Home Dating apps Tinder gaat lhbt-gebruikers waarschuwen in landen waar dit strafbaar is

Tinder gaat lhbt-gebruikers waarschuwen in landen waar dit strafbaar is

1 minuten leestijd
0
tinder app

Tinder heeft voor deze week een update ingepland voor de dating app. De update is specifiek gericht op de lhbt-gebruikers die in de nabije toekomst gewaarschuwd worden als ze reizen naar landen waar hun datingvoorkeuren wettelijk strafbaar zijn. Volgens TheVerge heet de nieuwe functie ‘Traveler Alert’ en verbergt automatisch je seksuele voorkeur als je deze hebt toegevoegd aan je profiel.

De update wordt vermeld op de veiligheidspagina van Tinder, waarin ze de potentiële risico’s die lhbt-gebruikers lopen in andere landen erkennen. “We erkennen en geloven in de inclusiviteit van alle genderidentiteiten en seksuele geaardheden, maar de realiteit is dit: nergens ter wereld is er geen potentieel risico, en sommige landen hebben specifieke wetten die gericht zijn op lhbt-plussers.”

Tinder geeft het advies om de lokale wetten te onderzoeken van de plekken waar je naartoe reist. “In het geval dat je je op onveilig terrein bevindt, raden we je aan ‘Mij weergeven op Tinder’ uit te schakelen. Je vindt dit op de instellingenpagina.”

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

Traveler Alert

De “Traveler Alert”-functie verbergt automatisch je profiel als je reist naar landen waar homoseksuele relaties illegaal zijn. Zoals bekend bepaalt Tinder je locatie met behulp GPS, waardoor het in staat is om te achterhalen in welk land je je bevindt. Als een land wordt gedetecteerd waar homoseksualiteit strafbaar is, dan krijg je de keuze om je profiel te verbergen. Dit geldt ook als je met de Tinder Paspoort-functie naar zo’n land reist.

Gebruikers kunnen vervolgens kiezen of ze verborgen willen blijven of getoond willen worden aan andere gebruikers. Als je besluit om je profiel openbaar te houden, wordt je seksuele geaardheid en geslachtsidentiteit voorlopig verwijderd om je te beschermen tegen de lokale wetshandhaving.

Forse straffen mogelijk

Het Tinder-team heeft voor de functie samengewerkt met de International Lesbian, Gay, Bisexual, Trans en Intersex Association om de 69 landen te identificeren waar relaties van hetzelfde geslacht illegaal zijn. De straffen verschillen van land tot land, maar in sommige landen behoort de doodstraf tot de mogelijkheden.

Sommige landen hebben onlangs ook wetten geïntroduceerd die de communicatie tussen mensen van hetzelfde geslacht op datings apps of websites strafbaar stellen. En deze straffen worden verder verhoogd als deze communicatie leidt tot een seksuele ontmoeting. Mocht je dus een melding ontvangen in een van deze landen: Tinder wil je waarschuwen over de wetten die gelden in dat land.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating apps

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

‘Dating app match online inspecteren verkleint kans op romantiek’

Je veegt naar rechts in een datingapp en wordt verrast door de instant match. Nog voordat …