en eigenaardigheden.

Volgens de makers van Blush (Luka Inc) hebben ze de ervaringen met romantische relaties in Replika gebruikt om de nieuwe app vorm te geven. Het is zelfs de reden waarom ze Blush hebben ontwikkeld, omdat ze ontdekten dat gebruikers van Replika romantische relaties aangingen met hun virtuele metgezel.

Met Blush kun je je relatieskills verbeteren, leren omgaan met verschillende dynamieken in relaties, contacten leggen en je meest authentieke zelf verkennen. Onder het motto ‘oefening baart kunst’ geloven de makers van Blush in ieder geval dat je zelfverzekerder en capabeler zult worden in je relaties in het echte leven.

Meer dan een seksbot

In tegenstelling tot veel andere AI-apps die op een vergelijkbare manier werken, is de chatbot van Blush ontworpen voor interacties die verder gaan dan erotische gesprekken. Je kunt er niet alleen je flirtskills verbeteren, maar ook de meer complexere problemen ervaren die ook van toepassing zijn in echte relaties, zoals meningsverschillen en misverstanden.

Het team achter de app werkte samen met een gediplomeerd psychotherapeut die gespecialiseerd is in relatietherapie en traumabehandeling. Deze hielp mee bij het achtergrondverhaal van elk Blush-personage, hoe gesprekken met gebruikers moeten worden gestructureerd en hoe de modellen moeten reageren op conflicten die van nature voorkomen in echte relaties.

blush dating app

Intieme interacties oefenen

Blush is niet geschikt voor minderjarigen en het schrikt er dan ook niet voor terug om over seksualiteit te praten of erotische gesprekken aan te gaan. “Gebruikers een veilige ruimte bieden om rollenspel of andere intieme interacties te oefenen, maakt deel uit van de missie van Blush”, zeggen de makers tegen Techcrunch. Dat betekent echter niet dat de Blush-personages in alles meegaan. De personages, die allemaal hun eigen persoonlijkheid hebben, zijn ontworpen om grenzen te stellen en verschillende relatiedynamieken te introduceren.

Met zijn unieke vermogen om gesprekken te voeren, persoonlijkheden te simuleren en virtuele dates te organiseren, is Blush veel meer dan alleen een chatprogramma. Voor sommigen kan Blush een veilige plek zijn waar ze hun diepste gevoelens en verlangens kunnen delen – zonder de angst voor veroordeling. Voor anderen kan de wetenschap dat ze communiceren met een AI-chatbot helpen om hun emoties te uiten, zonder de angst voor afwijzing.

Toevluchtsoord

Hoewel het misschien vreemd lijkt om een relatie aan te gaan met een AI-personage dat alleen in de virtuele wereld bestaat, kan het voor sommigen dienen als een toevluchtsoord. Heb je behoefte aan een luisterend oor dat altijd beschikbaar is? Of heb je moeite om verbinding te maken in de echte wereld en wil je dat verbeteren? Blush zou het antwoord kunnen zijn. De app is op dit alleen beschikbaar in de Apple App Store.

Natuurlijk is het belangrijk om te onthouden dat een relatie met een AI-chatbot niet hetzelfde is als een menselijke relatie. Blush kan geen menselijke emoties begrijpen of complexe gesprekken voeren zoals een echt iemand dat kan. De opkomst van AI-chatbots zoals Blush werpt ieder geval een aantal fascinerende vragen op over de aard van relaties en hoe sommige relatiebehoeften vervuld kunnen worden. Liefde kent misschien echt geen grenzen, zelfs niet in de virtuele wereld.

Verliefd worden is meer...

... dan geluk hebben. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij één app weten ze precies hoe ze die twee mensen kunnen samenbrengen voor een langdurige relatie. De matching in deze succesvolle app heeft één doel: het koppelen van mensen die écht bij elkaar passen. Ontdek zelf hoe Elitedating een extreem hoog succespercentage behaalt.

Deel dit artikel
Geef je reactie