55 plus dating: welke datingsites en waar moet je op letten?

Redactie
Door Redactie
10 minuten leestijd

Als je het zat bent om single door het leven te gaan als 55 jarige dan is het tijd om je aan te melden bij een datingsite. Het is niet nodig om nog langer alleen te zijn. Er zijn duizenden alleenstaanden in dezelfde leeftijdscategorie als jou, en ook op zoek naar een relatie. Tegenwoordig zijn er veel datingsites die zich speciaal richten op singles zoals jou met een leeftijd van ouder dan 55. Je bent niet de enige.

Hoe groter de keuze, hoe moeilijker het is om een datingsite te kiezen. Welke datingsite moet je nu kiezen als je ouder dan 55 bent? Wij helpen je bij het maken van de keuze. Dit zijn de datingsites waar veel singles van 55 jaar en ouder zich bevinden.

Datingsites

Het is niet alleen van belang dat de datingsite voor ouderen goedkoop of gratis is maar het is nog belangrijker dat de datingsite  te vertrouwen is. Je eigen veiligheid moet altijd voorop staan en de datingsite moet er alles aan doen om het zo veilig mogelijk voor je te maken. Wat de datingsite moet doen? Ten eerste is het essentieel dat de datingsite alle profielen die zich aanmelden met de hand controleert. Alleen door de handmatige controle kan er tot een hoge mate gegarandeerd worden dat de kans op oplichters, neppers en andere kwaadwillenden geminimaliseerd wordt.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken."

Gratis of betalen?

Als je kiest voor een ouderen datingsite dan heb je de volledige keuze als je ervoor wilt betalen. Dit komt doordat de meeste datingsites voor 55 plussers je gratis een account laten maken, maar als je berichten wilt versturen dan is een betaald lidmaatschap nodig. Kortgezegd, als je niet betaald is er maar weinig mogelijk. Je kunt meestal gratis de profielen van anderen bekijken maar daar houdt het al snel op.

Het gratis lidmaatschap dat deze websites aanbieden is ervoor bedoeld om je kennis te laten met de datingsite. Je kunt bijvoorbeeld zien hoeveel leden actief zijn, welke leden dit zijn en of het je waard is om ervoor te betalen. Het voordeel van een betaalde datingsite is dat er vaker meer serieuze singles aanwezig zijn die er wat voor over hebben om een liefdevolle relatie te ontdekken.

Als je niet bereid bent om te betalen dan is er niet veel keuze. Toch is het mogelijk. Er zijn datingsites die gratis berichten versturen aanbieden en je gratis de profielen laten bekijken. Dit is voor de meeste gebruikers voldoende om nieuwe mensen te ontmoeten. Het zijn echter niet alleen 55+ singles op deze website maar van alle leeftijden. Als je hier geen probleem mee hebt dan kun je dit altijd eerst proberen.

Waar moet je op letten?

Al zoekende op de datingsite kom je erachter dat het allemaal toch wat te ingewikkeld is. Komt je dit bekend voor? Zo hoeft het niet te zijn. De datingsites die zich op de ouderen richten houden niet van poespas en zorgen ervoor dat iedereen makkelijk overweg kan met de functies. Je vindt er niet de allernieuwste websitetechnieken maar dat is ook niet nodig. Voor de ouderen onder ons is simpel vaak beter. Om ervoor te zorgen dat je niet verward raakt door alle opties houden de ouderen datingsites het bij de basisfuncties die voor iedereen te begrijpen zijn. Door voor één van deze datingsites te kiezen ben je verzekerd van een groot gebruiksgemak zodat je makkelijker iemand kunt vinden om te daten.

Gebruiksgemak

Als het aankomt op dating voor ouderen dan is het gebruiksgemak één van de belangrijkste factoren. Iedereen die 55 jaar of ouder is heeft veel minder ervaring met smartphones, computers en de laatste technologie als een jongere. Daarom is het van belang dat de datingsite eenvoudig in gebruik is, aangepaste mogelijkheden heeft voor ouderen en makkelijk te navigeren is. Dit voorkomt dat je te maken krijgt met ingewikkelde technieken waar je niet op zit te wachten.

