Home Dating apps Tinder screenshot: wel of geen melding in 2021?

Tinder screenshot: wel of geen melding in 2021?

2 minuten leestijd
0
tinder screenshot

We hebben allemaal wel een keer gelachen om die humoristische Tinder-bio’s die de ronde doen. Sommigen zijn onbewust onnozel, anderen opzettelijk vermakelijk. Wat al die beelden van Tinder-profielen in gemeen hebben, is dat niet ze gedeeld zouden kunnen worden als iemand er geen screenshot van had gemaakt. En dat is waar het vandaag over gaat: de Tinder-screenshot. Enorm handig, maar krijgt degene achter het profiel daar een melding van?

Tinder screenshot

In tegenstelling tot apps van banken kunnen gebruikers van Tinder zonder problemen screenshots maken in de app. Dus als je een memorabel gesprek hebt met een match, die ooit misschien wel naast je staat aan het altaar, dan kun je een schermafbeelding maken om het te vereeuwigen. En ja, ook als je een ongemakkelijk gesprek hebt met een potentiële psycho, kun je het vastleggen om als bewijs te bewaren.

Het goede nieuws is dat de ander daar geen melding van ontvangt. Tinder verstuurt geen notificaties als gebruikers een screenshot maken in de app. Als je een screenshot maakt in de app, bijvoorbeeld om een vriend(in) te vragen voor een second opinion, dan komt niemand erachter dat je dat zojuist gedaan hebt. Tinder stelt niemand op de hoogte van een gemaakte schermafbeelding.

Klaar met swipen?

lexa "NIET swipen, MEER diepgang: Lexa is precies dat. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

In tegenstelling tot Snapchat krijgt de ander geen bericht van een gemaakte screenshot. Je bent veilig. Alles in de app kun je vastleggen met een screenshot en opslaan, zonder dat iemand het ooit komt te weten – tenzij je het deelt met anderen en het via een omweg bij de ander terechtkomt.

Wat je wel moet weten

Dat gezegde hebbende, het is niet netjes om persoonlijke gesprekken te delen met anderen. Tinder bio’s die door iedereen bekeken kunnen worden zijn een ander verhaal. Daarvan weten de gebruikers dat ze op het internet kunnen verschijnen, ook al zouden ze dat liever niet willen.

Privégesprekken zijn een ander verhaal. Die zijn privé en horen dat eigenlijk ook te blijven. Hoe graag je dat ook met anderen wilt delen, het is een privégesprek. En dat betekent dat het privé hoort te blijven volgens de sociaal geaccepteerde normen. Het kan zelfs strafbaar zijn om – zonder toestemming – persoonlijke informatie van anderen op het internet te publiceren. Dat is niet alleen onbeleefd, het is ook wettelijk verboden.

Dat Tinder de ander geen melding van een screenshot verstuurt, betekent niet meteen dat je screenshots mag maken en delen met wie je maar wilt. Dus de volgende keer dat je een grappige bio of lachwekkend profiel op social media wilt delen, doe het dan op de juiste manier en censureer de delen waaraan de ander herkend kan worden.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating apps

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Twee woorden die je nooit in een profieltekst of bio mag zetten

Het samenstellen van het perfecte datingprofiel is voor niemand een makkelijke taak. Dankz…