Home Dating 44% mannen stopt met daten van vrouw die nooit betaalt

44% mannen stopt met daten van vrouw die nooit betaalt

2 minuten leestijd
0
betalen pinpas

Als het om daten gaat, zijn er nogal wat dealbreakers die een bloeiende romance kunnen tegenhouden. Van een onverzorgd gebit tot drugsgebruik en schulden: het zijn de afknappers waar iedereen zich in kan vinden. Er is ook een dealbreaker die bij vrouwen misschien helemaal niet bekend is, maar voor 44% van de mannen wel doorslaggevend kan zijn om te stoppen met daten. Dat is de situatie waarin een vrouw nooit betaalt voor een date, zo blijkt uit onderzoek.

Volgens een studie van de California State University hebben mannen steeds vaker de voorkeur dat de vrouw bijdraagt aan de kosten van daten. Natuurlijk is betalen voor de date nog steeds een charmante poging van de man om zijn mannelijkheid te tonen, maar tijden veranderen. Want veel mensen hebben tegenwoordig het idee dat het geslacht niet zou moeten uitmaken om te bepalen wie de rekening betaalt.

Om dit te onderzoeken werden 17.607 ongehuwde, heteroseksuele deelnemers gevraagd naar hun mening over dit onderwerp. Hoort de man te betalen? Verwachten mannen dat vrouwen in ieder geval aanbieden om te splitten? En wat vinden vrouwen daar dan van? De resultaten laten zien dat niet iedereen daar hetzelfde over denkt.

Klaar met swipen?

lexa "NIET swipen, MEER diepgang: Lexa is precies dat. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

Wie betaalt voor de dates?

Wanneer de rekening arriveert, volgt er bijna altijd een ‘discussie’ over wie gaat betalen. Tenzij de man slim genoeg was om alvast stiekem de rekening te betalen, is het een moment dat kan leiden tot een ongemakkelijk gesprek. Want wie verwacht nu van wie dat diegene betaalt? Is het degene die de date voorstelde? Of toch de man, omdat de man dat ‘hoort’ te doen?

Volgens het onderzoek wil 64% van de mannen dat een vrouw bijdraagt in de kosten van daten. De meeste mannen (74%) en vrouwen (83%) zeggen dat beiden meebetalen aan de kosten voor daten als ze 6 maanden samen zijn. Maar ondanks het feit dat beiden betalen, zijn mannen en vrouwen het er niet over eens dat mannen meer betalen. De meeste mannen (84%) zeggen namelijk dat ze meer betalen voor daten dan de vrouwen, terwijl slechts 58% van de vrouwen die mening deelt.

Het is ingewikkeld

Veel vrouwen (39%) willen bovendien dat een man hun aanbod om te betalen afwijst. Maar tegelijkertijd zijn er net iets meer vrouwen (44%) die het niet leuk vinden als de man verwacht dat ze meebetalen. En om het nog ingewikkelder te maken: als vrouwen dan wel willen betalen, vindt 40% het niet fijn dat een man het geld niet accepteert.

Waarom de man het geld niet accepteert? Omdat hij zich schuldig voelt als hij geld aanneemt van een vrouw. Meer dan drie kwart van de mannen (76%) heeft dat gevoel. Maar betaalt de vrouw helemaal nooit voor een date? Dan is dat voor 44% van de mannen reden om te stoppen met daten met die vrouw.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Ongewenste berichten op Tinder: Stoort Dit Jou en Weet Je Het Zeker?

Ontvang je wel eens een ongewenst bericht op Tinder? Binnenkort zou dat minder vaak voor m…