Wat is Tinder Swipe Party? Uitleg, uitnodigen en hoe het werkt

Michael Schouten
Door Michael Schouten
9 minuten leestijd

Van je vrienden moet je het hebben. Goede vrienden kunnen je leren wie je bent en dagen je uit om beter te worden. Ze moedigen je aan om door te gaan als het even niet zo lekker gaat en vieren je successen – samen met jou. Maar vrienden doen veel meer dan het aanbieden van een schouder om op uit te huilen.

Als je zoals de meeste singles bent, dan leun je ook op je beste vrienden voor datingadvies. Een Tinder-screenshot hier, een relatievraag daar: onder het mom van ‘twee weten meer dan één’ bieden je vrienden steun om het vrijgezellenbestaan te overleven. Maar wat als ze nu niet passief zouden helpen, maar actief? Wat als ze samen met jou zouden kunnen swipen? Dat is wat Tinder met Swipe Party wil bereiken, de nieuwste functie in de Tinder-app.

Wat is Swipe Party?

Tinder heeft een feature ontwikkeld waarmee je samen met je vrienden kunt swipen. De functie heet Swipe Party en maakt het mogelijk om vrienden uit te nodigen om virtueel deel te nemen aan je swipe-sessie. In plaats van samen in dezelfde kamer te moeten zijn – starend en swipend op hetzelfde scherm – kun je in de app zelf afspreken met je vriend(en).

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken."

Dankzij Swipe Party zou het niet meer nodig moeten zijn om een screenshot van een profiel te delen met je vrienden of advies te vragen via WhatsApp. Je laat ze gewoon meekijken in de Tinder-app – ze hoeven zelf geen profiel te hebben op Tinder om deel te nemen aan de party. Met Swipe Party ga je dus een stapje verder dan het vragen om advies en geef je je vrienden een actieve rol bij het selecteren van potentiële dates.

Vertrouw je meer op het oordeel van je vrienden dan op je eigen keuzes? Geef ze dan toegang aan je Tinder-sessie zodat ze jou kunnen helpen bij het keuren en beoordelen van potentiële matches.

swipe party tinder

Hoe werkt Swipe Party?

Swipe Party is onderdeel van het groeiende assortiment features die beschikbaar zijn in Explore, het interactieve gedeelte van de app. Om een Swipe Party te starten, zoek je de Swipe Party-tegel op het tabblad Explore. Zodra je het hebt gevonden, tik je op ‘Nu starten’. Wanneer je swipefeestje begint, vraagt de app jou om je camera en microfoon in te schakelen. Dat is nodig zodat andere deelnemers je kunnen zien en horen.

Om vrienden uit te nodigen voor je Swipe Party, tik je op het ‘+’-pictogram die onderaan het scherm wordt getoond. Er zijn twee manieren om je vrienden uit te nodigen:

  1. Deel de link met je vrienden om deel te nemen aan je Swipe Party
  2. Deel je Swipe Party-uitnodiging met mensen in de buurt

Wanneer je vrienden worden uitgenodigd, hoeven ze alleen nog wat basisinformatie in te vullen. Net als jij moeten ze wel hun camera en microfoon inschakelen zodat jij ze kan zien en horen. Je weet dat je vrienden zich hebben aangemeld als ze op je scherm verschijnen. Op dit moment is er een limiet van maximaal drie vrienden die kunnen deelnemen aan de swipe-sessie.

Swipe-sessie stoppen

Heb je dankzij je vrienden een aantal kanshebbers gevonden? Om de Swipe Party te verlaten, tik je op de ‘x’ in de linkerbovenhoek. Alleen de host – jij dus – kan de Swipe Party voor iedereen beëindigen. Als een uitgenodigde vriend de party verlaat kan de rest gewoon doorgaan.

Waarom je vrienden uitnodigen?

Als we het hebben over online daten, dan zullen de meeste singles er weleens over geklaagd hebben bij vrienden. Van mislukte pogingen en kansloze figuren tot frustrerende ervaringen en grappige anekdotes: je vrienden hebben het waarschijnlijk allemaal al eens gehoord. Maar ondanks dat je het goed weet te verwoorden, komt het niet in de buurt van het delen van de ervaring. En dat is precies wat Tinder wil bereiken met Swipe Party.

Naast het feit dat het een lollige ervaring is om voor de fun te swipen met vrienden, kunnen ze meehelpen bij het maken van een volwassen goede keuze. Je vrienden bevinden zich namelijk in een unieke positie omdat ze je ins en outs kennen, dingen kunnen zien die jij niet kunt zien (of die je bewust negeert), en ze hebben er geen problemen mee om je de harde waarheid te vertellen.

Over het algemeen zijn je beste vrienden degenen die jou het beste kennen. Ze kennen je sterke en zwakke punten en kunnen – omdat ze jou zo goed kennen – passende woorden vinden om het je te zeggen zoals het is. Ze zeggen je dingen die de gemiddelde beleefde vreemdeling niet tegen jou zou zeggen. Oftewel: vrienden zijn vaak degenen die jou nog beter kennen dan jijzelf. En ze zijn niet bang om je dingen te vertellen die je jezelf niet kunt of wilt vertellen.

Als je de date-ervaring kunt delen met je vrienden, kun je ook nieuwe dingen over jezelf leren. De ideeën en gedachten die je vrienden delen kunnen niet alleen je ogen openen voor nieuwe perspectieven – ze kunnen je ook de juiste richting wijzen om verder te gaan. Met Swipe Party kunnen je vrienden jou eindelijk die reality-check geven en je aanmoedigen om de allerbeste keuzes te maken.

Verliefd worden is meer...

... dan geluk hebben. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij één app weten ze precies hoe ze die twee mensen kunnen samenbrengen voor een langdurige relatie. De matching in deze succesvolle app heeft één doel: het koppelen van mensen die écht bij elkaar passen. Ontdek zelf hoe Elitedating een extreem hoog succespercentage behaalt.

Deel dit artikel
Geef je reactie