Home Dating apps The Year in Swipe: de meest populaire maand, dag en tijd om te swipen op Tinder

The Year in Swipe: de meest populaire maand, dag en tijd om te swipen op Tinder

2 minuten leestijd
1
tijd maand jaar

Vraag je je wel eens af waarom sommige dagen en tijden op Tinder zo saai zijn? Je verstuurt talloze berichten naar je matches maar je krijgt er maar een paar terug. Waarom? Het blijkt dat je misschien op de verkeerde maanden, dagen en tijden actief bent op de dating app. Sommige maanden, dagen en tijden zijn namelijk rustiger of drukker dan normaal.

Tinder heeft nu The Year in Swipe gepresenteerd, een samenvatting van het afgelopen jaar. Onderzoekers bij Tinder hebben de gebruikersactiviteit van het afgelopen jaar bekeken en voor het eerst de drukste maand, dag en tijd bekendgemaakt. The Year in Swipe geeft eindelijk de bevestiging van de meest populaire maand, dag en tijd om te swipen op Tinder.

Maand: januari

Volgens het onderzoek van Tinder is augustus de drukste maand van het jaar, als januari niet wordt meegerekend. Je zou immers verwachten dat januari de drukste maand is, door de goede voornemens van singles om het nieuwe jaar niet meer alleen door het leven te gaan. Als januari niet meetelt dan is augustus de drukste maand, zo blijkt uit het onderzoek. Het is de zomerse maand waarin de meeste mensen vakantie hebben, of op het punt staan om weer te beginnen aan het nieuwe werk- of schooljaar.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

Dag: maandag

Het begin van de nieuwe week is voor veel mensen een vervelende dag. Maar voor Tinder is het de drukste dag van de week. Wie had dat gedacht? Misschien is het ook niet zo vreemd. De week kan niet beter beginnen dan een leuke match op de maandagavond. Singles hebben tenminste eindelijk iets om naar uit te kijken op maandag.

Tijd: 18:00 t/m 21.00

De onderzoekers hebben vastgesteld dat de periode tussen 18:00 en 21.00 uur de meest populaire tijd is op de dating app. Deze tijden zijn redelijk logisch, aangezien iedereen werk of school erop heeft zitten en neerploft op de bank. Met de smartphone in de hand probeert iedereen zichzelf af te leiden met de nodige entertainment, waar Tinder eigenlijk onder valt.

Tinder feiten

Sinds de lancering van Tinder in 2012 zijn er meer dan 20 miljard matches tussen gebruikers geweest. Het is dus geen geheim dat Tinder diepgaande kennis heeft van de datingvoorkeuren. The Year in Swipe onthult nog wat meer interessante feiten. Zo is Los Angeles is de meest gekozen stad ter wereld voor Tinder Passport en worden wijn en bier als de populairste voedingsmiddelen genoemd in de bio’s van gebruikers. In het onderzoek komt ook dit naar voren:

 • Drake’s In My Feelings was de nummer één Spotify Anthem voor Tinder-gebruikers in alle landen met Spotify-koppeling.
 • In de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Australië was de Friends ‘How You Doin?’ GIF oppermachtig. In Brazilië, Spanje, Frankrijk, Duitsland, Rusland, India, Japan en Zuid-Korea was dit de Waving Fox GIF.
 • Pizza was onderdeel van de top 10 van meest genoemde etenswaren genoemd in bio’s van gebruikers in 9 verschillende landen.
 • Bier is één meest populaire emoji’s in de bio’s waardoor het in de top 10 van alle landen staat, met uitzondering van het Verenigd Koninkrijk (puppy’s), Duitsland (wijn) en Rusland (dansen).
 • Europeanen zeggen massaal “nee” tegen roken. Gebruikers in Duitsland, Spanje en Rusland hebben elk de “niet-roken” emoji binnen de top 10 van meest populaire bio’s.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating apps

Eén reactie

 1. Peter

  6 januari 2020 at 19:21

  Ik zit al sinds het begin der tijden op Tinder, dwz sinds 2012 en ik kan me niet aansluiten bij de statistiek dat januari de populairste maand is. De populairste maand qua aantal swipes zal een feit zijn, maar qua dates is januari niet zo’n hele bijzondere maand. Mijn ervaring is dat het qua dates, en ook qua matches het drukste is van mei t/m september. Oktober en november zijn ook nog aardig maar zodra de winter aanbreekt is er amper meer een date te regelen terwijl het in de lente en zomerperiode niet bij te houden is… en zo gaat dat bijna elk jaar bij mij.

  Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Dit is de beste ‘pick-up line’ die vrouwen kunnen gebruiken

Zodra je het woord ‘pick-up line’ hoort, denk je waarschijnlijk meteen aan een afgezaagde …