Home Dating apps Valentijnsdag voor singles: daten, vrienden, self care en meer

Valentijnsdag voor singles: daten, vrienden, self care en meer

1 minuten leestijd
0
valentijnsdag

Valentijnsdag is de dag waarop geliefden elkaar in het zonnetje zetten. Het is de beste – niet de enige – dag van het jaar om liefde te delen met je partner. Het is een nieuwe kans om te laten weten hoeveel liefde je voelt voor degene van wie je houdt. In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht is deze dag echter niet alleen voor geliefden. Het is voor iedereen van wie we houden. Althans, dat is bijna de helft van de singles erover denkt.

43 procent van de singles vindt namelijk dat Valentijnsdag moet evolueren om meer vormen van liefde te vieren, waaronder vriendschap, familieliefde en eigenliefde. Dat blijkt uit uit een rondvraag onder 2.000 singles van datingapp Plenty of Fish en onderzoeksbureau OnePoll.

Valentijnsdag voor singles

Valentijnsdag kan een stressvolle periode zijn voor singles als je constant wordt gebombardeerd met romantische komedies en hartverwarmende liefdesberichten op sociale media. Volgens het onderzoek vinden veel singles troost en kracht door zichzelf te omringen andere singles. Ze vieren Valentijnsdag niet alleen, maar met gelijkgestemden.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

Bijna een kwart (23%) zegt dat ze de dag waarschijnlijk doorbrengen met vrienden, terwijl 19% van de singles van plan is om te gaan daten op Valentijnsdag. Net iets meer dan een kwart (26%) is van plan zichzelf te trakteren op wat broodnodige self care. De singles die van plan zijn tijd door te brengen met vrienden, doen dat op deze manier:

  • 42% gaat voor een hapje of een drankje.
  • 36% heeft een self care-avondje met vrienden
  • 35% hoopt op een hook-up met een single vriend.
  • 33% organiseert een virtuele bijeenkomst
  • 24% koopt cadeaus voor elkaar.

Eenzaamheid bestrijden met gemeenschap

De pandemie heeft singles eenzamer dan ooit gemaakt. En nu nog steeds is het van invloed op de manier waarop singles contact maken. Meer dan twee derde van de singles (67%) meldt sinds maart 2020 meer gevoelens van eenzaamheid te voelen. Om die gevoelens te verlichten, heeft meer dan driekwart (77%) zich tot online vriendschappen gewend om enigszins het gevoel van gemeenschap te behouden.

Voor de singles van nu ligt de focus op het bouwen en onderhouden van vriendschappen die te maken hebben met vergelijkbare passies en hobby’s. 74% van de singles is van mening dat iemand via een gedeelde hobby leren kennen altijd de tijdsinvestering waard is – zelfs als het niet leidt tot een romantische relatie.

  • 59% van de singles heeft de afgelopen twee jaar nieuwe vrienden ontmoet via datingapps.
  • 66% waardeert de hulp van online vrienden om ze door de pandemie heen te slepen.
  • 40% besteedde meer tijd aan videobellen/FaceTimen dan ooit tevoren.
  • 60% geeft toe dat ze hun vriendschappen niet zo vaak vieren als zou moeten.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating apps

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

‘Lichaamsgeur onderscheidt vriend van vijand’

Soms ontmoet je iemand en voel je meteen dat je op één lijn zit. Het is misschien niet een…