Home Dating apps Tinder foto’s eindelijk versleuteld dankzij een 69-jarige senator

Tinder foto’s eindelijk versleuteld dankzij een 69-jarige senator

1 minuten leestijd
0
tinder smart photos

Tinder is de app waar single millennials elkaar op leren kennen maar dankzij een 69-jarige senator is de dating app weer een stukje veiliger geworden. Match Group, moedmaatschappij van Tinder, heeft afgelopen week in een brief aan senator Ron Wyden laten weten dat het eindelijk de foto’s van gebruikers heeft versleuteld. De senator verstuurde in februari een brief naar Tinder met het verzoek om aan de beveiligingsproblemen te werken en naar rechts te swipen op privacy en veiligheid.

Versleuteling en andere aanpassingen

De nieuwe aanpassingen aan de app zijn op 19 juni ingegaan. De wijziging biedt meer vertrouwen voor gebruikers die zich zorgen maken over hun privacy. Eerder dit jaar begon Tinder al met het versleutelen van foto’s die verzonden worden in de app. Dit gebeurde na verschillende berichten over de niet-versleutelde verzending van foto’s via de app.

Geen basisversleuteling

In januari dit jaar ontdekten onderzoekers van beveiligingsbedrijf Checkmarx dat Tinder geen basisversleuteling op foto’s uitvoerde. In theorie zou een aanvaller op deze manier een man-in-the-middle-aanval kunnen uitvoeren. Bij dit type aanval wordt er ingelogd op de verbinding met hetzelfde wifi-netwerk als iemand die Tinder gebruikt.

Klaar met swipen?

lexa "NIET swipen, MEER diepgang: Lexa is precies dat. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

Het is voor derden dan mogelijk om de afbeeldingen die door de app zijn verstuurd te onderscheppen, waaronder de potentiële matches die voorgesteld worden. Het zou in theorie zelfs mogelijk zijn om andere foto’s naar de app te sturen waarna de gebruiker foto’s van andere personen te zien krijgt.

Achterhalen swipe-gedrag

De onderzoekers maakten ook duidelijk dat het voor een aanvaller niet moeilijk is om te achterhalen wat de gebruiker precies aan doen is op de app, waaronder ook de likes die gegeven worden. Bij iedere swipe werd er een hoeveelheid data doorgestuurd naar de servers. Het probleem hierbij was dat een swipe naar rechts een andere hoeveelheid data verstuurde dan een swipe naar links.

Een aanvaller zou op deze manier inzicht kunnen krijgen in het swipegedrag. Gelukkig heeft Tinder ook aan een oplossing voor dit probleem gezorgd waardoor alle acties nu dezelfde hoeveelheid data versturen.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating apps

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Lexa alternatief: 8 dating apps om te overwegen als vervanging

In Nederland zijn er maar weinig datingpartijen die de naamsbekendheid van Lexa kunnen eve…