Home Dating You-Turning en Sneating: 2019 begint met twee “nieuwe” datingtermen

You-Turning en Sneating: 2019 begint met twee “nieuwe” datingtermen

1 minuten leestijd
0
dating spel

Ghosting, benching, breadcrumbing; het lijkt alsof er geen eind komt aan al die “nieuwe” datingtermen. Zolang mensen in relaties, of gebruikers van dating apps, zich schandalig blijven gedragen zal daar ook niet snel verandering in komen. Dat wordt weer eens bevestigd door een tweetal nieuwe datingtermen waarmee we het nieuwe jaar inluiden.

2019 is nog maar net begonnen of er is alweer een catchy naam gegeven aan een bekend fenomeen. Aangevuld met een nieuw fenomeen komen we uit op twee nieuwe termen in drie dagen: maak kennis met Sneating en You-Turning.

You-Turning

Heb je wel eens een intense passie voor iets gevoeld dat vervolgens van de ene op de andere dag opeens verdwenen was? Dan weet je wat er met You-Turning wordt bedoeld. Deze nieuwe term beschrijft een plotselinge en abrupte verandering in hoe je over iemand denkt, zo meldt TheSun. Het ene moment kun je geen genoeg krijgen van deze speciale persoon. Het andere moment draait je maag al om bij de gedachte aan een samenzijn. Net zoals de bekende auto-manoeuvre maak je een U-turn; alleen niet op de weg, maar op je partner.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

Volgens dating site Plenty of Fish heeft bijna 30 procent van de mensen ervaring met deze verontrustende trend. Hoewel mannen en vrouwen schuldig zijn aan dit gedrag zijn het de vrouwen die dit vaker doen. 37 procent van hen geeft aan dit ooit gedaan te hebben, in tegenstelling tot iets minder dan een kwart van de mannen.

Sneating

De tweede term die uit het niets tevoorschijn komt is Sneating. Van deze trend mogen we hopen dat het niet populair wordt. Het is eigenlijk niets minder dan parasitair gedrag, waar niemand op zit te wachten. Er is sprake van Sneating als je met iemand op date gaat; alleen om gratis te kunnen eten. Het doel is niet om elkaar te leren kennen, te daten of een relatie te beginnen.

Het gaat bij Sneating volledig om het eten, dat voor je betaald wordt. In een artikel van het Australische Whimn geeft een vrouw genaamd Sarah aan dat ze geregeld ‘sneat’ en dat ze zich daar niet slecht om voelt. Ze maakt misbruik van de mannen op Tinder om gratis voedsel te scoren. Laten we hopen dat deze zorgwekkende datingtrend niet naar Nederland overwaait.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Dit is de beste ‘pick-up line’ die vrouwen kunnen gebruiken

Zodra je het woord ‘pick-up line’ hoort, denk je waarschijnlijk meteen aan een afgezaagde …