Het moet ongecompliceerd zijn zodat iedereen met een leeftijd van 55 jaar en ouder ermee overweg kan. De andere singles zoeken en een gesprek starten moet een fluitje van een cent zijn. Kies hiernaast een datingsite die je eerst gratis kunt uitproberen. Je kunt dan eerst op je dooie gemak de datingsite uittesten voor je overgaat tot een betaald lidmaatschap.

novamora
Casual chat tip: Novamora
  • Chatten en flirten bij Novamora (18+)
  • Discreet en anoniem chatten
Bekijken op Novamora

De reviews lezen

Door de bomen het bos niet meer zien komt vaak voor bij online dating. Er zijn ook teveel keuzes die je moet maken en alles lijkt op elkaar. Daarom hebben wij van alle populaire en betrouwbare datingsites recensies geschreven. Door deze handige recensies te lezen hoef je niet zelf al deze websites langs te gaan voor de nodige informatie. Bespaar jezelf tijd en gebruik de recensies om je keuze te maken voor een datingsite.

Terwijl alle jongeren veel gratis dating apps kunnen gebruiken zijn er maar weinig datingsites voor ouderen die gratis zijn. Je kunt de gratis apps proberen maar de kans is groot dat je er geen singles van je eigen leeftijd vindt. De uitzondering op de regel is Parship waar je singles van alle leeftijden tegenkomt. Dit is echter niet alleen een datingsite met handige app maar ook een manier om vrienden te maken en nieuwe mensen te leren kennen. Het gaat er niet alleen om het vinden van relaties maar vaak ook om een goed gesprek met iemand van je eigen leeftijd. Als je een datingsite zoekt voor alleen 55 plussers dan ontkom je niet aan een betaald lidmaatschap.

Welke functies heb je nodig?

De beste app voor ouderen is zo simpel als het maar kan, terwijl het genoeg mogelijkheden heeft. Dit klinkt tegenstrijdig maar dat is niet het geval. De basisfuncties van de dating app moeten ongecompliceerd zijn zodat iedereen het kan gebruiken, ook iemand die niet veel gebruik maakt van apps. Kijk bijvoorbeeld naar de functies die je kunt gebruiken om met andere leden in contact te komen. Kun je eenvoudig zoeken naar singles in je regio of blijft het bij vegen van foto’s? Het uiterlijk is lang niet meer zo belangrijk als je ouder wordt dus zit je er dan wel op te wachten om alleen foto’s te keuren? Het zoeken naar singles moet in ieder geval mogelijk zijn met filters zodat je de ongewenste profielen eruit kunt filteren. Een handige en gebruiksvriendelijke chatfunctie is ook handig.
Hoeveel 55 plussers?

Eenzaamheid

Het is algemeen bekend dat het eenzaamheidsgevoel onder mensen sterk toeneemt naarmate men ouder wordt. Dat overkomt bijna iedereen die een bepaalde leeftijd bereikt. Dit wordt bevestigd door cijfers van het CBS. Als je ouder wordt heb je minder sociale contact dan in de jongere jaren. Door de jaren heen zijn contacten verwaterd en de groep mensen waar je contact mee hebt neemt steeds verder af. Het gevolg hiervan is dat het gevoel van eenzaamheid toeneemt.

Om dit te voorkomen wordt vaak aangeraden om activiteiten voor ouderen te doen. In de meeste wijken is er een buurthuis waar ouderen samen activiteiten doen. Als je je echter nog niet zo oud voelt, wat doe je dan? Eén van de manieren om in contact te blijven met anderen is door je aan te melden bij een 50 plus datingsite. Het aanmelden bij een datingsite betekent niet dat je moet daten, het mag. Als je alleen een leuk gesprek wilt dan kan dat ook. Je bepaalt zelf de grenzen. Houdt je het liever bij diepgaande gesprekken? Dan is er niemand die je tegenhoudt. Zit er toch iemand speciaal tussen? Dan kun je er dan alsnog voor kiezen om verder te gaan als je dat wilt.

Te oud om te...

... daten? Niemand is daar te oud voor. Iedereen wil genieten en het liefst samen met iemand anders, ongeacht de leeftijd. Apps als Tinder zijn misschien niet zo slim om te gebruiken, maar wat als er een app zou zijn voor de wat oudere singles? Het goede nieuws is dat 50plusmatch precies dat doel heeft: singles boven de 50 met dezelfde interesses aan elkaar koppelen. Nieuwsgierig hoe ze dat doen?

Deel dit artikel
Geef je reactie