Home Dating apps Tinder’s 2020 jaaroverzicht: de top 10 trends, emoji’s en songs

Tinder’s 2020 jaaroverzicht: de top 10 trends, emoji’s en songs

2 minuten leestijd
0
tinder 2020

Ondanks een wereldwijde pandemie wisten singles elkaar nog steeds te vinden – virtueel dan. Van alle branches waarvan verwacht werd dat het een desastreus jaar zou worden, heeft de online datingmarkt waarschijnlijk het beste resultaat behaald. Hoewel fysieke ontmoetingen in grote delen van de wereld lange tijd niet mogelijk waren, bleken dating apps de favoriete manier te zijn om nieuwe mensen te ontmoeten.

Het jaarlijkse ‘Year in Swipe-‘rapport van Tinder laat niet alleen zien dat singles zich door social distancing moesten aanpassen op de nieuwe wereld, maar ook dat ze er overduidelijk het beste van hebben gemaakt. Volgens Tinder steeg het aantal swipes zelfs met dubbele cijfers in vergelijking met eind februari.

Top 10 trends

In het rapport kijkt Tinder terug op 2020: een bewogen jaar dat de meeste mensen zo snel mogelijk willen vergeten. Maar het bracht ook creativiteit en veerkracht, zoals de analyse van Tinder aantoont. Dit zijn de 10 belangrijkste trends die in 2020 op Tinder plaatsvonden:

Klaar met swipen?

lexa "NIET swipen, MEER diepgang: Lexa is precies dat. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

Support voor Black Lives Matter

Pro-BLM werd een must voor veel matches. Het aantal vermeldingen van BLM steeg met 55 keer in 2020.

Openingszinnen over de pandemie

Vermeldingen van corona-gerelateerde openingszinnen bleken enorm populair in de periode na maart. Het inspireerde talloze singles om hun eigen versies van ‘quarantine & chill’ te verzinnen.

TikTok en Tinder: It’s a Match!

In 2020 bleek TikTok een populaire manier te zijn om meer van jezelf te delen. TikTok-vermeldingen groeiden 8 keer in 2020 en piekten in mei.

Mondkapjes werden doorslaggevend

Het mondkapje werd een cruciaal aspect voor daten. In het afgelopen jaar waren er 10 keer meer vermeldingen over het mondmasker in de Tinder bio’s.

Carole Baskin

De populariteit van Tiger King bleef niet beperkt tot Netflix. De naam Carole Baskin was ook op Tinder een handige ijsbreker om in te haken op de populaire Tiger King-theorieën.

De telling van de stemmen

Tinder’s profielen werden ingezet om mensen te overtuigen om te gaan stemmen. Hoewel er in Nederland weinig gestemd is, weten we allemaal om welke stemmen het gaat. Vermeldingen van ‘stemmen’ zijn in 2020 verdubbeld.

Animal Crossing

De virtuele eilanden van Animal Crossing hielpen een handje om sociaal afstand te houden. Deze typische trend van het afgelopen jaar zagen we terug op Tinder, waar de vermeldingen van AC een piek bereikten in mei.

De schouders werd opgehaald

Tinder was de plek om ​​collectief de schouders op te halen in 2020: met een emoji 🤷. De meest gebruikte emoji op Tinder in 2020 was de Shrug.

WAP

Cardi B’s WAP bracht wat seksuele positiviteit naar de Tinder-bios. In augustus werd WAP al snel het nummer één anthem op Tinder en dat bleef het tot laat in 2020.

Paspoort voor de virtuele reis

Ondanks de reisverboden en verregaande beperkingen voor vakanties kregen singles op Tinder de kans om virtueel nieuwe culturen te ontdekken. 16% van de leden gebruikte in april (gratis) de paspoortfunctie van Tinder. Dit was een toename van 7 keer ten opzichte van het gemiddelde van 2019.

Top 10 emoji’s in 2020

top 10 emojis

Top 10 trendings songs op Tinder

  1. WAP (feat. Megan Thee Stallion) / Cardi B
  2. Laugh Now Cry Later (feat. Lil Durk) / Drake
  3. ROCKSTAR (feat. Roddy Ricch) / DaBaby
  4. Wishing Well / Juice Wrld
  5. WHATS POPPIN / Jack Harlow
  6. Toosie Slide / Drake
  7. Savage Remix (feat. Beyoncé) / Megan Thee Stallion
  8. For The Night (feat. Lil Baby & DaBaby) / Pop Smoke
  9. Mood Swings (feat. Lil Tjay) / Pop Smoke
  10. Life’s A Mess (feat. Halsey) / Juice Wrld

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating apps

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Google verwijdert sugar dating apps uit de Play Store

Vanaf 1 september zijn ‘sugar dating’ apps niet meer welkom in de appstore van Google. Dat…