Home Dating Dating app Bumble: ‘Singles nu meer bewust van lichaam dan voor corona’

Dating app Bumble: ‘Singles nu meer bewust van lichaam dan voor corona’

1 minuten leestijd
0
sterke vrouw

Thuiswerken laat de afstand tot je kantoor verdwijnen, maar het verkleint ook de afstand tot je goedgevulde snoepkast. Allerlei ongezonde snacks liggen binnen handbereik in hoeveelheden die de verleiding groter maken dan de inhoud van je maag. Combineer dit met een lage druk om er op je best uit te zien, want door de coronalockdowns was dat niet nodig, en we hebben een gevaarlijke combinatie.

In de periode dat de wandeling naar de koelkast het hoogtepunt van je dag was, had iedereen bovendien ruimschoots de gelegenheid om zichzelf te bestuderen in de spiegel, geobsedeerd te raken door ‘gebreken’ en dingen die eerder nooit opvielen. Uit onderzoek bleek volgens MetroUK bovendien ook dat dat de meesten van ons veranderingen in onze lichaamssamenstelling hebben ervaren tijdens lockdown.

Singles meer bewust van lichaam

Het is dus niet verwonderlijk dat datingapp Bumble in een recent onderzoek heeft ontdekt dat singles nu meer bewust zijn van hun lichaam dan vóór corona. Sterker nog, het vertrouwen van singles in hun fysieke verschijning is in deze tijd gedaald. Meer dan de helft van de ondervraagden maakt zich nu meer zorgen over hun uiterlijk dan voor de coronacrisis. Een nog iets groter percentage heeft minder vertrouwen in hun fysieke verschijning. Het lichaamsbeeld van singles lijkt veranderd door de pandemie.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

Terwijl de reisbranche het nog steeds zwaar te verduren heeft en minder mensen een buitenlands strand bezoeken, blijft het concept van een ‘beach body’ bestaan. Het felbegeerde zomerlichaam vreet nog steeds aan het bewustzijn van 58% van de ondervraagden. En hetzelfde percentage van de mensen jonger dan 34 jaar annuleert zelfs een date omdat ze zich onzeker voelen in hun lichaam.

Een kritische blik

Dr. Caroline West van de University of Sydney, die gespecialiseerd is in seks en relaties, zegt dat de druk die gepaard gaat met daten ons kritischer maakt over ons uiterlijk en het lichaamsbeeld kan veranderen.

“Er is altijd druk om er op je best uit te zien en je op je best te voelen als gaat daten, vooral als je geïnteresseerd bent om iemand in het echt te ontmoeten waarmee je al een klik hebt”, zegt West. “De pandemie is voor ons allemaal een moeilijke tijd geweest, omdat we beperkt contact met anderen hebben gehad en meer tijd om na te denken over onszelf en er kritiek op te hebben.”

Verliefd worden is meer...

... dan geluk hebben. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij één app weten ze precies hoe ze die twee mensen kunnen samenbrengen voor een langdurige relatie. De matching in deze succesvolle app heeft één doel: het koppelen van mensen die écht bij elkaar passen. Ontdek zelf hoe 1 op de 3 leden er een partner vindt.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Waarom mensen online ontmoeten? 9 redenen voor een online relatie

Nog niet zo heel lang geleden was het idee van ‘mensen online ontmoeten’ een schandelijke …